Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Retea píše:
Ahoj všem, dnes mám možnost strávit den ve Vídni. Vím, že za jeden den se toho moc stihnout nedá. Máte někdo tip, jak projít historickou část. Anebo, co v žádném případě nevynechat? Třeba tip na cestu, jako v Praze známou trasu Hradčany, Nerudovka, Karlův most a Staromák?Schönbrunn jednoznačně
Nejlepší je projít od Radnice, přes Parlament, Theresienplatz s muzei k Hofburgu, pak po Kohlmarktu (tuším) k Stephansdomu a pak třeba k Votivkirche - my chodíme naproti vždycky do Aidy na kafe a dort. Nebo k Schottenkirche, tam jsou pěkné náměstíčka, přes pasáž Freyung…a pak rozhodně Schonbrunn a za vidění stojí i Hundertwasserhaus, ale to je spíš dál, musí se metrem.
@Lenka002 @andelka83 tak děkuju za tip, prošla jsem cestu od Stephansdomu k radnici, k divadlu a skončila jsem v Pratru
se svařáčkem v ruce. Dokonce jsem se nechala přemluvit i na ruský kolo, jen na to starý jsem nešla 30 eur za 3 lidi mi přišlo moc.
@Retea takže opačná cesta vlastně
já Vídeň miluju, jak tam nejsem aspoň 1× za rok tak jsem nešťastná. Loni jsme nemohli, ale letos pojedem snad v prosinci, uvidíme jak děti budou zvládat hlídání..resp. hlídací babička děti ![]()
My jsme byli na tom starém, večer, bylo to super. Jenže pak jsme si dali Kasekrainer u stánku a na další atrakce jsme se vybodli, bo jsme měli strach, když jsme byli najedení ![]()
Ahoj, zítra jedeme do Vídně na fotbal, který začíná večer, ale budeme tam trávit odpoledne. Za pěkného počasí je o zábavu postaráno.. ale, prosím moc o tip, kam s 8 letým v případě deště. Děkuji moc za rady.
Je tam prý krásný podmořský svět: http://www.haus-des-meeres.at
Ahojky jen menší dotaz jedeme do Schönbrunn a mezi tím bych se ještě chtěla podívat po nakejch obchodech s oblečením tak jsem se chtěla zeptat jestli nevíte o nějakých poblíž
děkuju ![]()
Za nás je vídeňská Zoo nejkrásnější, kde jsme kdy byli - a že už jich pár procestováno máme🙂 Hned vedle je Schonbrunn, kde můžete dát nádhernou procházku. Jinak my v ZOO vydrželi opravdu od otevíračky do zavíračky a Haus des meeres jsme dali až druhý den
Ahoj všem, dnes mám možnost strávit den ve Vídni. Vím, že za jeden den se toho moc stihnout nedá. Máte někdo tip, jak projít historickou část. Anebo, co v žádném případě nevynechat? Třeba tip na cestu, jako v Praze známou trasu Hradčany, Nerudovka, Karlův most a Staromák?