Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky všem,
Mám takový dotaz, před 14 dny se mi udělal pod nosem ošklivý a bolavý opar, měla jsem dokonce zezačátku podezření na pásový opar, to se naštěstí u doktorky nepotvrdilo. Dostala jsem mastičku a mazala.Opar přestal postupně bolet a já už ho tolik nevnímala, ale ne a ne se zhojit. Nakonec jsem mastičku vysadila a na rady, co jsem se dočetla, začla jsem mazat Alpou, která by to měla vysušit. Opar už má stroupek, ale to už asi 3 nebo 4 dny.Chci se teda zeptat, jestli je to normální, mít ho takhle dlouho a jestli nemá někdo z vás nějaký zaručený tip, jak se ho zbavit. Zubní pastu nepočítám
Díky za odpovědi
@Adriana O píše:
Ahojky všem,
Mám takový dotaz, před 14 dny se mi udělal pod nosem ošklivý a bolavý opar, měla jsem dokonce zezačátku podezření na pásový opar, to se naštěstí u doktorky nepotvrdilo. Dostala jsem mastičku a mazala.Opar přestal postupně bolet a já už ho tolik nevnímala, ale ne a ne se zhojit. Nakonec jsem mastičku vysadila a na rady, co jsem se dočetla, začla jsem mazat Alpou, která by to měla vysušit. Opar už má stroupek, ale to už asi 3 nebo 4 dny.Chci se teda zeptat, jestli je to normální, mít ho takhle dlouho a jestli nemá někdo z vás nějaký zaručený tip, jak se ho zbavit. Zubní pastu nepočítámDíky za odpovědi
opary jsou hajzlíci, mám s nima hojné zkušenosti. s rozjetým oparem už težko něco uděláš ale jakmile ucítíš že se ti dělá nový tak to místo potři tou alpou, vodkou nebo pánskou kolínskou, prostě něčím s alkoholem. mělo by se to zastavit. jinak mě osobn pomáhá mastička carmex, bohužel tady v čechách se hodně blb schnání, snad někde na netu bude a nebo pokud se dostaneš do německa tak tam jsem jí viděla v rossmannu ![]()
Jenom 14 dní???
šťastná to žena!
opar mám několikrát do roka a trvá tři tejdny se ho zbavit a jizva se hojí další půl rok, nechtěj vidět jak vypadá moje pusa
a co poradit…to je jak s rýmou, můžeš použít cokoliv a stejně to má svůj čas…já zkoušela konopný masti, pastu na zuby, tea tree oil, a různý další výrobky, ale nemá to cenu
postupně se s tim naučíš žít, já je mám od dětství, i ten pásovej se objevil na zádech. V konečnym stádiu promazávej krémem nebo olejíčkem, ať se ta vysušená pokožka zahojí - myslim až ti sleze i stroupek ![]()
@Anonymní píše:
Jenom 14 dní???šťastná to žena!
opar mám několikrát do roka a trvá tři tejdny se ho zbavit a jizva se hojí další půl rok, nechtěj vidět jak vypadá moje pusa
a co poradit…to je jak s rýmou, můžeš použít cokoliv a stejně to má svůj čas…já zkoušela konopný masti, pastu na zuby, tea tree oil, a různý další výrobky, ale nemá to cenu
postupně se s tim naučíš žít, já je mám od dětství, i ten pásovej se objevil na zádech. V konečnym stádiu promazávej krémem nebo olejíčkem, ať se ta vysušená pokožka zahojí - myslim až ti sleze i stroupek
No, jenom 14dní, tady jde o to, že ho furt mám, takže se to muže na ty 3 týdny klidně vyšplhat
Já jsem na opary nikdy moc netrpěla, občas se mi udělal a zase zmizel, ale tenhle je nějakej neunavnej, ne a ne se vzdát ![]()
S tím mám také zkušenosti, bohužel, ale já ho mívala i tři týdny a to samé i na puse, hrůza. Jednou jsem ale přez známou dostala vzorek zázračného séra od značky Cannaderm-léčivé konopí, konkrétně se to jmenuje Cannadent sérum, je to na opary, afty, prasklé koutky, otlaky záněty v ústech. Mě to fakt pomáhá už do týdne mám pokoj. Vzorek stojí kolem 70 kč, jinak 5 ml stojí 204,– ale vydrží hodně dlouho, já ho měla rok a půl. ![]()
Nasaď si ve dvojitých dávkách Riboflavin a zinek…taky trpím na opary, zkusila jsem snad vše co je na trhu a tato kombinace je záááázračná a stojí pár korun, pokud cítím, že se mi dělá opar nasadim tyto vitamíny (Riboflavin ve dvojitých dávkách) a super. Určitě to pomůže i ve fázy hojení. Jinak alpou bych opar, který už má stroupek nemazala
, už spíše něčím hojivým
.
@Luca01 No,tady jde taky o to, že jsem těhotná. Dnes končím 36týden, takže bych nerada experimentovala s nějakýma doplňkama. Beru B-Komplex zatím. Jen si fakt přeju, aby opar do porodu zmizel ![]()
@Adriana O Na opary trpím docela dost. Zrovna dnes se mi jeden vyloupl.
Mám od doktory framykoin, ten mi docela pomáhá. Zovirax a podobné reklamou zaručené přípravky u mě nezabírají. Docela ok je náplast compeed.
Ale pokud tam máš už stroupek, tak asi nezbývá nic jiného než čekat. Ta poslední hojící fáze trvá někdy dlouho, 2 týdny žádná doba. ![]()
@Adriana O píše:
@Luca01 No,tady jde taky o to, že jsem těhotná. Dnes končím 36týden, takže bych nerada experimentovala s nějakýma doplňkama. Beru B-Komplex zatím. Jen si fakt přeju, aby opar do porodu zmizel
tak to chápu. B-komplex je taky dobrej, B2 v něm je taky. Tak držím palce, aby opar co nejdříve zmizel, ale jak už je strup, tak už je to dobrý
.
Takže myslíte, že už to mám nechat být a ničím už to nepatlat? ![]()
Ahoj,
V nedeli se mi udelal opar na rtu, v utery na druhem rtu dalsi 2
vcera se mi udelal nad hornim rtem dalsi! Dneska hned vedle toho ze vcera. Vypadam jako magor, nechci chodit ven.
Beru b-komplex, mazu mastickama, beru lysin tablety. Do toho jsem docela nachlazena. Uz nevim co delat, aby se mi nedelaly dalsi
nikdy jsem tohle predtim neresila.
Kazdy opar mazu jinym prstem, neustale si myju ruce.
Nemate nikdo zkusenost?
Já trpím na opary hodně, pomáhá brát zinek, b-komplex forte, vitamin C (min 1000mg denně), pomáhá mazat čajovníkovým olejem. Na podzim jsem měla i tablety herpesinu a mast a to bylo hodně účinné-tablety jsou ale jen na předpis.
Kdysi jsem byla na laserovém ošetření. Tchyně si to chválí, ale já ne-ozařované místo se hojí lépe, ale pak se vyraší někde jinde.
Bohužel se to tak občas děje. Opary si žijí vlastním životem, do kterého si nenechají moc kecat. Taky teď trpím. Udělal se mi v koutku. Když se začal hojit, praskl mi koutek a ne a ne se zacelit. Budu ráda, pokud by někdo měl také tip, co s tím.
Ja trpím na opary od malička, častokrát jsem taky měla „obsypanou“ celou pusu. Listopad až březen pravidelně. Nezbývá než mazat a mazat, mě nejvíc pomáhá herpesin. Koupila jsem si biostimulační laser. Spousta lidí tomu nevěří a je dost drahej (já za něj dala 7000). Ale pomáhá mi. Opar se mi nezvětšuje a rychleji se hojí. Ovšem jak říkám, těžko říct, jestli skutečně pomáhá, nebo jestli jsem si to jen vsugerovala, i když pokud i to by mi pomohlo, tak proč ne. S moc pozitivními ohlasy jsem se nesetkala..