Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Tak dneska jsem byla na nákupu jídla v Lidlu. A mam dost. Dokud doma nebudeme totálně vyžraný, tak už na nákup nejedu, a kdyby tu byla možnost objednat jídlo z eshopu, tak to udělam a opravdu už nikam nepáchnu. Lidem totiž fakt už hrabe a nedokážou dodržovat úplně obyčejný, pochopitelný, doporučení. Nejen že po obchodech lítali jako magoři a nějaká vzdálenost dvou metrů jim nic neřikala, ale chodí nakupovat po několika! Pokud vim, tak Prymula dokola doporučuje (a nejen on), že na nákupy se má chodit po JEDNOM, proste jen JEDEN ČLEN RODINY, ale lidi to očividně nepochopili.
Proč doprd… leze do obchodu matka s dvěma puberťačkama? To jako nemůžou počkat v autě? Nebo další matka - s dítětem tak rok, bez roušky samozřejmě, a manžel s nima. To jako nemůže počkat s tim dítětem venku? To je to fakt tak těžký? Pak se se ten virus nemá rozlejzat jak mor. Jediný pozitivum bylo, že každý měl roušku, až na to dítě, ale to je malý, to si roušku prostě na puse nenechá, ale proč s nim lezou do obchodu??? Kdyby tam ta maminka byla sama, tak neřeknu, nemá to jak jinak udělat, ale když jde i s otcem?..
Jo a taky nechápu ty nářky na roušky a respirátory… Jako každej druhej měl profi roušky z obchodu a respirátory se to v obchodě taky jen hemžilo, tak proč si všichni stěžujou, že roušky a respirátory nejsou, když je maji?
Sorry, ale musela jsem upustit páru.
Víš co, lidi jsou prostě blbý. I tady na emiminu mají někteří pocit, že karanténu mají jen jednotlivé osoby a není celostátní a tak si všichni můžou dělat co chtějí. Naprosto podporuji absolutní zákaz vycházení a krom kritické infrastruktury všechny omezit na svobodě na 14 dní. Mezitím se projeví všechny případy, ty se doma nebo v nemocnici odléčí a bude. Rozhodně to bude rychlejsi a ekonomicky méně drastické než čekat měsíce až to přejde…
Tak pravda to je, že 2 metrova vzdálenost se moc nedodržuje, sama jsem dnes byla v obchodě.. A skoro všichni co tam nakupovali měli chirurgické roušky nebo respirátory, nechápu
. Me se je nepodařilo sehnat. Já si musela ušít bavlněnou.. A taky tam byli nakupovat ve více lidech. Nedivila bych se pokud bude nařízeno úplně vycházení.
Prostě to lidi nedodržují, bohužel.
Dnes jsem byla jen v lékárně pro sprej do nosu a v lékárně teda nikdo, ale kolem parkoviště Lidlu se pohybovalo hodně lidí a děti malé tak 2 roky bez roušky či šály! Též nechápu ty matky proč tam to dítě táhne.
Asi bere to tak, že se dítě nenakazí.. ![]()
Mě to čeká dneska. A to jsem dělala nákup minuly týden. Ty matky některé jsou fakt trubky
mě stačí když je vidím jak sedí na lavičkách bez rousek a kvakaji jak kvocny. V obchodě si myslim ze se tomu stejně nedá zabránit. Když ten virus dokáže přežít na kartonech obalech a proste všude.
@lichylichozrout Protoze nekteri jedou na moje a tvone penize?
Pak je tam samozrejme ta cast populace, co ma problem s porozumenim jakoliv primitivni informace. Ale typnu si, ze pak budou prvni, kdo bude rvat o nahrady mzdy, usleho zisku a pulrocni zasobu cinskych rousek zdarma. ![]()
Jj já jsem z lidí taky v nervech, viz tady na emiminu témata o tom jestli jako fakt opravdu doopravdy nebudem chodit ven s detma
No, nebudu.
@Sleepy.Monkey píše:
Tak pravda to je, že 2 metrova vzdálenost se moc nedodržuje, sama jsem dnes byla v obchodě.. A skoro všichni co tam nakupovali měli chirurgické roušky nebo respirátory, nechápu. Me se je nepodařilo sehnat. Já si musela ušít bavlněnou.. A taky tam byli nakupovat ve více lidech. Nedivila bych se pokud bude nařízeno úplně vycházení.
Prostě to lidi nedodržují, bohužel.
My taky mame ty profi, ale chlap je nafasoval v práci, jinak bychom je taky neměli. Ja ale nikam nechodím, s dětma jsme doma a jen muž jezdí na nakupy. Tak z práce přinesl pro každého jednu domů, kdybysme museli třeba k lékaři
A pak koluje na fb příběh jak chudák důchodce brečel před kramem, že mu lidi nadávali, že nama roušku. On že prý žádnou nesehnal. Tak ať si do řiti dá na na obličej aspoň sálu, šátek nebo klidně trenky. ![]()
Já jsem taky dnes byla nakoupit a do teď se nemůžu vzpamatovat. Všichni samozřejmě s rouškou, dobrá půlka i rukavice ale rozestupy vůbec. Snad v každé uličce se někdo vybavoval. A zaslechla jsem i řeči typu stav se na kávu a pod. A nejvíc mě dostal mladík, který úplně veřejně vykládal jak na to s kámošema s… a že večer mají mejdan. Lidi proboha proberte se! Mě teda úplný zákaz vycházení děsí, i když s ním v podstatě souhlasím. Nebo to by zavřely i obchody, lékárny…? Já teda zasoby nemám.
Vykakat se na ostatní(ve smyslu, že když on sám nechce). Dělám co můžu sama. Nikam moc nechodíme, dnes po šesti dnech malý nákup, nutná cesta na poštu. V úterý jsem jen byla autem na kanceláři, kde jsem jen já a šéf. Máme dům, takže po zahradě si můžeme jak chceme, u plotu a vrátek si ji nasadíme. Děláme, co můžeme a ostatní neovlivníme. Na internetu a v tv je masírka dost velká, až otravná. Už ani neotvírám facebook tolika. Ano je to hrozné, že v zahraničí umírají lidé a tady se to šíří, ale panika a tohle neustálé řešení je ještě horší. A když prostě někdo nechce, nedonutíte ho sami. Vyprdněte se na to, dělejte pro sebe maximum, najděte si zábavu jinou, vyražte na procházku, čtěte, tvořte, pečte, věnujte se dětem a najděte na tom všem něco pozitivního. Nevytáčejte se ještě více. mějme radost z běžných věcí i nadále. Upřímně? Mě spíše štve to, že mě každý den furt někdo informuje o dalším nárustu, že se chystá to a to, že roušky a bla bla… Nezlehčuji to, ale tak normálně kouknu večer na net na ct 24, přizpůsobím se tomu a nepotřebuji to neustále řešit. Emimino jsem neviděla tak měsíc cca.. chtěla jsem se odreagovat a přečíst si něco jiného než Covid-19, ale bohužel, i zde jedete ve velkém..Takže na závěr, vykašlete se na to. Myslím, že není nikdo, kolem koho by neprosvištěla informace o novinkách a když on nechce, vy ho nedonutíte, ale sobě už tak náročnou situaci ještě více znepříjemníte.. ![]()
Ja jsem se dneska o odstup 2 metry v obchode pokousela, ale to neslo. Zamestnanci vybalujici v uzke ulicce zbozi, takze kolem nich clovek proste musi. Ve front u pultu jsem si odstoupila - vysledek, nejaka zenska me predbehla a nacpala se do te mezery. Aspon melj vsichni neco na puse a vsichni zamestnanci rukavice. Jestli bude absolutni zakaz vychazeni, budu na tyhle bezohledny lidi fakt silene nastvana, ze kvuli nim musim trcet doma. Ted jezdim vencit do lesa a hlidam si, aby tam nikdo nikde siroko daleko nebyl a cestou se s nikym nepotkam. A jestli prijdu i o tohle kvulj blbeckum, co neumi poslouchat a zapojit zdravy rozum, tak potes koste.
Na nakup. jezdim jednou tydne - v patek. Dnes to rusim a zajedeme o vikendu k veceru. To snad bude volneji. A snad nejake slusne ovoce a zelenina budou ![]()
Taky me mrzi, ze v nasem meste nefunguje rozvoz. Vyuzila bych ho kazdy tyden.
@lichylichozrout Taky jsem musela dnes na větší nákup asi po týdnu. Máme celoročně velkou spotřebu zeleniny a ta se blbě nakupuje na dlouho dopředu. A taky jsem plánovala vzít dceru. Už měsíc mě bolí loket a včera mě něco skříplo v zádech a fakt to dost bolí. Potřebovala jsem pomoct s taškou. No nakonec jsem ji nevzala. Stačí že “ohrožuju“ sebe. Ale lidí v páru tam bylo zbytečně moc, to je pravda. ![]()