Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Děti by si praly nějakou společenskou hru. Co říkáte na Karak, Katan? Neznám to. Nebo doporucite nějakou jinou?
Je někde nějaká akce, kde se to vyplatí koupit? Máte pro mě nějaký tip?
Tip mám, přidej se na fb do skupiny Deskovky pro tři bratry a dostaneš radu na míru. Nebudeš vědět, co koupit dřív
Karak u nás donese Ježíšek, k narozkám teď byl Catan junior. Ale záleží, kolik tvým dětem je, jaké mají zájmy, jak dlouho u hry vydrží, co už máte a tak… ![]()
@Rachelkaaa píše:
Tip mám, přidej se na fb do skupiny Deskovky pro tři bratry a dostaneš radu na míru. Nebudeš vědět, co koupit dřívKarak u nás donese Ježíšek, k narozkám teď byl Catan junior. Ale záleží, kolik tvým dětem je, jaké mají zájmy, jak dlouho u hry vydrží, co už máte a tak…
pod to se podepisuju
Mě dá velikou práci všem těm lákavým hrám odolat
![]()
Jinak u nás se zatím osvědčily z karetní her Spící královny a Kabo (sedmiletá) z deskovek pak i s pětiletou Catan Junior, Dragomino, Kulišák a Umí prase létat (tahle už bohužel nebaví mě)
Karaku odolávám, mám holky, tak mi to přijde málo holčičí téma.
Jinak akce co vím bývají často v Tescu a dnes ráno jsem se dívala, že i na Alze mají nějaké hry v akci.
K Vánocům budou u nás Jízdenky prosím Londýn, Šampioni jablečného království a Banagrams, jestli teda nenarazím ještě na něco čemu neodolám ![]()
@andelinka1 Díky, kouknu. Asi to budu muset koupit a nečekat. Přes internet už to není jisté, že to dojde. Nějak se mi letos nedaří. To už jsem měla vždy asi vše objednané.
@Sára 1 Pokud nejsou moc zdatní hráči tak bych z výběru šla do Karaku. Catan je taky super, ale už je náročnější, delší. Koukla bych klidně i na karetní hry Medvěd WRR, Spící královny, Port Royal atd. Skupina deskovky pro tři bratry je top, tam ti poradíme nejlépe.
Kdo prosím ten Karak hraje… Já to asi nechápu, ale my tam téměř nikdy nevylosujeme draka, natož abychom ho zabili. Četla jsem skvěle recenze a ze hry jsem byla neskutečně zklamaná.
@Sára 1 píše:
@andelinka1 Díky, kouknu. Asi to budu muset koupit a nečekat. Přes internet už to není jisté, že to dojde. Nějak se mi letos nedaří. To už jsem měla vždy asi vše objednané.
Já bych objednání ještě riskla. Zatím celkem zvládají.
@Flyingfrog píše:
Kdo prosím ten Karak hraje… Já to asi nechápu, ale my tam téměř nikdy nevylosujeme draka, natož abychom ho zabili. Četla jsem skvěle recenze a ze hry jsem byla neskutečně zklamaná.
Tak nesmíš zahozené příšery vracet do sáčku. Díky tomu máš stejně komnat jako příšer a nejhůř jako poslední příšeru musíš vytáhnout draka. ![]()
@Aspera píše:
@Sára 1 Pokud nejsou moc zdatní hráči tak bych z výběru šla do Karaku. Catan je taky super, ale už je náročnější, delší. Koukla bych klidně i na karetní hry Medvěd WRR, Spící královny, Port Royal atd. Skupina deskovky pro tři bratry je top, tam ti poradíme nejlépe.
A co třeba hra Carcassonne? To je prý Catanu hodně podobné
neporadíš?
@Keyllah píše:
A co třeba hra Carcassonne? To je prý Catanu hodně podobnéneporadíš?
Carcassone je taky super. Koupit teda rovnou big box. ty dvě rozšíření jsou super. Mě tyto starší hry baví. Catan hráváme každou neděli s kamarádem po netu, carcassonne taky děti vytahují.
@Sára 1 Kupovala jsem v Knihy Dobrovský, byla tam zrovna 500 sleva na objednávku, brala jsem toho více (bylo to už začátkem listopadu)… Jinak často objednávám z Tlama. Zkus tu fb skupinku, objevují se tam i slevové akce ![]()
@andelinka1 Přesně
Vůbec jsem netušila, kolik úžasných her existuje - i pro menší děti. Na ty jejich dárky se pak těším taky ![]()
@Aspera píše:
Carcassone je taky super. Koupit teda rovnou big box. ty dvě rozšíření jsou super. Mě tyto starší hry baví. Catan hráváme každou neděli s kamarádem po netu, carcassonne taky děti vytahují.
Máme děti 6 a 9 a právě zvažuji čím začít, deskovky nás baví, ale jsme zatím takový ti začátečníci a syn vydrží tak 30-60min…co by jsi mi tedy doporučila pro začátek? děkuji
@Sára 1 píše:
@Aspera Kde to vyjde nejlevněji? Třeba špatně hledám.
Vždy hledám přes vyhledávač a tam kde to vychází nejlepe beru. I když poslední dobou se snažím podporovat speciálky Tlama game, planeta her atd.