Kávovar DeLongi espresso

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
32
4.2.14 12:48

kávovar DeLongi espresso

Zdravím všechny, uvažujeme o kávovaru, který je na mletou kávu. Původně jsme chtěli i s mlýnkem, ale to už je mimo naši cenovou relaci. Má někdo zkušenost s tímto? DeLonghi espresso EC850 Barista. Zajímalo by mne, jestli připravuje větší kafe, jak se udržuje v čistotě, jaká je hlučnost, chuť, jakou umí pěnu. Prostě všechny poznatky. Děkuji za rady a zkušenosti. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7615
4.2.14 13:03

http://www.zbozi.cz/…00-stribrne/

Já nechci přesvědčovat :-D ale našla jsem ten co máme my a přijde mi skoro na stejné cenové relaci jako ten na mletou kávu.
Musím říct, že pěna nic moc a určitě nebude ani u té vaší verze. Na výrobu pěny existuje nějaký přístroj, stojí asi 1000 a hned je to lepší. Viděla jsem i Delongi mašinku za 40tis a pěna stále stejná. Hlučnost… je to hlučnější než rychlovarná konvice, to jo a o dost. :-D V čistotě se dá udržet docela dobře, vše je pěkně přístupný. Káva je opravdu dobrá a hlavně jde o zvyk. Člověku to doma ani nepřijde, ale jakmile jsem na návštěvě a udělají mi rozpustnou nebo turka, uvědomím si, jaká je káva doma super. Na našem přístroji se dá nastavit velikost kávy, hrubost namletých zrnek (síla kávy) a teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
4.2.14 13:11

Ahoj, my máme tedy tento - http://www.zbozi.cz/…110-b-cerne/ a ten je i s mlýnkem. Ta cena už mi tak rozdílná nepřijde, pokud jsem tedy našla ten váš správný typ, tak pokud toužíte po mlýnku, mohu doporučit, jsem s ním spokojena.
Jinak s tímto konkrétním zkušenost nemám, akorát jsem si všimla, že má nádobku na mléko. Pokud budeš připravovat větší počet kapučín, tak je to samozřejmě plus, ale pokud budeš dělat třeba jen po jednom, tak pak musíš tu nádobku pořád vymývat. Tak asi jen zvážit toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.2.14 13:31
@ajleenka píše:
Ahoj, my máme tedy tento - http://www.zbozi.cz/…110-b-cerne/ a ten je i s mlýnkem. Ta cena už mi tak rozdílná nepřijde, pokud jsem tedy našla ten váš správný typ, tak pokud toužíte po mlýnku, mohu doporučit, jsem s ním spokojena.
Jinak s tímto konkrétním zkušenost nemám, akorát jsem si všimla, že má nádobku na mléko. Pokud budeš připravovat větší počet kapučín, tak je to samozřejmě plus, ale pokud budeš dělat třeba jen po jednom, tak pak musíš tu nádobku pořád vymývat. Tak asi jen zvážit toto.

Máme ten samý už čtvrtým rokem a naprostá spokojenost.

Ten z odkazu zakladatelky má sice nádobu na mléko, ale menší práce mě přijde s našleháním mléka tryskou, která je u našeho, než vysypáváním mleté kávy u každého šálku.

Předtím jsme měli pákový a do toho už bych nešla. Pro náročnější obsluhu jsme ho moc nevyužívali. Tento je v provozu stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.2.14 20:48

Děkuji za rady. Lasička píše, že se jí nelíbí vysypávat kávu po každém šálku a u toho vašeho typu se s tím kafem děje co? Děkuji
:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
6.2.14 21:17

@jajagr U toho, kde je mlýnek na kávu normálně nasypeš nemletou kávu do zásobníku nahoře, tam se pak odebere potřebná dávka, namele, udělá kafe a odpad padá do takového směrného zásobníku dole. Když je plný, tak se rozsvítí kontrolka a musí se to vysypat a vymýt. Jasně, že se to taky musí zlikvidovat, ale není to po každé jednotlivé kávě. Kolik se jich tam vejde jsem nepočítala, ale asi i dle toho, jak je silné kafe. A hlavně když zrovna nemám čas to vymývat (spěchám, chci jen rychle kafe a svítí kontrolka), tak to jen vysypu a vrátím zpět, ničemu to nevadí, protože kafe přes to neteče, jde tam jen odpad. U toho pákového se tam musí dát kafe na každou jednotlivou dávku a pokaždé umýt. Takže když děláš třeba 5 káv, tak už je to otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.2.14 21:36

AAAAAha to je dobré vědět. Díky
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
6.2.14 22:05