Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše malá má 13 měs a od narození je zvyklá na tyto kapičky. Miluje je, jako při usínání a nebo když má řvavou. Prostě je má jako drogu. Jenže vemte jí je když po nich přestane okamžitě brečet a to i v noci když jí teď rostou zuby. Ale bojím se, že už je to na zoubky moc sladké aby se jí nekazily ne?
Neznam složení, ale co takhle až dojde lahvicka, dat ji do toho něco jiného, třeba čaj a zkusit jí tím osalit? Samozřejmě, že by se lahvicka musela každý den vymyvat ![]()
Používali jsem je taky docela dlouho, měli jsme to úplně stejně jako vy. prostě droga…časem to samo odeznělo. se zubama bych si nedělala starosti, vždyť kolik dětí, vč. mého se občas v noci nebo ráno vzbudí na mléko
Já se na to ptala v lékárně a prý to nemůže ničemu vadit ani zoubkům. Ona se v noci na tu lahvičku nedívá, pobrekává kvůli zoubkům tak jediný co nám aspoň trohcu pomáhá jsou tyto kapky. nejde o tu lahvičku, ale o tu chuť. I před spaním jí musím do puseny kápnout, většinou hned pak zavře oči a uspává jí to, asi jí hodně chutnají. Prostě je máme jako takovou dobou drogu. Když má nějaký hysterák pomůžou jedině kapičky a je klid.
@michaela1808 píše:
Používali jsem je taky docela dlouho, měli jsme to úplně stejně jako vy. prostě droga…časem to samo odeznělo. se zubama bych si nedělala starosti, vždyť kolik dětí, vč. mého se občas v noci nebo ráno vzbudí na mléko