Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kdyz ty anonymne, tak ja taky ![]()
Beres dostatek vitaminu C? Alespon 2-3 gramy denne.
Mně tohleto trápilo od srpna střídavě, ale pak jeden týden stejně jako tebe až tak, že jsem nemohla spát a dusila jsem se, na plicním mi hned dala atb, že tam „putuje“ zánět a dostala jsem kombinované silnější léky na astma - takže ted místo Alvesco beru Symbicort, na noc ještě analergin na zklidnění. Cca 3-4 dny trvalo, než se to zklidnilo na únosnou míru. Před dvěma lety mi dal na noc dr. i codein, abych mohla vůbec spát.
Obrátila bych se ještě znovu na ORL případně na obvodního dr. Loni jsem takhle měnila plicní dr., nebot ta předchodzí nic neřešila, když mi neseděly léky, tak mně odbyla tím, že to musím vydržet.
Držím palec, at je to brzy zase dobré a jsi fit ![]()
Já už teda s kašlem bojuji 3 týden
Protože, ještě kojím vůbec nic mi nechtěli v lékarně dát. Nejprve jsem brala tussim a kalciový sirup ten mi pomáhal jako děcku právě na ten dráždivý kašel (jsem i alelrgig) no už to bylo skoro dobré, ale pak se k tomu přidala i rýma a tak jsem si ještě koupila jitrocelový sirup a lišejníkové pastylky, ale to je slabota. No nakonec jsem se už vyprdla na lékárníky a koupila si Mucosolvan, ale i ten nic tak nakonec Mudra a antibiotika Duomox plus ten mucosolvan až do pátku
Taky pořádně nespím nejen kvůli kašli, rýmně a ještě kojím malého už jsme na pokraji sil. Ještě poradím mokré ručníky na noc na topení. Suchý vzduch to ještě zhoršuje.
Na noc ještě vypínám topení a dost vyvětrám, v době kdy se mi blbě dýchá, spím i na třech polštářích, at nejsem v rovině a nedusí mě ten kašel
Pokud by ten kašel pokračoval, tak bych si nechala udělat test na černý kašel.
, i když u něj asi není vidět žádný zánět…hm, to nevím ![]()
A nenechat se odbýt, viz zde: http://www.protisedi.cz/…erneho-kasle
Jestliže je takhle dávivý až na zvracení, taky bych si nechala udělat odběry na černý kašel - měla jsem to samé cca 3 týdny zpátky - dr říkala, že teď měla dost případů černého kašle, tak mi rovnou udělala odběry - a na průduškách mi to chrčelo taky
A na ten kašel něco bereš? ![]()
Jinak ten Clarinase je takový pošolíchání, to ti nedal na noc Codein nebo něco takovýho? Zkusila bych určitě Stoptussin ![]()
@Vendulák původně jsem chodila k dr. Olivové do nem. Fifejdy. Odtamtud jsem přešla do vítkovické nem. k dr. Dušíkové… sice starší dr., ale hned mě poslala na kde jaké vyšetření, než vyřkla diagnozu (mám sníženou průchodnost průdušek o 40%). Pak mi nasadila Alvesco a Avamys do nosu na chron. rýmu. Ted jsem za ní byla právě s tím, že od srpna mě trápí střídavě zhoršení astmatu, kdy to vygradovalo jak píšeš - dusivý kašel v noci, přes den taky byt jen při hovoru s kolegyněmi nebo při telefonátu. To že jsem nemohla vyjít v práci do 5 patra, nemluvě (chodím běžně pěšo do kanclu)
Spala jsem na 3 polštářích, aby se mi líp dýchalo, větrám před spaním, vypínám topení. Koupila jsem si ACC na odkašlávání, ale tentokrát to vůbec nezabralo.
Poslechla mě, že prý to vypadá na nějaký „putovní“ zánět, který utichne a pak zase dělá paseku. Spiro bylo relativně dobré, ale i tak mi dala na měsíc Symbicort 2× 2 dávky, atb Klacid a na noc analergin nebo zyrtec. Do 4 dnů mí bylo o hodně lépe, avšak úplně 100% to pořád není, ale už spím jen na jednom polštáři
Jdu tam až doberu ten symbicort, zatím v práci jezdím výtahem, na „vyběhnutí“ schodů to ještě není.
Potřebovala bych poradit…ve středu jsem začala kašlat. Ze středy na čtvrtek v noci se kašel proměnil v šíleně dávivý, hlavně jakmile jsem si lehla, začala jsem tak kašlat že jsem se dusila a několikrát zvracela. Prakticky celou noc jsem nespala. Ve čt jsem byla na plicním, kam chodím s astmatem. Doktorka mě poslala na rtg plic. Prý v pořádku, a průdušky prý fungují na 110%. Říkala že to nejspíš bude reflux, že si budu muset zajít k praktické, která mě odešle na příslušná vyšetření. Ale že mě ještě pro jistotu pošle radši nejdříve na ORL. Tam doktor řekl, že nechápe že dr na plicním nic neviděla, že je tam zánět průdušnice, ale i všude jinde v krku, na hlasivkách a hrtanu a nosohltanu a já nevím kde, že je to tak veliké že nejde ani určit z čeho byl zánět původně. Napsal mi antibiotika Cotrimoxazol AL forte a Clarinase repetabs. Beru je dnes již 4. den a zlepšení žádné, kašel je dál. Suchý, dávivý. Jsem už strašně zoufalá. Mám malou dcerku o kterou se potřebuji starat. Hodně moc mě z kašle bolí už i v krku, žebra, hlava… a teď jsem totálně zoufalá z toho že se nic neděje, žádná změna
. Budu zítra ve městě kde je ten ORL a nejradši bych se tam šla znovu prosit o nějakou „lepší opravdovou už“ pomoc, ale nevím jestli to není blbé, jestli není brzy. Ale už fakt nemůžu, už jsem z toho kašle tak zoufalá, že dnes odpoledne jen kašlu a brečím a kašlu a brečím a už jsem i nepříjemná na dcerku