Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, mám roční holčičku a teď jsme byly týden v nemocnici se zánětem středního ucha jedno ucho jí píchli a druhé jí prasklo samo… bere antibiotika ale ještě pořád není v pořádku. Kamarádka říkala že jsou nějaké kapičky které se dají pořídit jen v Německu a hodně pomáhají ale není si jistá názvem Otovoven nebo tak nějak nemáte některá zkušenosti?
Homeopatické kapky Otovowen - ale myslím, že tady je neseženeš ![]()
Nevim, co tedy mela kamaradka na mysli.Ale dcerku take hodne zlobi ouska a kdyz je to v zacatku, tak nam dr. predepisuje Otobacid. Kdyz to podchytime vcas, tak vetsinou nemusdime pichat a zachranime to temito kapickami. ![]()
V Německu se dá koupit Otalgan. Stojí lahvička kolem 5 euro. Pomáhají skvěle, ale jen když se zánět podchytí včas, na rozjetý už to nefunguje. Takže podle mne jsou až pro starší děti, které si dokáží říct, že je ouško začíná pobolívat. U ročňátka to asi hned v začátku podchytit nedokážeš.
Asi bych se bála kapat něco do ucha, zvlášť poté, co ho má píchlé.
Jak má dlouho ATB? Zabírají? Dělali jí výtěr z oušek, aby věděli, co je tam za potvoru a dali na to cílené ATB?
Pokud se ti nezdá, zavolej si do nemocnice, kde jste byli nebo na vaše ORL a poraď se, ale sama raději nic nepodnikej.
Uši jsou ošemetná záležitost. taky jsme si s nimi užily :-/
V pondělí jdeme na kontrolu dneska dobírá antibiotika brala je 14 dní před týdnem na ko. říkali že už zánět ustupuje ale pořád se za uši chytá a strašně špatně spí tak nevím snad bude v pořádku. Ok radši se poradím s Dr.jen doufám že se to nebude často vracet
![]()
@Kamčí1 Zavolej si tam a běžte na kontrolu dřív, když vidíš, že to není v pořádku. Jak jsem psala, dcera si užila s ušima vloni. Jedno jí píchli, pořád jí z něj teklo, pořád bolelo, až na orl z něj doktorka vytáhla fujky sraženinu a byl klid.
![]()
A jakto že jste s tím byli týden v nemocnici???malej to měl před 14 dny to samé, jedno ucho prasklo samo, druhé píchaly. taktéž atb.po týdnu už byl v pořádku. vyplachovaly jsme borovou vodou.na prevenci a proti zánětům je dobrý netřesk.(je to něco jako aloe vera).pak nám ještě pomáhají na červená ouška kapky otipax-ale je to jen na předpis
Byli jsme tam tak dlouho protože jí to ucho píchli a pořád měla 40 teploty a až 4 dny na to jí prasklo to druhé ucho proto jí ta teplota neklesala ten Dr. byl trochu neschopnej…jí z toho už nic neteče jen strašně špatně spí tak nevím jestli jí to nebolí ale v po říkala Dr. že už ten zánet ustupuje.
@Kamčí1 no tak to je jak unás. taky dva neschopní doktoři, malej se trápil od čtvrtka do neděle, než se to konečně vyřešilo, taky měl teplotu, ale teda max 39.nechápu že to v tom uchu neviděl u vás. tentokrát teda malej spal dobře už od ruhé noci.ale když to měl píchaný asi před rokem tak se mu to hojilo snad 14 dní a ještě týden jsem mu v noci dávala nurofen, protože taky poplakával.
Ahojky,
prosim Vas o radu. Syn ma od ctvrtka pichle ucho. Atb. nedostal. Crp v poradku. Dnes opet na pohotovosti, syn si rano stezoval na druhe ucho. Nechtelo se mi nic podcenit. Na pohotovosti vse ok. Zanet pry ustupuje a druhe ucho je ciste. Je tedy mozne, ze i pres to, ze zanet ustupuje, nenecha si na ucho sahnout, a ze ma chvilku teplotu normalni, a pak zase lehce pres 38?
Jinak je divoky, jen sem tam knourne.
Jeste jsem se chtela zeptat, jak je to s cistenim ucha? Jeden dr. ze mam cistit, nerekl ovsem cim ani jak ( v lekarne mi dali audispray junior) a dnesni dr. zase rikal necistit nicim, pouze ledovat ![]()
Dekuji
Nečistit. Zkusila bych ve spánku zmáčknout ouško. Pokud je tam zánět, bolestí jekne. Pro tyhle případy mám doma otobacid
@blecha72 píše:
Nečistit. Zkusila bych ve spánku zmáčknout ouško. Pokud je tam zánět, bolestí jekne. Pro tyhle případy mám doma otobacid
Myslis zatahat za lalucek? Ja s timto nemam zadnou zkusenost. Dneska bych od odpoledne rekla, ze uz byl fit. Kdybych vecer, jen tak nezmerila teplotu, tak bych si myslela, ze je vse ok. Na ten otobacid juknu na internet. Jinak dekuji za info ![]()
@Pizlam píše:
Myslis zatahat za lalucek? Ja s timto nemam zadnou zkusenost. Dneska bych od odpoledne rekla, ze uz byl fit. Kdybych vecer, jen tak nezmerila teplotu, tak bych si myslela, ze je vse ok. Na ten otobacid juknu na internet. Jinak dekuji za info
Ne, přitlačit na tu věc nad vnitřním uchem
@blecha72 píše:
Ne, přitlačit na tu věc nad vnitřním uchem
Ok. Dekuji