Opar, který trvá 14dní :(

310
8.12.12 12:04

opar ,který trvá 14dní:(

Ahojky všem,
Mám takový dotaz, před 14 dny se mi udělal pod nosem ošklivý a bolavý opar, měla jsem dokonce zezačátku podezření na pásový opar, to se naštěstí u doktorky nepotvrdilo. Dostala jsem mastičku a mazala.Opar přestal postupně bolet a já už ho tolik nevnímala, ale ne a ne se zhojit. Nakonec jsem mastičku vysadila a na rady, co jsem se dočetla, začla jsem mazat Alpou, která by to měla vysušit. Opar už má stroupek, ale to už asi 3 nebo 4 dny.Chci se teda zeptat, jestli je to normální, mít ho takhle dlouho a jestli nemá někdo z vás nějaký zaručený tip, jak se ho zbavit. Zubní pastu nepočítám :,( Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8268
8.12.12 12:23
@Adriana O píše:
Ahojky všem,
Mám takový dotaz, před 14 dny se mi udělal pod nosem ošklivý a bolavý opar, měla jsem dokonce zezačátku podezření na pásový opar, to se naštěstí u doktorky nepotvrdilo. Dostala jsem mastičku a mazala.Opar přestal postupně bolet a já už ho tolik nevnímala, ale ne a ne se zhojit. Nakonec jsem mastičku vysadila a na rady, co jsem se dočetla, začla jsem mazat Alpou, která by to měla vysušit. Opar už má stroupek, ale to už asi 3 nebo 4 dny.Chci se teda zeptat, jestli je to normální, mít ho takhle dlouho a jestli nemá někdo z vás nějaký zaručený tip, jak se ho zbavit. Zubní pastu nepočítám :,( Díky za odpovědi

opary jsou hajzlíci, mám s nima hojné zkušenosti. s rozjetým oparem už težko něco uděláš ale jakmile ucítíš že se ti dělá nový tak to místo potři tou alpou, vodkou nebo pánskou kolínskou, prostě něčím s alkoholem. mělo by se to zastavit. jinak mě osobn pomáhá mastička carmex, bohužel tady v čechách se hodně blb schnání, snad někde na netu bude a nebo pokud se dostaneš do německa tak tam jsem jí viděla v rossmannu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.12 12:34

Jenom 14 dní??? :D šťastná to žena! :D opar mám několikrát do roka a trvá tři tejdny se ho zbavit a jizva se hojí další půl rok, nechtěj vidět jak vypadá moje pusa :) a co poradit…to je jak s rýmou, můžeš použít cokoliv a stejně to má svůj čas…já zkoušela konopný masti, pastu na zuby, tea tree oil, a různý další výrobky, ale nemá to cenu :) postupně se s tim naučíš žít, já je mám od dětství, i ten pásovej se objevil na zádech. V konečnym stádiu promazávej krémem nebo olejíčkem, ať se ta vysušená pokožka zahojí - myslim až ti sleze i stroupek :)

• Citovat
  • Upravit
310
8.12.12 13:13
@Anonymní píše:
Jenom 14 dní??? :D šťastná to žena! :D opar mám několikrát do roka a trvá tři tejdny se ho zbavit a jizva se hojí další půl rok, nechtěj vidět jak vypadá moje pusa :) a co poradit…to je jak s rýmou, můžeš použít cokoliv a stejně to má svůj čas…já zkoušela konopný masti, pastu na zuby, tea tree oil, a různý další výrobky, ale nemá to cenu :) postupně se s tim naučíš žít, já je mám od dětství, i ten pásovej se objevil na zádech. V konečnym stádiu promazávej krémem nebo olejíčkem, ať se ta vysušená pokožka zahojí - myslim až ti sleze i stroupek :)

No, jenom 14dní, tady jde o to, že ho furt mám, takže se to muže na ty 3 týdny klidně vyšplhat :,( Já jsem na opary nikdy moc netrpěla, občas se mi udělal a zase zmizel, ale tenhle je nějakej neunavnej, ne a ne se vzdát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
8.12.12 13:27

S tím mám také zkušenosti, bohužel, ale já ho mívala i tři týdny a to samé i na puse, hrůza. Jednou jsem ale přez známou dostala vzorek zázračného séra od značky Cannaderm-léčivé konopí, konkrétně se to jmenuje Cannadent sérum, je to na opary, afty, prasklé koutky, otlaky záněty v ústech. Mě to fakt pomáhá už do týdne mám pokoj. Vzorek stojí kolem 70 kč, jinak 5 ml stojí 204,– ale vydrží hodně dlouho, já ho měla rok a půl. :palec:

• Citovat
  • Upravit
4123
8.12.12 13:34

Nasaď si ve dvojitých dávkách Riboflavin a zinek…taky trpím na opary, zkusila jsem snad vše co je na trhu a tato kombinace je záááázračná a stojí pár korun, pokud cítím, že se mi dělá opar nasadim tyto vitamíny (Riboflavin ve dvojitých dávkách) a super. Určitě to pomůže i ve fázy hojení. Jinak alpou bych opar, který už má stroupek nemazala :nevim:, už spíše něčím hojivým :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
8.12.12 13:44

@Luca01 No,tady jde taky o to, že jsem těhotná. Dnes končím 36týden, takže bych nerada experimentovala s nějakýma doplňkama. Beru B-Komplex zatím. Jen si fakt přeju, aby opar do porodu zmizel :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
8.12.12 13:56

@Adriana O Na opary trpím docela dost. Zrovna dnes se mi jeden vyloupl. :cert: Mám od doktory framykoin, ten mi docela pomáhá. Zovirax a podobné reklamou zaručené přípravky u mě nezabírají. Docela ok je náplast compeed.
Ale pokud tam máš už stroupek, tak asi nezbývá nic jiného než čekat. Ta poslední hojící fáze trvá někdy dlouho, 2 týdny žádná doba. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
8.12.12 14:04
@Adriana O píše:
@Luca01 No,tady jde taky o to, že jsem těhotná. Dnes končím 36týden, takže bych nerada experimentovala s nějakýma doplňkama. Beru B-Komplex zatím. Jen si fakt přeju, aby opar do porodu zmizel :zed:

tak to chápu. B-komplex je taky dobrej, B2 v něm je taky. Tak držím palce, aby opar co nejdříve zmizel, ale jak už je strup, tak už je to dobrý :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
8.12.12 18:02

Takže myslíte, že už to mám nechat být a ničím už to nepatlat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.19 15:01

Neustale se mi delaji nove opary

Ahoj,
V nedeli se mi udelal opar na rtu, v utery na druhem rtu dalsi 2 :zed: vcera se mi udelal nad hornim rtem dalsi! Dneska hned vedle toho ze vcera. Vypadam jako magor, nechci chodit ven.
Beru b-komplex, mazu mastickama, beru lysin tablety. Do toho jsem docela nachlazena. Uz nevim co delat, aby se mi nedelaly dalsi :pocitac: nikdy jsem tohle predtim neresila.
Kazdy opar mazu jinym prstem, neustale si myju ruce.
Nemate nikdo zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
827
1.3.19 15:07

Já trpím na opary hodně, pomáhá brát zinek, b-komplex forte, vitamin C (min 1000mg denně), pomáhá mazat čajovníkovým olejem. Na podzim jsem měla i tablety herpesinu a mast a to bylo hodně účinné-tablety jsou ale jen na předpis.

Kdysi jsem byla na laserovém ošetření. Tchyně si to chválí, ale já ne-ozařované místo se hojí lépe, ale pak se vyraší někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
1.3.19 15:11

Bohužel se to tak občas děje. Opary si žijí vlastním životem, do kterého si nenechají moc kecat. Taky teď trpím. Udělal se mi v koutku. Když se začal hojit, praskl mi koutek a ne a ne se zacelit. Budu ráda, pokud by někdo měl také tip, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
1.3.19 17:21

Ja trpím na opary od malička, častokrát jsem taky měla „obsypanou“ celou pusu. Listopad až březen pravidelně. Nezbývá než mazat a mazat, mě nejvíc pomáhá herpesin. Koupila jsem si biostimulační laser. Spousta lidí tomu nevěří a je dost drahej (já za něj dala 7000). Ale pomáhá mi. Opar se mi nezvětšuje a rychleji se hojí. Ovšem jak říkám, těžko říct, jestli skutečně pomáhá, nebo jestli jsem si to jen vsugerovala, i když pokud i to by mi pomohlo, tak proč ne. S moc pozitivními ohlasy jsem se nesetkala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí