Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Retea píše:
Ahoj všem, dnes mám možnost strávit den ve Vídni. Vím, že za jeden den se toho moc stihnout nedá. Máte někdo tip, jak projít historickou část. Anebo, co v žádném případě nevynechat? Třeba tip na cestu, jako v Praze známou trasu Hradčany, Nerudovka, Karlův most a Staromák?Schönbrunn jednoznačně
Nejlepší je projít od Radnice, přes Parlament, Theresienplatz s muzei k Hofburgu, pak po Kohlmarktu (tuším) k Stephansdomu a pak třeba k Votivkirche - my chodíme naproti vždycky do Aidy na kafe a dort. Nebo k Schottenkirche, tam jsou pěkné náměstíčka, přes pasáž Freyung…a pak rozhodně Schonbrunn a za vidění stojí i Hundertwasserhaus, ale to je spíš dál, musí se metrem.
@Lenka002 @andelka83 tak děkuju za tip, prošla jsem cestu od Stephansdomu k radnici, k divadlu a skončila jsem v Pratru
se svařáčkem v ruce. Dokonce jsem se nechala přemluvit i na ruský kolo, jen na to starý jsem nešla 30 eur za 3 lidi mi přišlo moc.
@Retea takže opačná cesta vlastně
já Vídeň miluju, jak tam nejsem aspoň 1× za rok tak jsem nešťastná. Loni jsme nemohli, ale letos pojedem snad v prosinci, uvidíme jak děti budou zvládat hlídání..resp. hlídací babička děti ![]()
My jsme byli na tom starém, večer, bylo to super. Jenže pak jsme si dali Kasekrainer u stánku a na další atrakce jsme se vybodli, bo jsme měli strach, když jsme byli najedení ![]()
Ahoj, zítra jedeme do Vídně na fotbal, který začíná večer, ale budeme tam trávit odpoledne. Za pěkného počasí je o zábavu postaráno.. ale, prosím moc o tip, kam s 8 letým v případě deště. Děkuji moc za rady.
Je tam prý krásný podmořský svět: http://www.haus-des-meeres.at
Ahojky jen menší dotaz jedeme do Schönbrunn a mezi tím bych se ještě chtěla podívat po nakejch obchodech s oblečením tak jsem se chtěla zeptat jestli nevíte o nějakých poblíž
děkuju ![]()
Ahoj všem, dnes mám možnost strávit den ve Vídni. Vím, že za jeden den se toho moc stihnout nedá. Máte někdo tip, jak projít historickou část. Anebo, co v žádném případě nevynechat? Třeba tip na cestu, jako v Praze známou trasu Hradčany, Nerudovka, Karlův most a Staromák?