Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky, za 6 dní jedeme k moři a dcera(6 let) už od včerejška šíleně kašle, mám z toho docela obavy, protože jak chytne ten její školkovej kašel, většinou vždy se jí to táhne a pak stejně skončí na atb:-( a pak to stejně chytne i mladší dcera takže jsem zoufalá, pokud se jí to nezlepší jdeme hned v pondělí k dr. Stalo se Vám to některé taky, že Vám dítě onemocnělo před odjezdem k moři a jak jste to řešili a prožívali? děkuji moc
Děti nám do cca 5-ti let onemocněly zpravidla až u moře - latyngitidou několikrát. Nějaké léky jsem měla sebou, ostatní koupila v lékárně. Pokud by jsme potřebovali lékaře v místě, určitě by jsme za ním šli - pokaždé na delší cesty nebo dál se pojišťujeme ještě extra.
Pokud máš zkušenosti, že bude potřeba lékaře, tak za ním běž a klidně se domluv na kontrolu ještě před odjezdem na dovolenou.
Jeli jsme k moři s kašlem
A tam se to zlepšilo ![]()
Nech si předepsat antibiotika do zásoby, asi už poznáš, kdy je nasadit.
Obě děti jely někdy s kašlem k moři. Starší trpí na laringitidy, tak jsme sebou měli léky. Mladší jel rovnou s angínou a antbiotikama. Už neměl horečky a vypadal v pořádku a dr to doporučila. Nesměl teda na slunce. K moři jsme chodili se slunečníkem, byl jen pod slunečníkem a koupal se ve stanu v bazénku. Ale on byl mrně a nevadilo mu to.