Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Proč podvodne
Myslím, že do 15 tis je rarita sehnat garsonku 20 metrů.
Do 15 tisic i s poplatky nad 35 metru je dnes nerealny pozadavek. Maximalne v nejake hodne spatne lokalite a za byt v hodne spatnem stavu. Jinak sreality, reality idnes a celkove na realitnich serverech jsou nabidky uplne v pohode, seriozni. Jen ten pretlak zajemcu je obrovsky, obzvlast na slusne byty. My jsme shaneli byt tri mesice, a to jsme meli pozadavky realne. Vetsinou se nam stavalo, ze rano se objevil inzerat, a odpoledne byl byt uz zamluveny/na prohlidku bylo nahlasenych 40 zajemcu.
My jsme si našli byt na Praze 4 přes sreality.
úplně v pohodě. Já jsem chtěla mít v bytě trvalý pobyt, takže jsme vybrali pár bytů, které by se nám líbily a hned druhý klapl. Nenašla jsem žádný pochybný
Jinak, těch 15 tis. jsme platili 3 roky zpátky za malinkou 2kk. Teď už jsou ceny trochu jinde. Necelých 15 tis. platí kamarádka za městský byt, také 2kk. Takže buď si budete muset připlatit nebo hledat za Prahou/v horší lokalitě, ve spolubydlení (kamarád platí za jeden velký pokoj 8 tis. bez energií)/suterén/,…kamarádka se teď také stěhovala neměla problém sehnat byt (také přes sreality). Hodně štěstí ![]()
Úplně nereálné to není. Jasně, že člověk nemůže čekat byt po rekonstrukci, ale v slušném stavu jo. Jen to chce štěstí. Pro některé majitele nemovitostí je důležitější slušný nájemník než pár tisíc navíc.
V rodině máme dobrou zkušenost s hledambyt.cz, ale z opačné strany barikády.
Zdravím, potřebovala bych radu, kde shánět slušný byt v Praze? Ideálně Praha 10 a 4. Pro dva lidi, nájem i s poplatky max. do 15.000 Kč, nad 35 metrů. Pronájem.
Otázkou je, kde hledat, protože i na sreality.cz nebo na facebookových skupinách bývají podvody nebo neseriózní nabídky. Pak jsou ještě stránky bezrealitky.cz, ale tam taky těžko říct, čemu se dá věřit. Kde tedy hledat? Kde jste hledali vy a přes jaké stránky nebo kde se dá najít slušný byt?
Děkuji moc.