Pupalkový olej pro děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
995
21.1.25 09:09

Pupalkový olej pro děti

Ahoj,

dětem ve věku 2,5 a 4,5 let jsem začala podávat rybí tuk Mollers (starsimu Mollers Omega 3 ovocná příchuť, mladsimu Mollers Omega 3 Můj první rybí olej).

Takovy nejcasteji doporucovany rybi tuk pro deti je EQUAZEN, ktery navic obsahuje i pupalkovy olej. Tento tuk je ale velmi drahy a s ohledem na vysokou pocatecni davku by detem vydrzel velmi kratce.

Rozhodla jsem se proto, ze pupalkovy olej zakoupim zvlast (napr. Nobilis Tilia BIO pupalkovy olej).

Nicmene dle pani lekarnice je podavani jeste pupalkoveho oleje zbytecne. Netvrdim, ze nema pravdu, ale porad ve mne hloda cervicek, ze EQUAZEN ma v sobe kvuli omega 6 prave i pupalkovy olej.

Nasla jsem diskuze zde na emiminu, ve kterych nekteri z Vas o podavani zvlast rybiho tuku a pupalkoveho oleje uvazovali. Nenasla jsem uz ale nikde, zda jste ho skutecne podavali.

Konecne k dotazum:
1. Podavali jste detem i pupalkovy olej?
2. Pokud ano, jakou davku deti uzivaly?

Ani mi tak nejde o to, ze bych pripadne detem podavala pupalkovy olej zbytecne. Spis mam obavy, aby jim neskodil. I kdyz nenasla jsem duvod, proc by mel byt skodlivy. S pani lekarnici jsem komunikovala pouze pisemne a v odpovedi byla velice strucna.

Dekuji a mejte hezky den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
995
21.1.25 09:41

Jen bych dodala, ze starší začal užívat rybí tuk především kvůli opožděnému vývoji řeči prostému (samozřejmě problém řešíme, dávno jezdí na logopedii, má za sebou foniatrii a neurologii - vše zcela v pořádku) a mladší kvůli obecně prospěšným účinkům rybího tuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
21.1.25 10:14

@Pdoctor V dnešní době, vzhledem ke složení stravy a užívání různých rostlinných tuků, je především nedostatek omega3, omega6 je dost ve stravě, tedy nemyslím si, že je potřeba doplňovat ještě tento. Omega3 je možné také doplňovat oříšky a semeny.
Za mě osobně je třeba být především u malých dívek do cca 12 let s pupalkovým olejem opatrná, neboť má vliv na hormonální rovnováhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
21.1.25 10:43

@LadaSva moc děkuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
21.1.25 18:14

Jeste me napada jeden dotaz, ktery se vsak tyka jenom rybiho tuku.

Take vam po nem deti jedly jak protrzene? Moje deti nastesti jedly vzdycky dobre az na vyjimky, jako byly nemoci ci rust zubu, ale ted proste maji porad hlad. A jako fakt velky hlad, ze si opakovane pridavaji pohanku nebo ruzickovou kapustu! :D

Nikdy u nich nebyl problem s ovocem, zeleninou a obecne zdravou stravou jako je jiz zminena pohanka, ale urcite driv nevyzadovaly nasup zdrave stravy, protoze by mely porad hlad :D

Tahle bezednost se u obou objevila s uzivanim rybiho tuku, takze zmenu prisuzuji jemu. Ze by obe deti mely zaroven nejaky rustovy spurt, se mi zda nepravdepodobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí