Štěkavý suchý kašel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.1.25 13:58

Štěkavý suchý kašel

Zdravím 😊
Dcera 20 měsíců má strašný štěkavý suchý kašel furt chodíme k doktorce ta mi vždy řekne že má vše čisté, kašel trvá už cca půl roky nic nám na to nezabírá jak přírodní metoda tak všelijaké kapky.
Bylo mi řečeno že to může být i nějaké astma sdělila jsem doktorce jestli by ti nemohli být tedy Astma a řekla mi že to je brzo.
Prosím nemáte někdo zkušenost nějakou nebo radu 🙏 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4929
20.1.25 14:18

Proč by mělo být na astma brzy :roll:
Syn byl teda starší, taky suchý štěkavý kašel… hlavně v noci, nad ránem, při námaze. Má astma, po nasazení léků zcela bez potíží.
Chtěj žádanku na alergologii.
Kapky, sirupy mu ten kašel naopak spíš zhoršovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
20.1.25 14:26

Není brzo. Já byla s dcerou poprvé někdy ve dvou letech na alergu kvůli astmatu, a do čtyř let věku už měla i spreje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
20.1.25 16:24
@Barbora367 píše: Více

COŽE? Půl roku dítě kašle a PLDD je klidná jako želva? Ve 20 měsících je na zvětšenou nosní mandli brzy. Ale mohlo by jít o cough-variant asthma (v dětské populaci poddiagnostikované, typicky se to svádí na protrahované kašle v zimních měsících).

Určitě si vydupejte inhalační léky. Pokud vám není líto peněz, tak požádejte doktorku o předpis fixní kombinace IKS / LABA (pro 100% jistotu bych šel do Flutiformu, ale ten stojí 900 Kč za 120 dávek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.25 18:43

@berua13
Chci ještě teda dodat že jsem zjistila že paní doktorka dělá na dětském v nemocnici na alergologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
20.1.25 19:59

@Barbora367
Jakože PLDD vašeho dítka? PLDD a současně alergolog? Tak to by měla být výhra. Ale očividně není. Zkuste změnit PLDD, takto to fakt nejde, aby se dítě trápilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
20.1.25 20:25
@Barbora367 píše: Více

Nemůže mít zápal plic? Syn kaslal a nalez až na rtg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
20.1.25 20:26

Zkuste se vlomit někam jinam na alergo. Naše dítko odbyla líná alergoložka. Užívalo pak ATB 5 x za zimu kvůli věčným rýmám, nachlazením, kašlům. Pak nám příbuzná, také alergoložka, od zběžného pohledu na dítě řekla, že je alergik. Testy vyšly strašně, samý roztoč, pyly. Po zaléčení nový človíček. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
20.1.25 20:35

@Edding444
Když to trvá tak dlouho, tak to zřejmě nebude nic infekčního. Půl roku je půl roku.

@Okta
Oni zřejmě na alergologii ještě nebyli, zakladatelka zmiňovala, že daná PLDD dělá i na alergologii v nemocnici. Bohužel to doktorka neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.25 21:11

@Okta paní doktorka nám dělala stěry několikrát i na černý kašel ty vyšli negativně
O alergii se ani nezmínila akorát mi řekla že dcerka chytí snad všechno co existuje měla v srpnu nějaký exém to jsme zaléčili teď to měla znovu a paní doktorka mi řekla tady toto že snad chytneme všechno co existuje.
Ale s kašlem nic nedělá rekla mi ať svařím mléko s máslem a medem ale to bohužel nepomohlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
21.1.25 12:30

Syn měl štěkavý kašel asi 2 měsíce cca v 6 letech a taky po všech vyšetřením řekli že je vše v pořádku, že to bude zřejmě psychického původu a pokud to neodezní, máme si zajít k psycholožce. Nakonec to pak do dalšího měsíce odeznělo samo, takže vlastně netuším čím to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
21.1.25 14:33

Měla jsem dítě co taky takhle kašlalo a kašlalo měsíce. Vyčerpaný snad všechny dostupné léky z lékárny. Dítě z kašle i zvracelo. Bylo to velmi náročné. U doktorky jsme byli několikrát, vždy nám dala něco z lékárny a její závěr “ malé děti maji kašel”. Až jednou jsem opět v šílenou noc, kdy dítě kašlalo a zvracelo a ostatní děti spaly v jiné místnosti, aby měly šanci se vyspat jsem manžela poslala na pohotovost s tím, ať se bez nějakého léku nevrací. Vrátil se s dýchadly a stal se zázrak. Dítě přestalo kašlat. Na alergologii lehké astma a zjištěna alergie na roztoče a na peří ( do té doby nic ). Nějakou dobu používalo léky a věkem z toho vyrostlo. Ale byl to vyhlášený alergolog, vést jeho památce.
Je to tak 16 let už, ale ty dlouhé a hnusné kašle bych nepodceňovala.
Ještě několik let se mi dělalo zle od žaludku, když tohle dítě začalo kašlat. Nikdy takhle hrozný a dlouhý kašel už naštěstí nemělo.

• Citovat
  • Upravit
21.1.25 14:48

@kocourGarfield
Děkuji za reakci zítra jdeme už ke speciálnímu doktorovi tak uvidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
21.1.25 15:30

@Barbora367 Přeji ať uspějete a najdete řešení. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat