Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
kdybyste si mohly postavit chalupu (reálné misto, do dvou hodin od Brna), kde by to bylo? V mé vysněné lokalitě (Velké Karlovice) bohužel spoustu měsíců nemohu sehnat pozemek, tak se ráda podívám na jiná pěkná místa. Děkuji za tipy.
@Klarinetka1 bydlíme v Brně a máme chatu v Beskydech. Za dvě hodiny to tam dáme, když je dobrá cesta, máme tam rodinu, prostředí pěkné, ale kdybych měla něco stavět, stavěla bych blíž, na Vysočině. Já mám ráda okolí NMnM - Sněžné, Milovy, Moravské Križánky… nebo třeba okolí Žďáru nad Sázavou.
A já ještě blíž - aby se přes léto dalo z chalupy dojíždět do práce…
Ale jestli máš vysněnou lokalitu, tak se budeš těžko smiřovat s náhražkou ![]()
Nikdy jsem po chate netouzila. Takze nikde.
Novy barak, kde zijeme stale, tak ten mame.
Ale udrzovat, uklizet a hlidat dve mista, budovy nechci.
Mi staci, ze mame dostatecne prostorny barak a v mem rod. kraji vlastnime ruzne pozemky od stavebnich, po ornou pudu a les (kdyby nahodou, investice do budoucna). Jedine chatu u more. Tu bych brala vsemi deseti. Ani by nemusela byt uplne nova.
Tam bych prezila i byt.
@Klarinetka1 píše:
Ahoj holky,
kdybyste si mohly postavit chalupu (reálné misto, do dvou hodin od Brna), kde by to bylo? V mé vysněné lokalitě (Velké Karlovice) bohužel spoustu měsíců nemohu sehnat pozemek, tak se ráda podívám na jiná pěkná místa. Děkuji za tipy.
Velké Karlovice jsou krásné, hledejte a určitě najdete. Já bych ale chatu nechtěla, máme velký nový dům. Chaty a chalupy si pořizují spíš lidi z bytů.
@Klarinetka1 tak pojď k nám do krasu.. Tedy moravského krasu. 40 min od Brna.. Jen pozemky drahé, ale je tu krásně
@Klarinetka1 píše:
Ahoj holky,
Nikdy, raději cestuji s ubytovkem a dám se obskakovat. Lítání kolem chalupy, nějaké ruiny mě fakt neventiluje.
@Berry77 píše:
@Klarinetka1
opravdu přínosné pro zakladatelku
Tenhle typ odpovědi je tady úplně normální. Zakladatelka hledá tip na lokalitu a většina lidí jí odpoví, že oni by chatu nechtěli
.
@Klarinetka1 jinak když jsem nad tím přemýšlela, tak bych vybírala lokality i podle toho, co rádi děláte. My třeba rádi s dětmi lyžuje, takže Beskydy jsou pro nás ideální, máme sjezdovky kilometr nad chatou a v blízkém dosahu další tři, v dojezdové vzdálenosti Tatry. Nebo pak ta Vysočina v okolí NMnM. Ale jestli preferujete léto a koupačku, vodní sporty nebo kolo, tak bych hledala spíš jižně od Brna, nebo třeba v okolí Znojma (tam mimochodem jezdím moc ráda).
Tak buď někde na horách, nebo na jižní Moravě
… Buď lyže, nebo hódně vína
![]()
Děkuji za příspěvky,
právě že jsme z Jižní Moravy, takze Pálava, Vysočina, atd…, kde jsem trávila dětství, už pro mě nemá to kouzlo. Chatu jako ruinu samozřejmě nechci, chci chatu na horách, abychom mohli i na sjezdovku, v létě si užili krásné hory…pro mě jsou srdcová záležitost Beskydy. Máme dům, ale prostě ta chata mě moc láká, vzhledem i k zaměstnání, kdy nemusím být každý den v práci. Ale samozřejmě chápu, že by to někdo nechtěl, i když na to jsem se neptala ![]()
Protože jsou ale Beskydy „široký“ pojem, zkuste specifikovat přímo lokalitu… zkoušeli jsme projet mista kolem Horní Bečvy, ale ta me třeba nezaujala…
Ty Velké Karlovice ano, ale pozemky bez šance - uz asi pul roku po tom koukám… možná rok.
Proto prosím i o jiné tipy
.
@Klarinetka1
Zkus se podívat na oblast Mosty u Jablunkova, Horní Lomná, Dolní Lomná. To je naše oblast. Nějaké pozemky tam určitě najdeš. Poslední roky se tu staví, ale pořád je to osídlení většinou relativně řídké.