SOS - jak srazit horečku

766
18.1.25 18:21

SOS jak srazit horečku

Ahoj holky prosím o radu, syn téměř 3 roky nemůžeme mu od odpoledne srazit horečku, střídám nurofen s paralenem, ale ta potvora pořád nechce dolu. 😩
Ja mam taky nějakou hnusnou chřipku, ted jsem dva dny ležela, ale ja jsem dospělá, tak jsem si poradila. On bobik cely den haja spinkal uz 3× dneska po půl hodince cca.. dělali jsme i zabal typu studený ručník, na to suchy ručník. Uvítám jakékoliv rady. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35700
18.1.25 18:30

Octový ponožky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
18.1.25 18:34

Jestli se nejedná o fakt vysoké horečky, tak bych mu ji teď ještě rozhodně nesrážel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
18.1.25 18:36

Jak vysokou ma horecku a jakym zpusobem srazite, resp. podavate Nurofen a Paralen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.1.25 18:39

Co povazujes za horečku?

Když se děti blíží 40, dáváme zábaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
18.1.25 18:41

Kolik má tu teplotu? A kolik váží a kolik dostal toho paralenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3098
18.1.25 18:42

Od včera řešíme totéž - tedy 7-letá má od včerejší noci 39,8, včera odpoledne ještě 38,8. Dnes po 4 hodinách střídáme paracetamol a ibuprofen, neklesalo to pod 39,5. Až po studených obkladech před hodinou konečně 38,3. Je schvácená, bolesti hlavy a svalů, klasická chřipka. Aspoň tedy pije a občas ovoce, lipánek. Nejstarší má totéž, jen ne tak vysoké horečky, ale zase zvrací.. Klasickou chřipku děti ještě neměly, fakt je to jiné než běžné virózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
18.1.25 18:44

Je možné, že nelze srazit, protože špatně dávkujete. Nurofen a Paralen jsou na příbalovém letáku poddávkované.

Kolik váží a kolik mu dáváš ml Nurofenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8944
18.1.25 18:46

Kolik má teplotu? Dávala jsem děckám kdysi do ponožky kolečka cibule a pomohlo to. On teď řádí ha…zl moribundus. Kolegyně říkala, že zas jakási nová verze. Tvrdili na pohotovosti. Její vnučky mají 40° několikátý den po sobě, taky nešlo srazit a krutá bolest hlavy. Její dcera má příští týden termín třetího porodu a ty dvě starší má kaput. Po dlouhé době jsem taky něco chytla.
Za sebe jedna věc je horečka. Ale horší jsou ty hnusné křeče hlavy. Nestěžuje si taky, že ho strašně bolí hlava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11805
18.1.25 19:01

Když nezabírají léky, může pomoct vlažná sprcha, nebo co jsme dětem dělali, když byly malé - napustit do vany vodu - ne moc teplou, jen aby jim to bylo příjemné do ní vlézt. A potom je v té vodě chvíli nechat. Jak voda chladne, postupně a jemně ochlazuje i to dítě.

Dávat studené obklady na čelo, chladit zápěstí z vnitřní strany - třeba pod tekoucí vlažnou vodou.

Octové ponožky taky pomáhají.

Příspěvek upraven 18.01.25 v 19:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
18.1.25 19:01

Já se jenom pripichnu, asi máme taky tenhle moribundus, 6lety a od včera 38-38.5 a hrozně si stěžuje na bolest hlavy…ja bych jo i nechala bez srážení, ale s tou hlavou mi ho je líto…:( Po podání teplota trochu klesne, ale ne na dlouho.
Takže nevím, mimo léků jdou zábaly nebo otcové ponožky, ale já bych tu teplotu ani nebrala jak takový problém, spíš ta hlava :,( Ví někdo, co je to za potvoru? Nejspíš klasik chřipka? Ale nema rýmu, kašel. ani nic k tomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
18.1.25 19:03

@Svistice nad 38,5 a on ma dneska 39 a srazit se nam to povede max na 38,7 a za chvili mu to zase vyleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165

Ta hlava ho bolí z té teploty… nejspíš.. u nás to je běžné = teplota = bolest hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11805
@teroonka píše: Více

Máme to doma stejné, sedmnáctiletý syn, a strašně trpí. Ještě ho hrozně bolí v krku, sotva polyká, musím ho přemlouvat i na pití.
Jinak stejně, horečka pořád leze ke čtyřicítce, na léky reaguje jen trochu. Velká bolest hlavy, kostí, kloubů, svalů.

Koupila jsem v lékárně test a ukázala se slabá čárka u chřipky typu A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11805
18.1.25 19:04
@Beruska999999 píše: Více

Jak píšu výše - u nás je to nejspíš chřipka. A ještě k tomu má i rýmu a kašel. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí