Kde nepotřebuji pas?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12681
25.3.10 13:49

kde nepotřebuji pas

rádi by jsme letěli k moři, byli jsme jen jednou autem v chorvatsku, ale teď by jsme rádi jinam, jenže nemám pas, do kterých zemí se dostanu letecky a bez pasu? Vím, že se říká, že pas není potřeba do zemí EU, ale platí to i při letecký dovolený? Jaký máte zkušenosti, chtějí ten pas a nebo můžu s klidem bez něj. Mám strach aby mě nevyhnali z letiště :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
25.3.10 13:51

Ahoj, bez pasu můžeš například na Kanáry :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
25.3.10 13:55

..anebo třeba na Kypr, Madeiru, Azory - prostě na ostrovy které patří členským zemím EU..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
25.3.10 14:01

Po EU můžeš fakt v klidu bez pasu. Akorát kde neni Schengen tam musíš ukázat občanku, ale problém by to být neměl. Já jsem takhle byla na občanku ve Velké Británii a v pohodě :wink:

• Citovat
  • Upravit
12681
25.3.10 14:03

tak to jste mě potěšili, bála jsem se aby se pak nedivili, že ho nemám, takže děkuji moc, chceme nějaký last minute , už se těším :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.3.10 14:26

pracovala jsem na letišti a můžu Ti potvrdit,že po zemích EU se i letecky dostaneš bez pasu - stačí občanka.. hezkou dovolenou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
25.3.10 14:30

jj a chorvatsko ma myslim s CR smlouvu, takze tam taky dojedes na obcanku (ja tam tak byla)…jinak jsem nemela problem jet do recka ci irska ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
25.3.10 14:35

Trošku se vetřu,ať nezakládám nové téma :wink: Jak je to se Švýcarskem?Musím mít pas?Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
25.3.10 14:41

Luci co tohle ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
25.3.10 14:45

Díky :huban: xreni,mám radost :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.3.10 14:54

Je to sice trochu z jiného soudku, ale slyšel jsem, že v oblasti chorvatských pláží vysílá asi dvě hodiny denně nějaké české rádio. Akorát nevím stanici a frekvenci. A blízko některých pláží slouží taky čeští policisti. Prýchodí ve trojicích s chorvatskými, vždycky dva jejich a jeden náš. Takže by měla odpadnout i jazyková bariéra. Ale tyhle informace by chtělo nějak ověřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
25.3.10 15:06

Můžu s etaky vetřít s dotazem.
Jak je to když pojedeme do chorvatska??stačí že mám natálku zapsanou v občance nebo musí mít pas??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
25.3.10 17:20

Nati viz tady
a tady
Na základě sdělení Ministerstva vnitra CHR je možné, aby dítě do 15-ti let věku, zapsané v cestovním dokladu rodiče, který s ním zároveň cestuje do Chorvatska, vstupovalo na území Chorvatska bez vlastního cestovního dokladu. V cestovním dokladu rodiče, kde je dítě zapsané, není požadována fotografie dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.3.10 09:00
Lucajdice79 píše:
Trošku se vetřu,ať nezakládám nové téma :wink: Jak je to se Švýcarskem?Musím mít pas?Děkuji…

MUSÍŠ! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.3.10 09:06

Chorvati mění své požadavky snad každé léto :cert: Já tam jezdím vždycky jen na občanku a to i v zimě (ale zatím ji nikdo po mně nechtěl, tak nevím, jak by to bylo, kdyby mě kontrolovali :oops: ). Ale oni na léto požadavky uvolní. Tak třeba můj manžel potřebuje do Chorvatska přes zimu vízum, ale přes léto ne. Tak je lepší se informovat, jedná-li se o něco spešl.

(Jinak tak trošku OT - v čem je problém udělat si pas? Není lepší ho mít a být pak v klidu a jezdit si po světě kamkoli? ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí