Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ak ma niekto skúsenosť poprosim radu❤️️Dakujem krasne vopred
V 14 rokoch som zažila to že mi tep v klude vyletel na 160. EKG v sanitke všetky vyšetrenia všetko bolo Ok. bola mi navrhnutá návšteva psychiatria. Diagnóza úzkostná porucha s panickým atakmi.mala som neskutočne stavy búšenia srdca počas záchvatov. brala som množili ad. doktorka predpísala ad fluoxetine pomohol a ja som žila normálny veselý život. tazke túry, výlety všetko bolo vyborne ataky neboli. Tetaz mám 17 pred 3 mesiacmi dr lieky vysadila ktoré som brala polroka. Prišlo tazke obdobie a ja mávam ataky každé rano zle myšlienky a neskutocny strach. Nasadila som ich znova no potrebovala by som ukľudniť že nezomriem počas tých stavov búšenia srdca 🥺
Hlavně, že se ví, že je to panika a nemá to organický podklad. Neboj, taky se mi stávalo, pomohlo mi se uvelebit do pohodlné polohy a zkoušet dechové cvičení (návod na netu), prostě se nějak rozptýlit a nemyslet na to, že je ti zle a že umřeš. Celkem dobrá byla aplikace Nepanikař. Naposled jsem takhle měla 140 v klidu, tak jsem si šla lehnout, u toho pomalu dýchala a četla jsem stripy s Garfieldem. Za pár minut se to zklidnilo. Ono je pak blbé, že tě nejdřív vypsychuje nějakej moment, a pak už je to strach že strachu z toho záchvatu paniky a nabaluje se to na sebe. Ale dá se s tím pracovat