Kamarádi mají děti

104
2.1.16 10:30

kamarádi mají děti

Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat, jaké jsou vaše zkušenosti se situací, kdy všichni Vaši známí najednou měli děti? Změnil se Váš vztah s nimi? Změnili oni svůj přístup k Vám? Jak jste tuto situaci řešili a prožívali vy? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
2.1.16 10:36

@Ketu
Změnil se v tom, že se něco přizpůsobilo dětem. Hodně jsme jezdily na chalupy na hory, tak jsme prostě volili objekty, kde se to s dítětem dá. Žádné přehnané potžadavky, jako má spousta lidí tady - dětská stolička, hernička. Spíš kus placu v místnosti, aby tam byla kam dát postýlka nebo potom velikost pokojů, aby dítě spalo s rodiči. Zavíratené pokoje - ať si můžem užívat večer a nebudit dítě.
A program se uzpůsobil dětem, nešlo se na dlouhý výlet, ale na kratší, děckám se braly sáňky, odrážedla, kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
2.1.16 10:39

@zvidavajanca Ty sama děti tedy máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.1.16 10:40

Ano změnil, tenkrát, my děti neměli, oni všichni ano, všechny byli na rodičáku, já v práci, večer už nic, páč doma s dětma, já volno jen večer, postupně jim ty děti rostly, pak už byly větší a nám se konečně narodily mimina. Zase jsme byli mimo. Takže ano, u nás se to změnilo a je to tak v podstatě doteď. My děti malé, oni už puberťáky…není to stejné, jako před dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
2.1.16 10:48

@Ketu Jak kdo, jedna z mých nej kamarádek se upnula nejdřív na manžela, místo pařmenky ( to jsme v tom věku byly tak všecky) a veselé holky, co s námi podniká různé výpravy, vymýšlí ptákoviny - puťka domácí, pak se zas upnula jenom na dítě, nikam nechodila, aby ho neofouklo, nebo aby se neunavil, na chatu přestala jezdit, aby se mu v přírodě něco nestalo, nebodl ho hmyz atd. Myslela jsem, že si k sobě najdeme cestu, až když taky budu mít dítě (asi rok po ní se nám poštěstilo, ale ne, zůstala z ní domácí žínka, žádné výlety, nic. Dvě kamarádky se změnily zase tím, že jim nevyšel vztah, a ostatní děti už měli, taky se z veselých holek staly smutné princezny, co se vyhýbají společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.1.16 10:51

@Ketu samozřejmě, zájmy a životní styl je prostě jiný. Myslím, že je těžké skloubit partnery dětné a bezdětné. Většina se přizpůsobuje těm dětným, což těm bezdětným brzo začne vadit ( chca nechca). Upřímně bych nechtěla jet na dovolenou s bezdětným párem, aby se tvářili jak kakabusové, že moje děti brečí, potřebují přebalit nebo nakojit. Nebo nemůžu s kočárem na tento nebo tamten výlet. Dnes už mám děti velké a stejně tak bych nechtěla ani já jet na dovču s miminama. Nedávno jsem měla na návštěvě kamarádku s ročním prckem a ač děti miluju, byla jsem jak na trní, co provede.

Souhlasím s @terinka4444 :palec:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
2.1.16 10:53

To záleží konkrétně na těch lidech. Někoho to nezmění v rámci možností samozřejmě vůbec, někomu dokonce nějak přeskočí v kebuli :lol:

• Citovat
  • Upravit
33005
2.1.16 10:55

@Ketu Já mám děti, blízké kamarádky jsou (zatím) bezdětné. Změnilo se to tak, že se vídáme méně často, protože když bych mohla já (i s dětmi) tak jsou v práci, večer zas nemůžu kvůli dětem já. Vídáme se tedy třeba jen 2× nebo 3× do roka (dřív to bylo třeba jednou za dva měsíce), většinou u nás nebo u nich doma.
Bezdětné kamarádky samozřejmě sondují, jaké to s těmi dětmi je apod., nicméně se mi moc neosvědčilo příliš to s nima rozebírat. Rožčarování bylo po takové konverzaci na obou stranách. Takže tématu „děti“ se snažím vyhýbat.

Obecně dětní lidé budou mít ty priority prostě jinde. Musí brát především ohled na to dítě, co se týče časových možností, režimu apod. Pokud se tedy bavíme o malých dětech řekněme do 4 let věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.1.16 10:56

@Tunrida já teda otázku pochopila jinak, ne jak se změnili rodiče, ale jak se změnil společný způsob trávení volného času :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
2.1.16 11:00

@Ketu A jak to vnímáš a prožíváš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12893
2.1.16 11:00

Měli jsme děti dřív, než naši vrstevníci.
Měli jsme čas v úplně jinou dobu, večer už opravdu ne.
Teď mají malé děti oni a i když jedeme na stejnou dovolenou, programem se v 80% případů míjíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.1.16 11:01
@jjelena píše:
@Tunrida já teda otázku pochopila jinak, ne jak se změnili rodiče, ale jak se změnil společný způsob trávení volného času :nevim:

Tak ono to spolu dost úzce souvisí.

• Citovat
  • Upravit
12893
2.1.16 11:02
@Svistice píše:
Rožčarování bylo po takové konverzaci na obou stranách. Takže tématu „děti“ se snažím vyhýbat.

Z čeho jsou rozčarované ony, to si umím představit, ale z čeho ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
2.1.16 11:02

@Ketu To zalezi na lidech, mame nekolik kamaradu s detmi, kteri deti plne zaclenili do sveho zivotniho stylu (na vodu pod stan od par mesicu ditete, klidne v zime na hory do chaty bez sprchy apod) a vztahy se temer nezmenily. No a pak jsou lide, kteri s detmi prestanou zit svul zivot a ziji zivot deti a s temi se kontakty temer prerusily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.1.16 11:06
@Tunrida píše:
Tak ono to spolu dost úzce souvisí.

to sice ano, ale odpovědi na tyto otázky jsou (můžou být) různé.
To že dovolenou plánuji s ohledem na věk dítěte, ještě neznameá, že mi přeskočilo v kebuili.
Naopak, pokud se nebudu umět bavit o ničem jinném než o mimískovi, plenečkách, mlíčku a flaštičce, tak je to známka toho, že mi v tý kebuli ruplo a je jasný, že bezdětný mě přestanou na svý sedánky zvát :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová