Kde a jak bydlet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2299
14.11.15 07:52

My jsme třeba na okraji města, je to v podstatě vesnice a do centra busem 15 minut, pro nás ideální. V místě bydliště škola, školka, obchod, restaurace asi 3, kadeřník, prostě základ. Hledala bych taky nějaký kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
14.11.15 08:16
@Anonymní píše:
@Jana206 jenze ja vsechny deti takhle naucit nemuzu. Postizenej je tezkej nemluvici autista a kdyz ma afekt je mu fuk kdo ho slysi…

Já vím :kytka: Jen jsem odpovídala do diskuze.Vem si to ale z druhé strany, pokud jste opravdu hluční, tak by z vás sousedé mohli být na prášky. Já bych takové sousedy mít nechtěla. V každém bytovém domě platí pravidla, která se musí dodržovat. Jinak je to vše řešitelné, postižitelné a vymahatelné. A je jedno, jestli je to byt v osobním vlastnictví nebo nájemní byt. Noční klid je zpravidla od 22 hod do 6,to ale neznamená, že mimo tuto dobu je vhodné „křičet“ nebo „používat zbíječku“.

Co se týče toho nájmu, s takovým počtem dětí ho budeš hledat těžko, majitelé se budou bát, aby jim z toho neudělali kůlničku na dříví :).To ale neznamená, že není žádná šance najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25081
14.11.15 08:46

Tak plusy a mínusy jsi vyjmenovala sama. Je teda pravda, že bydlet v blízkém městě, tak auto stejně kvůli děckám denně vytahuju. Ne vše je dobře dostupné MHD.
Ale je to tak - byt ve městě, všechno v dosahu. Barák na vsi, klid, ale za vším se jezdí. A to jsem na mateřské a jezdíme jen na kroužek a za zábavou (bazén, bruslení). Až začne škola a práce, to bude teprve masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25081
14.11.15 08:46

Ale jinak čistě můj názor je takový, že bych vesnici za město nevyměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
14.11.15 08:52
@Anonymní píše:
Co je Vam milejsi, predstava bytu ve vetsim meste nebo spis dum na vesnici? Muzu jit jen do pronajmu takze nic kupovat nebudu. Mam vetsiho psa a tri deti. Ve meste bychom museli do prizemi a hledat hluche sousedy…zas vsechno v pesim dosahu.
Na vsi pohoda kvuli prostoru, zas za vsim do mesta…
Klidne piste dalsi plusy minusy at to konecne vymyslim…diky..anonymne radsi..nemusim byt dopatratelna co resim :-)

Tak my bydlíme ve střediskové obci kousek od hranic s Rakouskem a od okresního města. Pro nás ideální volba. V obci veškerá základní vybavenost a do města kousíček. Máme ale klid, který přináší život na vesnici, skvělé sousedy a velkou zahradu. Z města bych se zbláznila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.11.15 08:53
@Aries6 píše:
Ale jinak čistě můj názor je takový, že bych vesnici za město nevyměnila.

jo ideálně domek uprostřed parku, uprostřed města´. Ale to je jaksi utopie pro normálního člověka, že? :mrgreen:? Mě to taxikaření štve, ale to je tak jediné, co mě na bydlení mimo město štve. Já si zase neumím představit život s dětma v bytě. Žila jsem v bytě 30 let, za bezdětna, teď s dětma si to neumím představit. Vožení je daň za to ostatní a za to, že nemám na barák s velkou zahradou uprostřed zeleně v centru města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25081
14.11.15 08:59

@terinka4444 Já jsem z řadovky z kraje menšího města. A když jsem potkala chlapa, co má barák na vsi, byla jsem nadšená. V bytě jsem bydlela chvilku s bývalým u jeho rodičů a stačilo. Sice to byl byt na větší vsi, ale stejně.
Víš co, mě to ježdění děsí, protože teď je to - oblíct děcka, přemlouvat nebo vyhrožovat, ať pohnou, do toho mimino. Ono to pak zase bude lepší, prootže budou fungovat sami. Teď jsou to ještě prťata a stačí, když tu nejstarší vezu na kroužek a je to šílená akce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.11.15 09:04
@Jana206 píše:
Zakladatelko, setřídit priority si musíš sama, nikdo to za Tebe neudělá.
My bydlíme se 4 dětmi v centru města, které má 50 000 obyvatel(píšu pro představu, jestli je „malé“ nebo „velké“ si musí každý zhodnotit sám).V dosahu 5 až 10 minut pěšky máme městské lázně s plaveckým bazénem, saunou a dalšími službami, Sokolovnu, zimní stadion, ZUŠ a 3 základní školy, knihovnu(pro dospělé i děti) minimálně 3 supermarkety a spoustu dalších „večerek“.
V dosahu máme 3 pěkná dětská hřiště a park. Děti chodí do školy a ze školy sami, i ven s kamarády. Teď už chodí samy i na kroužky.

Nejsem zastáncem taxikaření a převážení dětí pořád autem. U těch větších to narušuje osamostatňování, i téměř desetiletý syn má spolužáky, kteří jsou všude dováženi a vyzvedávani a pěšky sami ještě nikde nebyli. U těch menších to narušuje režim - hodně batolat usíná v autě i při krátké jízdě mimo svůj „obvyklý čas“.Všude chodíme pěšky. Autem se jezdí jen na velký nákup tak dvakrát, třikrát do měsíce. Když mi něco chybí, není problém poslat někoho ze starších dětí to dokoupit, za rohem spousta obchodů.

Bydlíme v bytovce v nejvyšším patře, byt máme velký, atypický. Děti jsou od mala zvyklé, že nesmí dupat a křičet, hlavně večer. Rozhodně to nepovažuju za nějaké omezování jejich rozvoje. Přizpůsobit se je normální součást života a není to poprvé, kdy se budou muset „omezit“.
Jsem spokojená a neměnila bych. O barák nestojím, o život na vesnici už vůbec ne.

hodně rozumný názor! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.15 09:15

Nejmladsimi je skoro sest. Zadna batolata se tu nevyskytuji..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.15 09:59

Ahoj, taky anonymně. budeme mít 3 děti, bydlet na vesnici. škola tam je, ale moc se mi nezamlouvá, tak budou děti stejně pár ilometrů jezdit..spojení je tam dobré, budeme na polosamotě, jezdit budem určitě často. autorko, vesnice má pro nás konkrétně mnohem víc výhod, ALE budeme mít dvě auta! je to nutnost v dnešní době..kor se třema dětma. Pokud nemáte auto žádné, na vesnici zapomeň ;)

• Citovat
  • Upravit
44170
14.11.15 10:27
@Anonymní píše:
Nejmladsimi je skoro sest. Zadna batolata se tu nevyskytuji..

Ale máš autistu, pokud jsi teda zakladatelka. A autista může svými projevy(v afektu) vydat za tři batolata. Nemyšleno špatně, prostě holá realita. Vím, že je víc forem autismu a taky se to mění, jak dítě dorůstá(u někoho se projevy zhoršují, jiný se naopak „zklidní“).Sama píšeš, že jste „hluční“.Teď si tento afektivní záchvat představ ve večerních hodinách, pozdě v noci a sousedé si budou písemně stěžovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.15 10:30

@Jana206 no ja to myslela tak ze mi nikdo nikde neusne pri preprave…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.15 10:31
Anonymní** píše:
Ahoj, taky anonymně. budeme mít 3 děti, bydlet na vesnici. škola tam je, ale moc se mi nezamlouvá, tak budou děti stejně pár ilometrů jezdit..spojení je tam dobré, budeme na polosamotě, jezdit budem určitě často. autorko, vesnice má pro nás konkrétně mnohem víc výhod, ALE budeme mít dvě auta! je to nutnost v dnešní době..kor se třema dětma. Pokud nemáte auto žádné, na vesnici zapomeň ;)

Proc je auto v dnesni dobe nutnost?

• Citovat
  • Upravit
44170
14.11.15 10:32
@Anonymní píše:
@Jana206 no ja to myslela tak ze mi nikdo nikde neusne pri preprave…

Tak to si musíš zhodnotit sama. Vždyť tu většina z nás píše, že je to jen o tom, jak s kdo utřídí priority a případně o tom, jaké má možnosti(dvě auta v rodině, oba rodiče řidiči a dostatek peněz na benzín za kroužky a mnoho dalšího)..
Pokud máš pocit, že je domek na vesnici pro vás to nejlepší, tak do toho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.11.15 10:57
@Anonymní píše:
Proc je auto v dnesni dobe nutnost?

Pokud bydlíš na vesnici, tak protě je, protože ta dopravní obslužnost je ve většině případů dost děsná.
Nebydlím na vesnici, jen na periferii stotisícového města. Autobus tu jede ve špičce (tedy 6.00-8:00, 13-16:30 h) 2× za hodinu. Jinak interval hodina až hodina a půl, o víkendu i dvě hodiny. Pokud je autobus plný, už nemusí vzít kočár. Ačkoliv nesnáším závislost na autu a nemám příliš pochopení pro lidi, co mají auto jako dopravní prostředek číslo jedna, tak po narození dětí jsem byla nucená radikálně přehodnotit přístup. Bez auta bych si tu s dvěma malýma dětma ani necvakla. S většíma sice odpadne to, že se nestihneme vyprdelit včas a ujede nám bus, ale je tu zase problém nenavazování spojů na odpolední/podvečerní kroužky a tahat velké rodinné nákupy v batohu by se mi teda taky nechtělo. O tom vydat se někam na výlet ani nemluvě (na vlak to mám naší MHD tak 30 minut, na autobusové nádraží sice jen 10, ale opět je tu problém návaznosti - zevluj někde s dětmi hodinu, než jede další autobus).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí