Kašel po bronchitidě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
38
23.5.18 10:06

Kašel po bronchitidě

Dobrý den, prosím o radu, slova uklidnění nebo sdělení zkušeností.

Mám 1,5 letého synka a od malička zápasí s nemocemi. Hned ve 3 měsících byl 14 dní hospitalizovaný s bronchitidou a pak začali chřipky, angíny, atd.
Před 14-ti dny dostal angínu, při dobírání atb se u něj okamžitě rozjela akutní bronchitida. Když se nám odpoledne začal dusit, tak jsme hned jeli na pohotovost. V nemocnici byl ihned 3 dny na JIP na kyslíku a poté 4 dny na oddělení. Dostával léky a při pouštění domů měl už jen lehce vlhký kašel a krásně odkašlával. Dodržovali jsme vše, co nám v nemocnici řekli (kapky, inhalace, atd.), jenže včera odpoledne nastal zlom. Z vlhkého kašle se najednou objevil kašel suchý, a celou noc kašlal a měl „zajíkavý“ kašel. Skoro nespal, pak na chvíli zabraly kapky Stoptussin ale jen na pár hodinek.
Od ráda stále kašle a já už nevím, co s tím :-( Chtěla jsem od pediatričky napsat žádanku na alegro vyšetření ale to mi prý vystaví až v jeho dvou letech.
Máte někdo takovou zkušenost? Opravdu jsem zoufalá a nevím jak mu pomoct. Hlavně mi jde o to, že se změnil ten kašel a začal kašlat, jako na začátku před tou bronchitidou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30811
23.5.18 10:12

Pokud má opakující se problémy, tak mu může doktorka napsat něco na průdušky - co mají astmatici. Dcera na to trpí, nemá tedy nikdy horečku, pouze rýma a z toho okamžitě hrozný kašel, co jí sleze na průdušky. Ve 2 letech jsme byli na alego s podezřením na astma, to se časem vyloučilo, nicméně při potížích má inhalátor s Flixotide a při akutních potížích Ventolin.
Dokud nebyla na alergo, ta jí dětská normálně psala Spriopent sirup na průdušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
23.5.18 10:45

Pokud se kašel opakuje, nebo je dlouhodobější, tak jak se píše přede mnou, je třeba zřejmě nasadit nějaké dlouhodobější léky, flixotide, ecobec, nebo flutiform, léky na astma, když doktorka nechce napsat žádanku na alergologii, at napíše žádanku na plicní dětské, mají plus minus stejné pravomoce na psaní leků, alergo se může doplnit později ;)
Jinak těžko říct jaký ted ten kašel je, pokud se Ti nezdá, zajdi se poradit k doktorce, ale po prodělané bronchitidě, kašel může ještě nějakou dobu trvat :? než úplně odezní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
23.5.18 10:49

Děkuji za rady. V pátek stejně k doktorce musím, tak se s ní domluvím alespoň na tech lécích a popřípadě na to plicní, které mě ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí