Každonoční pláč miminka

Anonymní
4.12.22 21:12

Každonoční pláč miminka

Ahoj, chci se zeptat a třeba poradit zda nemá někdo podobnou zkušenost. Protože už padám do úplného zoufalství a také únavou na hubu. Máme skoro 5 měsíční miminko a každou noc, celou noc brečí. Nevím zda to má souvislost, ale přijde mi, že se to změnilo po ockovani( před měsícem) hexou. Do té doby, to bylo noční spací miminko. Třeba včera, usnul až v 5 ráno. Jinak se probouzí každou hodinu zoufalým až takovým křečovitým pláčem. Já už nevím jak mu pomoc, dělám vše, ale nic nepomáhá. Četla jsem, ze mohou mít takové období. Ale jak to vydržet? Tyden? Dva? ale už je to měsíc. U doktorky jsme byli a nic nám neporadila. Přes den toho moc také nenaspi, jen 20 min takže já taky ne, abych to třeba dohnala a měla sílu na večer. Jen v kočárku vydrží spinkat dlouho. Ale to už ani člověk nemá sílu cokoli dělat, pak si připadám jak nejhorší matka, co nedokáže pomoc svému miminku. Dekuji a přivítám každou radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3598
4.12.22 21:20

No a jak dlouho přes den ho vozis v kočárku? Jestli není moc odpočatý
A nešlo by ho na noc dát do toho kočárku v bytě a chvíli ho " povozit"?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.22 21:24

Jak kdy, když není síla tak hodinku. Jinak nejdéle ty 3 h, víc ne. On to právě pozná že není venku a neusne.

• Citovat
  • Upravit
15995
4.12.22 21:43

Kolem 4.mesice se spanek zhorsuje pomerne bezne, souvislost s ockovanim neni nutne hledat…cesky mozna tolik zdroju nevim, pokud umis anglicky, hod do Googlu „4 month sleep regression.“
Ja nevim, u nas prvni dite melo regresi od narozeni do cca 4 let :roll: :mrgreen:, zadne psi kusy nikdy nezabiraly…moje jedina strategie byla mit ho u sebe a pokazde nacpat prso, obcas vzal i dudlik…a nejak prezit. Pres den spal max. 45 minut nekde a pak dalsich 45 minut na me, a to byl nejlepsi scenar :zed: Uzili jsme si s tim dost, pak pribyl sourozenec, takze jsem cca 5lety spankovy deficit, ktery js jeste tak 2 roky dospavala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.12.22 21:53

Spankova regrese je normalni, ale celonocni plac…? No nevim.

V pribalaku hexy je neutisitelny plac delsi nez 3 hodiny ve 48 hodinach po ockovani vazny nezadouci ucinek, kdy je dalsi ockovani ke zvazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.22 22:53

Nevím co to je, ale je to šílený. Teď znovu, sel spinkat a už dvě hodiny se vzteká v postýlce a poplakává. Teď jsem nakrmila, přebalila a stejně jede. Dám dudlik, hned ho vytáhne a začne a tak jedeme celou noc. Kolikrát pravě pláče i ze spaní. Nevím zda za to muže ockovani, ale do té doby spinkal krásně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.22 23:14

Ahoj, nase dcera ma 6M a neco podobneho jsme si zazivali cca od konce 6N az skoro do ted. Zaden figl na to neni. Zkouseli jsme mozne i nemozne a stejne jsme si nepomohli. :nevim: Pak to najednou utlo samo, ale ted nam davaji zabrat zuby, takze opet vyzivne dny i noci. :( Tve zoufalstvi chapu a snad mas prima chlapa, ktery se s tebou strida. Ja jsem kolikrat padla na hubu a bylo mi uplne jedno, ze mi mala rve. Proste jsem chtela aspon na hodku usnout a nabrat silu. Manzel uz vedel, kdy ma byt s dcerkou a me nechat usnout. Moc to pomuze :hug: A jinak je mala s nama v posteli :palec:
Preju pevne nervy a hodne sil.

• Citovat
  • Upravit
5.12.22 00:04

Nejsem odborník na to zda to může nebo nemúže mít spojitost s očkováním. U nás se objevilo, co popisuješ, u jednoho očkování (hexa v kombinaci ještě s čímsi), ale moc jsem to tomu očkování nepřikládala. Potíže se spánkem se u nás objevovaly jinak nezávisle na očkovacím schématu a nejčerstvěji máme za sebou spánkovou regresi v 18 měsících. :mrgreen: Užili jsme si s manželem 2 týdny ne-spánku (ve dne vůbec, v noci pozdní usínání, noční buzení klidně po 2 hodinách, brzké vstávání a různé kvičení okolo).

Když spí v kočárku, vyprav dítko zachumlané ven s kýmkoliv ochotným a ať se vrátí za 3h. Ty se vyspi. Toto dlouho nevydržíš, ale to už sama víš. :think:

Ať se to brzy spraví. Když už jsem mlela z posledního, vždycky jsem si opakovala, že je to období a přežijeme to jako každé jiné. Nic netrvá věčně, panta rhei a podobné motivační samomluvy. A kakao. Dost kakaa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.12.22 00:26
@Anonymní píše:
Nevím co to je, ale je to šílený. Teď znovu, sel spinkat a už dvě hodiny se vzteká v postýlce a poplakává. Teď jsem nakrmila, přebalila a stejně jede. Dám dudlik, hned ho vytáhne a začne a tak jedeme celou noc. Kolikrát pravě pláče i ze spaní. Nevím zda za to muže ockovani, ale do té doby spinkal krásně.

Vyndej ho z postýlky, spěte spolu, klidně celou noc u prsu. Když budeš potřebovat odejít, nech mu tam nějakého plyšáka s tvou vůní. A šum, bílý šum klidně celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.22 00:34

No zase z další stránky, malá má devět měsíců a od narození se nám budí třikrát někdy i vícekrát od půlnoci do rána, je ubrečená jen co ji položíme na přebalení, jídlo jsme začali dávat až nedávno, odmítala a zuby teprve budou. Také si nevím rady jak zlepšit spánek, s námi spát nemůže nemáme nízkou postel a lozí nám tam starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.12.22 02:31
@Anonymní píše:

Pockej, ale ty ho nechas takto x hodin v postylce…??
Chce to chovat, kojit, k sobe do postele, at se muze pritulit.

Z prvniho prispevku to vyznelo, ze hystericky breci a neuklidni ho nic, ale kdyz ho nechas lezet v postylce, tak se te jeho nepohode ani nejak uz nedivim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
5.12.22 03:39
@Lucie_Sx píše:
Pockej, ale ty ho nechas takto x hodin v postylce…??
Chce to chovat, kojit, k sobe do postele, at se muze pritulit.Z prvniho prispevku to vyznelo, ze hystericky breci a neuklidni ho nic, ale kdyz ho nechas lezet v postylce, tak se te jeho nepohode ani nejak uz nedivim.

Presne tak.

A jeste teda uplne nerozumim tomu uvodnimu prispevku. Zakladatelko, pises, ze miminko kazdou noc celou noc breci. Pak pises, ze se budu kazdou hodinu. Tak jak to je? Usne treba v 23, probudi se s placem o pulnoci, pak ho treba za pul hodiny uspis, probudi se opet v 1:30? To ale nebreci celou noc, ne? A kdyz usnul v 5 rano, tak v kolik pak vstaval?

A kdyz doma v kocarku neusne (coz plne chapu), zkouseli jste uspat venku a prevezt kocarek domu? Nemusi to fungovat, prvni dcera spala pouze v jedoucim kocarku. Ale za zkousku to stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.22 09:58

Jéé, to vůbec, nenechám ho 2 h brecet v postýlce. Však my tu chodíme každý večer spolu po baráku a utěšuji. Bylo to myšleno ze se to děje každý večer. Utiším, nakrmím, pomazlím a někdy si hraje pod hrazdickou ve 3 ráno 8o, ale to se mu líbí nejvíc. A jak dám zpět do postýlky tak buď začne znovu brečet a nebo usne a do hodinky začne zase plakat. A toho mám u sebe vždycky hodinku, někdy déle. Stejne se neunaví, aby spinkal. Ono je to každý večer jiný. Jak říkám, už to trvá měsíc, a pokaždé je to jiné. Ale určitě nespí večer dele než 3h, když má teda ty lepší dny. Věřte, ze jsme zkusili už všechno. Jak říkám, je to zvláštní pláč, takové křečovité, jako by člověk tlačil na wc, jiný přirovnání nemám :) ono se právě nekdy děje i to, ze normalne spinka a takto place ze spaní. Asi nemá ani potřebu spinkat přes den. Zdřímne si na 20 min a je v plné sile. Jinak je to usměvavé miminko, jen ty večery jsou náročný.

• Citovat
  • Upravit
14727
5.12.22 10:35

A s nim v posteli se nevyspis? Prvni dcera prvnich 6 mesicu provriskala vetsinu dne. Pres den to bylo lepsi, to se nekdy i usmivala a hrala si. Ale spala pouze na prsu (klidne 2 - 3 hodiny v kuse) nebo v jedoucim kocarku (taky 2 - 3 hodiny v kuse, ale nesmela jsem zastavit ani na zavazani tkanicky; a spala tak po tom, co v tom jedoucim kocarku nejdriv 2 hodiny vriskala). Vecer byla unavena okolo 20. hodiny. To jsem zacala uspavat kojenim, snazila jsem se ji vsemozne uklidnit, u kojeni jsem sedela, chodila v ruznych mistnostech, bily sum, v teplych dnech jsem klidne do 23 hodin vozila kocarek. Ale ona krome tech chvil, kdy byla na prsu, vriskala do 2 - 4 hodin rano. Vazne jsem ji kazdy den 6 mesicu 6 - 8 hodin v kuse chovala a nosila po byte, pripadne castecne vozila v (vriskajicim) kocarku. A kdyz konecne zabrala, tak neexistovalo ji dat do postylky. To byla hned vzhuru a zacalo zase minimalne hodinove uspavani. Vstavala v 6 rano a mezitim se jeste nekolikrat kojila, ale to uz nervala.

Ted si rikam, jak jsem to mohla prezit, byla jsem na ni prakticky sama, manzel dlouho v praci, v noci jsem ho nechavala vyspat do prace. Prezila jsem, ani jsem se necitila nejak moc unavene, ale odnesla to moje imunita.

V 6 mesicich jsem konecne vyresila jeji bolesti briska, ze dne na den z ni bylo usmevave miminko. Sice porad usinala dlouho po pulnoci a aspon 7× za noc se kojila, ale uz nervala. A tech prvnich 6 mesicu rvala hrozne, ale rozhodne nemuzu rict, ze rvala celou noc. Vzdycky maximalne do tech 4 hodin rano.

Jen chci rict, ze bych takove dite nedavala do postylky, ale spala s nim v posteli. Jen je divne, ze to u vas zacalo tak nahle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.22 11:40

@Janča6 no právě, bylo to prakticky ze dne na den. Nechci to svádět na očkovaní, ale hned ten den to začalo. Tak pochopitelně to bylo první, co mě napadlo. U mě v posteli usne, ale stejně se max za 2 za 3 hodiny vzbudí a pláče. Bříškem to snad nebude. To plakal úplně jinak. To jsem si v 6N užili taky dost. Pak se vše ale upravilo, a spinkal celou noc, klidně až do 8 ráno. Jen zakňoural, dal se dudlík a spinkal dál. Tak to jste taky měli veselo. Tak to budeme muset nějak přetrpět a vydržet. Snad bude líp.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure