Kašel u dvouletého

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
158
21.1.25 19:46

Kašel u dvouletého

Kašel u dvouleťáka…holky už jsem bezradná. Maly ma uz cca 14 dnu, mozna i dyl takovy hlenovy kašel…proste kdyz kašle, nezni to vubec dobre. Teploty nema, dnes jsme byli zase u doktorky, ale pry na poslech dobry…dávali jsme chviličku Ambroxal, ale to prý neni ok, tak nedávám. Mel to asi 4×…čaj s medem by asi byl ok, jenže ho nevypije, pije jen vodu. Nemate nejaky typ na neco přírodního, co pomohlo? Akorat stříkám mořskou vodu a občas odsaju, rýmu nema nijak extra, ale to mi řekla doktorka, aby se ty hleny ředily. Nenapsala @nám nic jinak. Obcas kdyz zakašle, tak do pusinky se mu ty hleny dostanou, vidim jak to kouše jakoby 🙈 🙈 🤯…jenze co mam delat ze jo…vecer spi v pohode, nebudí se. To bylo minuly týden a uz naštěstí klid.
Jen teda je mi líto, ze mu nemam jak pomoci, kašel nezni podle me uplne ok, ale dle doktorky, ktera je fajn, tam nic neni 🙈 🙈 🤷‍♀️ 🤷‍♀️ 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35693
21.1.25 20:13

No, já to mám už 3 týdny :nevim: řekla bych, že to prostě přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
21.1.25 20:13

@verus500 Naši kluci toto mívají každou zimu už od nějakých devíti měsíců. Nepomáhá nic. Trošku pomůže vypláchnout nos konvičkou. Jinak dávám jitrocelový sirup. Na „zadní“ rýmu mi doktorka loni doporučovala fenistil kapky, ale taky nic. Občas to přejde, pak se to zase vrátí… Mají to střídavě od září, až někdy do března.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
21.1.25 20:17

@pikola Wow…to je tedy pech :(, drzim palce at to brzo prejde…ja tohle zazivam prvně, tak jsem z toho špatná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35693
21.1.25 20:19
@verus500 píše: Více

No, počítej, že u dětí kašel trvá klidně měsíc. Já to chytla asi od syna, ten nekašle už a já jo :nevim: ne teda už hodně, ale hleny jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
21.1.25 20:20

@Elea9 tak to je mazec 8o …mam presne ten stejny pocit, ze nepomáhá nic :zed: …natírám i prsa tymianovou mastí. V jeslích říkali, ze nekašlal vubec a ted doma uz zase fakt psycho …dilo…uz se zas i budí obcas tim kašlem. Teploty nic, přes den lítá…tak moc diky za zpětnou vazbu, alespoň vidím, ze to je bohuzel pro nas všechny mámy, bezne :,( …zažíváme to s nim poprvé prave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
21.1.25 20:22

@pikola to je fakt brutal…hold musim si zvyknout zrejme. Těžko mi hlava brala, ze to “nic neni”, kdyz se tak dusi a opravdu jako tuberak…ale poslech pry ok a průdušky ok, nechapu :nevim:. Tak se obrním a at uz to prejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
21.1.25 20:24

RTG hrudníku, sérologie na mykoplasmata a chlamydofily, lokálně nosní kortikoid, antihistaminikum k imunomodulaci.

Tak bych si představoval řádné vyšetření.

Píšete, že tom měl 4×. Co 4×?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35693
21.1.25 20:29
@Doctus píše: Více

No, leda ve snu, když to mají školkové děti klidně 4× za zimu :mrgreen: Kde jsi viděl, aby někdo takový vyšetření dělal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
21.1.25 20:33
@verus500 píše: Více

Nám občas říkají i ve školce, že kašlou, ale podle Dr jim nic není :lol: Budu je brát na alergologii, aby se vyloučila případná alergie na něco a beru to prostě tak, že kašlat budou. Asi úděl matek. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
21.1.25 20:36

@pikola
2letý asi nebude ve školce.

V současné době řádí mykoplasmové zápaly plic, často bez horeček, poslechový nález v normě, na RTG mohdy hrůza (proto se jim dříve říkalo atypické zápaly plic). Nemusí být vždy zápal plic, ale mykoplasmata mohou protrahovaný kašel dělat. Pokud se to opakuje každý měsíc, aniž by dítě chodilo do kolektivu, tak by se mělo pomýšlet i na asthma.

Samozřejmě je jednodušší říct, že děti přes zimu kašlou, a mávnout nad tím rukou. Mykoplasmová infekce odezní, z asthmatu dítě dříve nebo později „vyroste“ (obtíže zmizí, diagnóza zůstává).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
21.1.25 20:43

@Doctus blbe jsem to asi napsala, 4× mel ten Ambroxal, 4.davky za 2 dny a pak jsme byli u doktorky a ta to zakázala. Maly chodí do jeslí od začátku ledna, od 7 do půl 3. Je tam moc spokojeny, v coz jsme ani nedoufali 🙈. Děti je tam celkem dost, občas 14, nekdy 9 a nekdy jen 4. Je to různý. On to ma takhle hnusne poprvé, trvá to cca ty 3 tydny, ale s tim, ze treba nekolik dnů úplný klid a pak se to takhle zhorší.
Jsem pro jakékoliv vyšetření, můžu se zeptat doktorky. Dekuju za zpětnou vazbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
21.1.25 20:45

@Elea9 masakr :zed:, jak to kurnik dělali dřív matky ze jo :D :D …mam strach z laryngitidy…snad to nebude ono, snad by to poznala doktorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
21.1.25 20:48

@verus500
Určitě požadovat zmíněná vyšetření. Rozkašle se při / po námaze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35693
21.1.25 21:08
@Doctus píše: Více

A kde se tohle požaduje? Jako u dětský? Ty jsi tam asi nikdy nebyl, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...