Soplíky v nose

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2319
13.9.12 11:43

Soplíky v nose

Témat týkajících se rýmy tady bude určitě spousta, ale nemám čas se jimi probírat. :kytka: Potřebovala bych trošku poradit. Jde o to, že si nejsem jistá jestli malý má nebo nemá rýmu. Je to asi takhle, z nosu mu neteče, ale chrchlá a každý den mu manžel vytáhne z nosu pomocí vatové tyčinky pár nechutných velkých soplíků. Když jsme se mu pokoušeli odsát vysavačem, tak jsme téměř nic neodsáli. Ale neměli jsme žádný sprej do nosu, tak jsme to neměli čím zvlhčit. Může to být rýma? Mám koupit nějaké kapky / sprej? Mám to vůbec nějak řešit? Jinak malý je v pohodě, nevypadá, že by ho to nějak trápilo. Já mám ale se sebou špatnou zkušenost, že mi rýma sama od sebe nikdy neteče a už jsem byla i na prošťouchnutí dutin a jako malá jsem hrozně trpěla na záněty středního ucha. Tak u něj nechci něco zanedbat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3108
13.9.12 11:46

@lucka_mac tak na zvlhčení je dobrá vincentka nebo se porad v lékárně, a jsou suché ty soplíky? může to být i zahlenění to co bývá v kruku takový ten zelený hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
13.9.12 11:50

Ty soplíky jsou spíš suché a někdy takové nazelenalé. Nikdy by mě nenapadlo, že budu někomu popisovat soplíky. :roll:

Příspěvek upraven 13.09.12 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
13.9.12 11:52

Ahoj, náš malý (4 měsíce) už od narození někdy chroptí (hlavně po pití) a vytahuju mu z nosíku téměř denně něco, co připomíná soplíky. ale myslím, že je to mlíčko, co mu sem tam vyletí i do nosíku a tam zatuhne. ale nechci vaši situaci zlehčovat, píši svoji zkušenost.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
13.9.12 11:55

@jájaana Jo, to já chápu. Malý taky chrčí v podstatě od narození. A i UM se mu docela vrací. Taky mě napadlo jestli to třeba není jen z toho, že se mu sem tam dostane do nosu zeleninová kašička při obědě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
13.9.12 11:55

@lucka_mac tak soplíky jsou jiné a každý něco jiného znamená pokud jsou suché tak potřebují zvlhčit a pokud jsou hlenovité tak jsou od nachlazení jinak mléčné výrobky zahleňují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
13.9.12 11:57

No my mame ten jistí problem mala ma 2m a chrochtí, s vysavačem nic nevyberu ale tyčinkami jo takove tahave zelene sopliky :roll: kupila sem kapky do nose nasivin, a je to v pohode, taky nam z nose nic neteklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
13.9.12 12:27

Na zvlhčení je dobrý z lékárny sprejík sterimar baby je od 0-3roky a malýmu hodně pomohl když mu to nešlo vysavačem vysát protože to měl suchý a pak to šlo krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
13.9.12 13:06
@renda81 píše:
Na zvlhčení je dobrý z lékárny sprejík sterimar baby je od 0-3roky a malýmu hodně pomohl když mu to nešlo vysavačem vysát protože to měl suchý a pak to šlo krásně

takže ak chrchle a neteče mu soplik tak davas sprejík? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
13.9.12 14:17

Ten se může používat pořád i jako prevence malýmu se pak soplíky nedělali, jinak ze začátku jsem mu to dávala víckrát denně, a pak už jen jednou za den a teď vůbec, jen když nemůže vysmrkat, jinak je to přírodní slabej roztok mořský vody, takže to neobsahuje nic co by poškodilo nosní sliznici mimča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
13.9.12 17:33
@renda81 píše:
Ten se může používat pořád i jako prevence malýmu se pak soplíky nedělali, jinak ze začátku jsem mu to dávala víckrát denně, a pak už jen jednou za den a teď vůbec, jen když nemůže vysmrkat, jinak je to přírodní slabej roztok mořský vody, takže to neobsahuje nic co by poškodilo nosní sliznici mimča

Aha tak to kupim taky dekuju za typ :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boubeleho matka
22.9.12 19:18

Já malýmu kupuju v postatě od narození na zvlhčení nosní slizice STERIMAR BEBE, je to spray s mořskou vodou. Je super, nepálí a je to nez konzervantů. Pomáhá i při rýmě. :palec:

• Citovat
  • Upravit
131
7.2.13 13:02

Cavte holky a z coho je ta sucha sliznica neviete? :/ my to mame tiez, mame vecne akesi suche sopliky, ryma to určite nieje teda aspon si myslim lebo maly je kludny smejka sa spoznava si ručky akurat :)..tak by ma zajimalo ci to moze byt aj napr. z pretopenej miestnosti alebo prachu tie sopliky? inac zajdem do lekaarne na tie kvapky a u skusim precistit či pomoze odkedy sme z porodnice doma asi su tri dni co nemal soplik a mame 2 mesiace :/ ale nebrania mu ani pri sani ani tak no proste len ich ma a ani nekychame nejak casto na rymu.. :nevim: :nevim: len sem tam no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
7.2.13 13:08

Náš malej taky hrozně „chrčí“ a na to mi Dr. řekla, že máme doma moc suchý vzduch. Jinak soplíky taky vyndaváme skoro denně, ale Dr. řekla, že rýmu nemá.

Jinak mi Dr. doporučila sprej s mořskou vodou, ale ře když nemá rýmu tka mu stříkat nemusím.

• Citovat
  • Upravit
131
7.2.13 13:13

@PajinkaT no ze moze to byt zo sucheho vzduchu vravis? a vzdyd i denne vetram..hmm no moze byt lebo sopliky ma stale i moj pes :D..asi tu musim vetrat viac alebo zvlhcit vzduch…musima si kupit zvlhcovaaac alebo mate nejaky tip? viem ze sa mozu dawat vlhke utierky na radiator nie či sol sa dava ci co :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí