Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Někam jezdit na silvestra s dítětem to by mě asi nenapadlo buď si sehnat hlídání a nebo být doma my už druhým rokem budem doma na silvestra a nějak mi to nevadí ![]()
My jezdíme na silvestra na šumavu do horské chaty, vynechali sme jen loni, když sem byla v šestinedělí.
Ale tam je to pohoda, domácká atmosféra z 90% se všichni známe mnoho let (já tam jezdím od svých 12 let), jediná změna je v tom, že přibyla další nová generace a původní děti už tam začínají jezdit s vlastními dětmi (aktuálně se tam sleze cca 8 dětí ve věku 1-5 let).
Pokud bych nemohla jet tam, tak bych s takhle malým dítkem zůstala doma, maximálně se domluvila třeba k babičce, nebo si zajistit hlídání a vyrazit někam v místě bydliště.
Tipy nemám, my to loni taky zabalili, malej měl čtyři měsíce a půlku noci prořval - původně jsme chtěli být u našich, ale když jsem si představila, jak malej budí celej barák, tak jsme byli doma a hotovo. Teď mám chvíli před porodem, takže budeme asi zase doma. Ale přijde mi pěkná ta myšlenka s chatou, ale celkově to s tak malým dítětem asi žádnej relax a odvaz nebude ![]()
To ti bohužel neporadim, já ho letos poprvý budu trávit doma s televizí, ale nějak mi to nevadí, rodiče mam ještě mladý na to, abych po nich chtěla, aby tu místo mě seděli oni (i když vim, že by to pro mě udělali) a jsem docela nedůvěřivá, abych nechala někoho cizího s mym dítětem v „mym“ bytě, stejně bych si to ani nějak neužila, pořád bych musela chodit kontrolovat, jestli je všechno v pořádku ![]()
@Mar__tanka1983 nemám tady ani jednu babičku, ale uvažuju o nějaký malý chatičce k pronájmu někde v jizerských horách
Mě malá spí celou noc od desíti do devíti, takže se nebojím slavit někde na chatě, doma jsem vlastně momentálně v pronájmu a nijak mě to tu nebere.
Já budu silvestra trávit tak jako každý jiný den či večer, mě to absolutně nic neříká ![]()
My také dáme kluka spát a jsme doma - v pohodě, nic nehrotíme, dokonce minulý rok jsem byla ospalá - i manžel, tak jsme si tukly v 11 dali pusu a šli normálně spát.
No a co se teda zakladatelko domluvit s jiným párem co má třeba také děti, že k vám přijdu na návštěvu? můžou tam pak spát né?? nebo se děti přenesou
Jedem na návštěvu k sestřenici…už potřetí…prostě s prckem Silvestry „zábavového“ typi nejdou, když i babičky chodí na Silvestra pařit ![]()
Prcek usne tak v půl devátý, budem péct kolena nebo vařit guláš venku na kotlíku…popíjet pivo a víno…
takže nejlépe k někomu, koho dobře znáš (sestra, sestřenice, kamarádka..) a udělat si hezký večer doma…nebo je pozvat k sobě…
@Retea píše:
@Mar__tanka1983 nemám tady ani jednu babičku, ale uvažuju o nějaký malý chatičce k pronájmu někde v jizerských horách
silvestry na horách jsou hodně oblíbené a co vím, tak většina hotelů i chat je už na podzim beznadějně obsazená…ale zkus to ![]()
@Retea trochu z ruky, ne? teda záleží kde bydlíte, jestli někde u hranic, tak ještě možná jo ![]()
pro mě z Plzně by to bylo cestování za trest ![]()
@Mar__tanka1983 jenomže my moc rádi cestujeme a cestou potřebujeme něco vyřídit v Liberci, na hory nakonec přítel nechce, ale v Bratislevě jsme nebyli ani jeden ![]()
Ahoj všem, krachnul mi domluvený silvestr s kamarádkou. Tak přemýšlím, kam vyrazit na silvestra, abych si to s přítelem, synem a malou 8-měsíční holčičkou užila. Nechce se mi sedět doma, máte nějakej tip? A myslíte si, že takhle na poslední chvíli něco seženu?