Pořád dokola nemocné dítě

19.1.25 21:33

Pořád dokola nemocné dítě

Dobry den. Hledám zkušenosti a rady. Ohledně častych nemoci u dětí. Syn 7 let už má přes měsíc kašel a není to poprvé. U doktora pořád to samé ze má průdušky i plíce čisté že je to naka viróza. Přijde mi že ani sirupy, vitamíny nepomáhají. Už jsem z toho vyřízená. Tak přemýšlím zda by pomohlo třeba zajít na imunologii nebo nevím už jak mi pomoct. Samozřejmě 3 léta dcera to hned chytne od něj taky. Za případné rady a zkušenosti děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1900
19.1.25 21:44

Taky jsem si tím s dětmi prošla. Dcera byla po operaci - resekci plíce po velmi těžkém zápalu plic ve dvou letech, poté náchylná na všechny dýchací infekce, kašle pořád šílené, a pořád dokola :(, plus už bych nespočítala kolikrát měla píchané uši :(.
Když už nemoc přišla tak fajn byl inhalátor. Dle stavu do něj buď jen Vincentka nebo Mucosolvan nebo Ventolin. Sirupy na kašel nebo imunitu, vše marné. Na imunologii jsme chodili, měla I léčbu. Žádný efekt. Zkoušeli jsme i Wobenzym, ten ale dcera nezvládla polykat.
Co asi až opravdu zabralo, bylo každý rok poctivě lázně. My jezdili do Lázní Kynžvart. Doktorka je psala oběma dětem, i když mladší neměl tak vážnou diagnózu, ale prostě velmi častou nemocnost, protože vždycky všechno chytil od ségry :?.
A poté asi v 6ti letech pryč mandle.
Od té doby je občas nemocná, ale v mezích normálu snad… :)
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
19.1.25 22:07

@Prochajda 1988 sirupy na kašel jsou na nic, při jejich používání dítě kašle a kašle, já po zkušenostech používám sirupy pro dceru tak týden, pak veškeré sirupy vysadit a kašel zmizí daleko rychleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
19.1.25 22:09
@Prochajda 1988 píše: Více

Zkus luivac immun, bakteriální lyzat. Teď nově je v prodeji volně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18662
19.1.25 22:25

@Prochajda 1988 s to jen na poslech? U nás taky poslech čistých teplota nebyla ani zvýšena, crp čista nula a na rtg zápal plic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.25 22:31

Ano u doktora jsme byli 2× pokaždé jen poslech a všechno čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.25 22:36

CRP také v pořádku. Měli jsme i kapky do nosu antibiotické ty jsme dobrali před týdnem a rýmu má pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
19.1.25 22:38
@Prochajda 1988 píše: Více

Kasel muze odeznivat i několik měsíců. Na rýmu zkuste konvičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
19.1.25 22:40

Doporučuji kozí colostrum, dlouhodobě. Nám pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
19.1.25 23:08

To bude nejspíš zadní rýma, dcera měla tento problém často i syn od sestřenky a vždy zadní rýma, asi to pak steče dolů do těch průdušek a je z toho dráždivý kašel. Nechali jsme vytrhnout nosní mandli (ale to spíš kvůli tomu, že měla rýmy a pak ji asi 5× píchali uši, tak to dost pomohlo), co je ve škole, dost se to zlepšilo, nedá se to srovnávat se školkou, kdy byla furt nemocná. Jinak určitě doporučuji imunologii, také jsme tam chodili a chodíme. Praktická doktorka říkala, že kašel může mít mnoho příčin, různé alergie atd. Co se vitaminů týče, nikdy jsem neměla pocit, že by něco extra zabíralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
20.1.25 05:15
@hospodki píše: Více

Takto se projevují některé druhy plicních chlamydií, nezvyšují crp ani teplotu.
Nás taky doktorka posílá při nejasném nálezu na rtg, i když je to opruz a další čas navíc.

K původní otázce, taky jsem si tím prošla a pořád procházím s některými dětmi. Pomůže z toho jen vyrůst. Počkat, až imunita vyzraje. Vše ostatní má malý a dočasný efekt, včetně léků na imunitu a ozdravovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
24.1.25 15:58

@Prochajda 1988 ja bych zkusila zajit na alergologii. Muze mit alergii na prach, roztoze a doma ho neco drazdi. Obe deti predloni porad kaslaly co chvili byly doma. Myslela jsem, ze jsou nemocni, leky nezabiraly. Pak jim detska brala krev a zjistila, ze maji vysoke hodnoty na alergie, tak nam dala zadanku na alergo. Co maji deti leky, tak nekaslou, museli jsme i eliminovat veci, kde se drzi prach. Nemame zaclony, zavesy, kazdy tyden peru povleceni, plysaky se kteryma spi, utiram prach, denne vysavam. Zkuste probrat s dr tu krev, nic za to nedate :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.25 16:07

Tak už to vypadalo že to bude lepší šel už i do školy a bum dneska mi učitelka volala že má teplotu a nemůže jíst ani pít bolí ho v krku takže nejspíš musíme na pohotovost. Nebudu čekat do pondělí na doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
24.1.25 16:14

Běžte na alergologii. Když je děcko opakovaně nemocné, může být alergik. Dýchací cesty jsou neustále kvůli alergii v zánětu a pak chytají všechny možné infekce.
Taky kupte echinaceové kapky, poválet v krku, nechat je tam rozplynout. Naláká to tam imunitní buňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí