Jaký typ masáže zvolit? Poraďte prosím

12735
6.12.12 09:30

Jaký typ masáže zvolit? Poraďte prosím

Zdravím, po dlouhém stresovém období jsem se dostala do fáze, kdy mi opět ztuhly svaly a potřebuji na masáž. Abych to trochu upřesnila, tak při dlouhodobém stresu se mi stahují svaly kolem krční páteře a lopatek, které pak vyústí v takové stažení, že se mi motá i hlava. Takže musím chodit jednou za měsíc na masáž, jenomže jsem už 3 měsíce nebyla. Děti jsou na střídačku nemocné a teď jsme si prošli neštovicemi, a bohužel můj mladší syn 10 měsíců měl neštovice hodně zlé a stav po nich ještě horší, imunitu mu to odrovnalo tak, že jsme teď s 40 horečkami NA ATB. Dle doktorky je to poneštovicový stav. No zkrátka a dobře, jsem vyčerpaná a bolavá. Syn je už lepší a bez teplot a tak jsem se na pondělí objednala na masáž. Paní má však na výběr několik tipů a tak nevím, kterou zvolit. Chci uvolnit svaly, ale taky asi i nějak pohladit po duši. Má na výběr toto : baňkování, čokoládová masáž, detoxikační medová masáž, reiki, reflexní masáž a svíčkování. Nemám s žádnou zkušenost a tak bych ráda, kdybyste mi sdělili vy své zkušenosti a tipy. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
6.12.12 09:39

Já si nemůžu vynachválit masáž s lávovými kameny… ty krásně prohřejí a pomůžou uvolnit… ve tvém výčtu jsem to nenašla, ale jestli to paní dělá, tak to chtěj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
6.12.12 09:55

Baňkování - no, to není moc na uvolnění svalů, je to v podstatě opačný směr (tedy vytahování kůže a vaziva), ale příjemné to je :D čokoládová masáž - v podstatě klasická masáž na uvolnění svalů, s čoko polevou je to velmi příjemný senzuální zážitě, doporučuji ;)
detoxikační medová masáž - bolí jako prase a nic pro duši na to neshledávám :mrgreen:
reik je spíš pro „kosmické lidi“ a ezoteriky / ic proti, jsem jeden z nich :lol: /, nejde o dotek těla ale o uvolňování energetických blokád, prohřívání, léčení energií
reflexní masáž a svíčkování (moxování) - no nevím, tam není reakce nijak zaručená, jde o mikrosystémy (síčkování je reflexka s moxovými svícemi - plosky rukou a nohou). Příjemné to je, ale ovlivnit od nohou krční páteř dovede asi jen superborec.

Jak píše Regina (ale to zrovna nemáš v nabídce :mrgreen: ) - lávovky jsou fajn, nebo použití vonných bylinných olejů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
6.12.12 10:04

@LadyRebeka - měla jsem stejné potíže jako ty a nedám dopustit na reflexní terapii chodidel…nic netuhne a nebolí od doby, co jsem začala pravidelně chodit. Je to úžasné. A můj chlap, nevěřící Tomáš, také začal věřit, protože i mu reflexní terapie hodně pomohla. Shrnu to, po první masáži řekl: „Cítím se jak po třech pulkách.“ :) Na chodidlech máme údajně body pro orgány celého těla - věřím v to, protože nám to ohromně pomohlo. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
6.12.12 10:27

@puntice jak píšeš, že čokoládovou doporučuješ, já bych na to ani tak nespoléhala, jelikož spousta masérů provádí čokoládovou jako vyloženě luxusní masáž, kdy pak už nejde o masírování, ale spíš o hlazení. Takže by si nejdříve měla zjistit, jak paní tuto masáž provádí. Někdy je to klasická masáž a pak čokoládový zábal, jindy je to peeling, pak jemnými hmaty nanesená čokoláda a zábal…

To samé u lávových kamenů. Někde si to natolik zjednodušují, že provedou normální klasickou masáž a pak obloží klienta kameny a nechají ho odpočívat…
Ale pokud by to byla masáž přímo kameny, tak, ta je určitě moc příjemná, pokud člověk dobře snáší teplo.

Další co by ti mohlo pomoci kromě klasické masáže je hawaiská masáž. Výborný relax a uvolnění.

Nebo pokud to máš ráda „drsnější“ tak doporučuju thajskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
6.12.12 10:54

Já teda nechodím na žádné havajské, ale na klasickou masáž šíje a zad. Ale možná že prostě potřebuju uvolnit záda, tak si prostě nechávám odklokovat krk a protáhnout záda, bez oledu na to, jaký typ to vlastně je. Prostě řeknu, co potřebuju, a masér mne dá do kupy. Ještě doporučuju spíš chlapa - nic proti ženským - mám dojem, že prostě jako chlap má větší ruku a v ní větší páru :nevim:

Jinak třeba zrovna baňkování mi na mé problémy spíš výrazně nedoporučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
6.12.12 10:54
@March7 píše:
@LadyRebeka - měla jsem stejné potíže jako ty a nedám dopustit na reflexní terapii chodidel…nic netuhne a nebolí od doby, co jsem začala pravidelně chodit. Je to úžasné. A můj chlap, nevěřící Tomáš, také začal věřit, protože i mu reflexní terapie hodně pomohla. Shrnu to, po první masáži řekl: „Cítím se jak po třech pulkách.“ :) Na chodidlech máme údajně body pro orgány celého těla - věřím v to, protože nám to ohromně pomohlo. Hodně štěstí.

S tím souhlasím, a spojení plosek s celým tělem je dnes už snad nepopiratelný fakt, ne nějaké tajemno, ne? Ale masér musí být skutečně šikovný, není to takový prča, jak to vypadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
6.12.12 10:55

@getdzitka Také pravda, samozřejmě důležitější je člověk, než technika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.12.12 10:58

Zakladatelko, mám stejný problémy jako ty (měla jsem) a poctivě už rok chodím na aromamasáž - jedná se o masáž lomi lomi, která právě promasíruje svaly a rozpouští postupně ty „cucky“ ve svalech a je to kombinované s aromaterapií. Chodím pravidelně každý týden, nebo 1× za 14 dní a výsledky jsou super! :palec:

Zkusila bych ty baňky, ty právě uvolní ty ztuhlé cucky a případně kombinovala s reflexní masáží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
6.12.12 11:02

@rhiannon cucky :lol: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
6.12.12 11:27

Díky všem, asi bude teda nejlepší říct masérce, co mě trápí a kde a co od toho očekávám a ona mi poradí, je to odborník a je skvělá. Děkuji moc. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.12.12 12:09

@puntice však jo :mrgreen: Masérka vždycky říká: „tady zase máte cucek, tak s tím něco uděláme“ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
6.12.12 12:15

@rhiannon To jsou holt takový odborný doktorský pindy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
starabarunka
22.6.14 14:59

Já chodím na rekondiční nebo sportovní masáže a pomáhají :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex