Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tohle nesnáším.
Ani to nemusí být neštovice, k nám nesmí návštěvy ani onudlané a kašlající. Už jsem se kvůli tomu pohádala s tátou, který mi přišel nachcípanej k měsíčnímu miminku a měl chytrý řeči, že imunitní systém se musí trénovat.
Stačí co dotáhne starší ze školky.
A nedelal si srandu? pokud je ve fazi vysevu pupinku, tak detem byva zaroven docela spatne, casto horecku.To by vas snad nezvali ne? A tim ockovanim myslis co? ocko na nestovice nebo jine?
@unuděná Spíš bych tipla, že je v inkubačce a jelikož je nejvíc infekční v době, kdy mu je ještě dobře, tak to možné je…
A jinak pro zakladatelku, no, neočekávala bych zrovna telefonát „nejezděte“, ale telefonát, u syna ve školce/škole mají neštovice a rozhodni se jak chceš tedy rozhodně ano.
Právě, že v ty vesnici mají teď neštovice všichni, vzájemně se navštěvují… Ale je to přeci potom, že se domluví rodiče, ne?! A ne, že přijedeme na víkend, děti se pusinkují, hrají…a přitom se dozvím, že mají neštovice… ![]()
Taky jsme jako sourozenci chytli neštovice všichni najednou, ale mě bylo asi 5 let… A bylo to ‚cílené‘ nakažení…
@j.a.n.i1 když mají jejich děti blbou rýmu, nebo průjem, už volaj…nejezdi radši… A tohle, protože jsou to ‚neštovice‘ - dětská nemoc, co MUSÍ každý dítě prodelat… Tak se nevolá…
![]()
Aha, takze ty ani oni nevi, zda ma nebo ne..jen prisel do styku s nakazou a muze byt infekcni.Taky nemusi.
Predstav si, ze syn byl pred 14ti dny taky vystaven nakaze a
stale fungujeme uplne normalne. Tezko muzu dite pri kazdem nachomytnuti k nestovicum 3tydny drzet doma jakoze kdyby neco
Jasne, kamaradka mohla zavolat, ze je meli ve skolce, na druhou stranu ji to mozna neprislo, jelikoz jsou to jen nestovice a cim driv si je odbydete, tim lip.
@unuděná Tak nikdo neříká, že máš dítě držet doma, ale říct to návštěvě, kterou si pozveš to považuju za slušnost, ne každý zrovna potřebuje, aby je dítě zrovna teď chytlo… ano, když se tak stane někde náhodně, co se dá dělat, ale tohle by nebylo náhodně. A s formulací, že to jsou to jen neštovice bych byla opatrná, ona to umí být celkem závažná nemoc… když to porovnám třeba s očkováním, které každý druhý řeší,
Příspěvek upraven 22.05.18 v 11:22
@unuděná on už si synovec prohlíží pupínky…
Takze nakažen je… Ale mě nejde o to, jestli to maj, nebo ne, ale že zavolat mohli, jezdíme tam jednou za měsíc přes půl republiky. Oni to věděli, nebyla to nečekaná návštěva. Prostě, zavolat mohla… Chcete neštovice? Přijďte ![]()
Blbá sms, minuta volání… ![]()
Já bych asi taky zurila…staci ze dcera kdyz uz teda marodi ze skolky tak to stojí za to. Samozrejme ze když by mě dítě melo nestovice tak bych návštěvě volala at radši nejezdi…a ne jen z nestovicema…vzdyt je to logické ![]()
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 když mají jejich děti blbou rýmu, nebo průjem, už volaj…nejezdi radši… A tohle, protože jsou to ‚neštovice‘ - dětská nemoc, co MUSÍ každý dítě prodelat… Tak se nevolá…![]()
![]()
Musí se jenom umrit
![]()
Nejvíc jsou děti infekční den před výsevem a pak v době puchýřků s tekutinou, tak zkus zjistit jestli už se vysypal nebo ne. Jestli ještě ne tak asi ještě v té době infekční nebyl ale je v inkubační době a ani on je mít nemusí ![]()
Můj syn měl loni neštovice a jeho mladší bráška je nechytl - takže bych se tím zase až tak nestresovala, je možné, že je synovec vůbec nemá. Dokud se nevyhodí pupínky, tak nic není jisté.
Některé maminky nemají soudnost…
Já bych nechtěla, aby náš kluk někoho nakazil… I blbou rýmou… ![]()
Já nejsem nijak ‚sterilní hygiena‘, ale aby zrovna náš syn dal návštěvě dárek v podobě nemoci… To je blbý… ![]()
Stala se mi blbá věc, jeli jsme ke švagrové na návštěvu a její syn se vrhl radostně mé dceři kolem krku, že bude mít neštovice a že si hledá pupínky každý den…
Naštvalo mě to, dcera je očkovaná (1. várka), ale nelíbí se mi to chování švagrové, copak nemohla zvednout telefon, abysme nejezdili?!
Jsem naštvaná…
Pisu anonym, máme na emimi stejné známé…