Kašel už 4. týden

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
444
7.10.13 08:04

Kašel už 4. týden

Holky prosím poraďte. Jsem už z toho zoufalá. Syn (v lednu 3 roky) už 4 týdny kašle. První týden jsem mu dělala domácí tymiánový sirup, ale začal chrčet, měl rýmu a teplotu, tak jsem s ním šla po týdnu k doktorce. Ta nám dala sirup Prospan. Chrčení přestalo, rýma také, vypadalo to, že i kašel ustupuje. Ale po víkendu zase začal kašlat, hlavně ráno po probuzení a večer než usnul. Tak jsme šli zase k doktorce a dala nám Sinecod, s tím, že ho máme dávat jen večer, že když přes den nekašle, tak ne. O víkendu se ale zase zhoršil, začala mu žlutá rýma, dneska kašlal i v noci. Takový ten dávivý suchý kašel, který nemůže vykašlat. Už fakt nevím, co mám dělat. Dávám na topení mokré ručníky, v posteli má zvýšenou polohu. Máme jít zase k doktorce? Hrozně mě trápí, že takhle trpí a nemohu mu pomoct. Asi se toho kašle nezbavíme :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1259
7.10.13 08:18

Jsme na tom stejně, holka moje trpí na laryngitidu takže my si užíváme pokaždé jakmile se objeví ve školce.
Teď jsme na mucosolvanu a tymiánové masti, rýma už je docela ok. Ten dávivý, suchý kašel? nebylo to jakože „štěkání“? aby taky neměl laryngitidu… jinak bych k dr klidně už zašla, že prostě nic nezabírá. A zkusit jestli vám nedá třeba Spiropent, je na předpis, možná je to atb (nejsem si jistá) ale zabírá suprově…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
7.10.13 08:21

Štěkání ne. Našpulí pusinku, nemůže vykašlat a jakoby se dáví :-( Přes den je v pohodě, zakašle opravdu tak 2×. Ale pak začne před spaním a v noci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.10.13 08:31

No, to už je možná i na antibiotika, k doktorce bych asi šla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
7.10.13 08:31

Tak trvej na testech na černý kašel. Tím že se dneska očkuje, tak je v mírnější formě všude mezi náma a dr ho nedokáží rozpoznat. A trvá několik týdnů s tím, že se i zaměňuje za alergii, nebo astma…
Zkus to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
7.10.13 08:37

Tak to na laring nevypadá ale k dr bych šla. ten černý kašel nevím, já ho sice jako malá měla a nepřeju to nikomu ale u mě to mělo absolutně jiný průběh, možná proto že teď to očkování je takové všelijaké. al etím nechchi strašit, dojdi k dr a trvej na pořádném vyšetření, stěry, krev…opravdu vyloučit veškeré možné onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
7.10.13 08:42

U doktorky jsme byli právě ve čtvrtek (3.10.) a dala nám ten Sinecod. Když se prý nezlepší, tak máme přijít v pátek a udělá mu stěry. Mě přijde, že se mu to přes víkend zhoršilo, předtím kašlal jen před spaním a teď i v noci :-( Dnes se probudil, kašlal, ale zase už nemá tu rýmu. Ach jo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
7.10.13 08:48

Tak zase když je léčeno tak vždy přijde zhoršení, jako reakce na právě aktuální boj léku a bacilů uvnitř. pak vyhrají léky a začne se zlepšovat!
Za mě je sinecod slabý, dr nám ho už nepíše protože holce nezabírá ale vydržte do pátku, po pár dnech nemůžeš čekat zázraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
7.10.13 08:50

Účinek tymiánového sirupu právě je rozředit hlen a umožnit jeho vykašlání.
Takže chrčení k tomu patří, protože je tam víc tekutiny.

Co klasické zábaly? Zkoušela jsi? :think:
Je nutné vyřadit mléčné výrobky a cukr ze stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.10.13 09:18

@terka85 malá to samé, v noci dusivý, přes den trochu do mokra. Rýma chvílema žluto zelené. Přes tři týdny, vždy to chvíli vypadalo, že to ustupuje a pak zase.. Doktorka vzala stěr z nosu, že to může být bakteriální (výsledek zítra nebo pozítří) a nasadila Sumetrolim a na noc Dithiaden. No kašle pořád, ale daleko, daleko méně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
7.10.13 09:22

Nedávno jsem to měli, dr. mi řekla, že je zahleněnej a to ho pak dráždí k tomu kašli. Takže jsme se od krku zaměřili na nos. Koupila jsem mořskou vodu, poctivě stříkala a vysávala, nakonec nakapala antibiotické kapky, co jsme dostaly od dr. a takhle furt dokola, vůbec jsem neřešila kašel. Nakonec to světe div se pomohlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.10.13 10:16

@terka85 čert víc, co s tím. Mi takhle kluk začne chrchlat cca na konci září a skončí to v dubnu až květnu.. ale je to dáno tím, kde bydlíme /ms kraj/. Léčit jsme zkoušeli, pomáhá trochu jitrocelovýc sirup, trochu cibule s cukrem, trochu tymiánový. Ale vyléčit zcela nelze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
7.10.13 11:57

Od pátku mu dávám i cibulový sirup, ale zase nevím, zda ho nedráždí. Zábaly jsem ještě nezkoušela, tak dnes vyzkoušíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
7.10.13 15:25

Malá měla suchý kašel, pak během dnů se změnil ve vlhký, nasadila jsem mucosolvan a spiropent a do týdne je bez kašle :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
16.4.14 10:28

Zkusím, oživit diskuzi. Už to bude taky 4.týden s kašlem. Nejdřív jen kašel, asi týden dávala jsem mucosolvan, nezabral, šla jsem k Dr. předepsala Spiropent, přišlo mi to lepší, ale pak se doma unal (hlídal tatínek) a ráno kašel rýma. Znova Dr. - dala Levopront, po týdnu lepší, rýma postupně odešla, přešli jsme na bylinný sirup. Před víkendem už jsem myslela, že budu konečně pokoj, takže šel po 10 dnech do školky. A zase je to horší. Tak já nevím, mám to držet doma a čekat až kašel poleví, předtím jsme pořád chodili ven, i Dr. nás v tom podporovala, horečku nemá, na poslechu nic, CRP velmi nízké. Řešit, neřešit, jít k jiné Dr., nechat ho natvrdo doma bez vycházek ven? :?: Jak se toho zbavit :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí