Kastrace kočičky?

545
29.9.16 12:02

Kastrace kocicky?

Ahojky, chci se zeptat jake mate zkusenosti s kastraci kocicky? Mam rok starou kocicku a uvazuju o kastraci, jak neustale vola a trapi se a tak mi je neprijemne :(. Jak se chova po operaci, je vice mazliva a tak? Napiste mi prosim vsechny sve zkusenosti :) dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6118
29.9.16 12:10

Zpravidla kočky bývají po kastraci mazlivější a celkově se zklidní, protože neabsolvují neustálé mrouskání naprázdno a s tím spojené hormonální výkyvy. Povaha se ale nijak zásadně nemění. Po kastraci mají kočky tendence více žrát a méně se hýbat, je třeba hlídat váhu. Granule pro sterilizované kočky preventivně ale nejsou třeba, kvalitní výrobci granulí je vůbec nevyrábějí. Když krmíš kvalitní stravou, která není přetučněná a přesolená, je to v pohodě.

Za mě kastrace určitě ano, mrouskání naprázdno není příjemné ani tobě, ani kočičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76888
29.9.16 12:20

@Zuuuzaaa122 ano kastrace určitě ano, kočička je pak celkově šťastnější, že ji nevysilují ty „pudy“. Akorát se připrav na to, že první den po kastraci bude taková „oblblá“, naše kočky se většinou počuraly při chůzi, nemůžou to ovlivnit, anebo třeba chodí a naráží do radiátoru. Ale je to fakt jen ten 1 den, druhý den číča neví o ničem. Takže první den zůstat s ní doma a trošku ji hlídat. Jinak fakt doporučuju. Kočky jsou pak i víc hravé, jsou trochu jako furt koťátka :D Že by se míň hýbaly, jsme u nás nepozorovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.9.16 12:21

My máme britaka domácího kocoura je kastrovany, rodiče měli britku kočku taky ji nechali kastrovat. Byla milá hodna mazlivá i po zákroku a přesto si s náma s deckama aj hrala.
Nas kočak je, jak hračka na baterky, teď spí celé dopoledne protože máme decka ve školce, škole, jsme v praci. Jak dojdeme dom bude litat,,řádit, hrát si, jak černá ruka. Ji bych řekla normálně, my mu teda dáváme převážně granule. Vybírám ty vhodné pro něj, jako kompletní krmivo. Ma je furt k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
29.9.16 12:52
@stinga píše:
@Zuuuzaaa122 ano kastrace určitě ano, kočička je pak celkově šťastnější, že ji nevysilují ty „pudy“. Akorát se připrav na to, že první den po kastraci bude taková „oblblá“, naše kočky se většinou počuraly při chůzi, nemůžou to ovlivnit, anebo třeba chodí a naráží do radiátoru. Ale je to fakt jen ten 1 den, druhý den číča neví o ničem. Takže první den zůstat s ní doma a trošku ji hlídat. Jinak fakt doporučuju. Kočky jsou pak i víc hravé, jsou trochu jako furt koťátka :D Že by se míň hýbaly, jsme u nás nepozorovali

Jejda, tak to ta moje je hodne hrava uz ted, ja prave doufam ze pak uz tak nebude! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
29.9.16 12:55

Ahoj, teď jsme dávali druhou micinu vykastrovat, tak se mi tu producíruje s límcem, páč si kousala stehy :lol: dali jsme je kastrovat, jelikož nám v době mrouskání občůrávaly byt a fakt se to nedalo.. první byla v pohodě asi 2 hoďky po operaci, skákala, papat chtěla, tak jsme ji museli krotit ať si nenamůže tu ránu.. 4tý den si vykousla jeden ze 3 stehů, ale vypadalo to v pohodě, rána se nijak už neotevírala, takže jsme ji jen pořádně hlídali. Někde jsem četla že stehy se v klidu dají vytáhnout už 8mý den, takže cca týden člověk musí hlídat no. A druhá taky asi 4tou hodinu po operaci běhala, chtěla sníst úplně všechno a pořád neměla dost :D Ale je divočejší a jak si začla kousat stehy, dostala límec, naštěstí ho bere jakž takž OK.. Jinak teda chování ta první, která je po kastraci skoro 2 měsíce je pořád stejná, nijak se nezměnila, nepřibírá.. :srdce: :srdce: a u druhé zatím těžko říct :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.9.16 13:10

ANo, samozřejmě že ji dejte kastrovat. Snížíte tím riziko že zemře na rakovinu, pokud chodí ven, tak se bude daleko méně toulat nebude ji hrozit že se ji něco stane a především se její organismus přestane vyčerpávat planým háráním, což je šílený hormonální zápřah.

http://www.kastracemipomohla.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
29.9.16 13:29

@stinga No, jestli se vám to stávalo u více koček, tak bych spíš řekla, že doktor blbě dávkuje narkozu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.9.16 13:35

Po operaci byla taková bolavá, oblblá. Zalezla za skříň a vylezla až v noci. Druhý den hodně spala ale už baštila a třetí den v pohodě :palec: Po kastraci se dost uklidnila a trochu přibrala ale jinak vše O. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
29.9.16 13:39

@j.a.n.i1 Myslíš to oblbnutí po narkóze? Naše byly po narkóze blbé všechny, motaly se atd. ještě cca půlden. Druhý den už byly OK. Před kastrací první kočky nás na to známí upozorňovali, že to tak bude, ostatně i na veterině mi hned říkali, že po narkóze bude ještě zmatená. Si myslím, že to nebude blbým nadávkováním narkózy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
29.9.16 13:54

@SlečnaDahlia Já to u našeho veterináře neznám, naopak nemohlo nic jet bez přepravky ani domů, neb už v autě měli tendenci zdrhat a motali se tak první půl hodinu po probuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.9.16 14:03

@j.a.n.i1 A měli inhalační nebo injekční narkozu?
Moji kocouři tak 2-3h než se naplno probrali (a oba se počůrali, asi prostě neovládají ty svaly), do večera jim bylo trochu šoufl a byli přiospalí, druhý den už o ničem nevěděli.
Tvrdě spali tak… hodinu? - zákrok plus cesta domů (kousek přes město), doma se pomalu probrali.

Jinak kastrace určitě ano. Sice pár dnů (přece jen u koček je to břišní operace) nepohody, ale za ten klid to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
29.9.16 14:37

Já už kastrovala celkem 7 svých kočiček a chování měly úplně stejné jako předtím, žádnou změnu jsem nepozorovala :) Po kastraci mi jich jen bylo líto, protože jsem je musela mít zavřené, chtěly ven. Ale uteče to a za týden už jsou fit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
29.9.16 17:36

@Pipet Pes injekční, kočka nevím 100%, ale myslím, že taky. Pes se začal probouzet asi 10 minut po zákroku, kočka o něco později, ale taky tak do půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
29.9.16 18:35

Dekuji moc :) uz je objednana :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie