Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, po (pra)rodicich nam zustalo dost skla, nevyuzijeme, je lepsi to dat na Aukro ap., nebo spis starozitnikovi? Byva to vubec prodejne?
To se da prodat klidne i na Vinted nebo Bazosi.
Aukro taky…
Ono tyhle klasicky retro veci jsou zas v kurzu…
Je otázka, co je to za sklo. Je opravdu broušené nebo je lité? Jestli broušené, tak ručně nebo strojově? Jak je staré? Jestli je to lité sklo z období komunismu, je cena v řádu stokorun, nevím, zda to vezme nějaký antik a jaká je šance to udat na Aukru. Spíš malá až menší. Opravdu broušené sklo by bylo něco jiného… Já podobný litý košík nedávno nabídla v místní fb skupině za 20 Kč, nikdo to nechtěl, skončil v kontejneru na sklo. tohle má doma po babičce skoro každý a nikdo to nechce.
Na aukru je méně propracovaný košíček za 360 kč,
ale také jsme podobné věci vyhazovali
Skusil by som to vystavit na Aukro, ale poriadne nafotene a popisane vsetko co vies… mozno sa niekto najde.
Ja som na na aukru nieco predaval, nepredalo sa, vyhodil som a asi za pol roku mi pisal nejaky zberatel ze by to chcel do zbierky kedy moze prist - pekne sme si pokecali, ale bohuzial uz to bolo vyhodene.
@Eliška píše: Více
Spíš zkusit Aukro, Bazoš, Sbazar, facebookové skupiny… Starožitník ti dá prd, možná tě i vypoklonkuje, o sklo není extra velký zájem… Je málo nás, cvoků, kteří to sbíráme… ![]()
A pak je to taky o ceně… Spousta lidí má přemrštěné představy a na internetových bazarech vidím opakované inzeráty ležíků od stejných majitelů třeba 3, 4 roky… ![]()
Já třeba jezdím mj. ke Kuřeti do vetešnictví a některý věci se mu tam taky válí dlouho a jsou na tom tuny prachu… ![]()
@stinga píše: Více
Jako je to krásná věc, ale málokdo to ocení a ta cena na bazaru je spíš vlhký sen prodávajícího…
Pro mě přijatelná psychologická hranice by byla cca 200,– /podle velikosti/, ale shodou šťastných náhod a skvrn na měsíci se může najít zájemce i za tu cenu, ale pak by měl prodávající okamžitě vsadit Sportku, nebo zajet do LasVegas do kasína, protože má obrovskou kliku…
![]()
@moofy píše: Více
sklo je Bohemia Crystalex, lepenky uz nema
ja asi lite nepoznam ![]()
@Eliška píše: Více
Z těch fotek to nejde úplně poznat, ale košíček je skoro určitě broušený, miska vypadá spíš na lisované nebo lité sklo…
![]()
Ono teda i to obyčejné, staré lisované sklo má semtam nějakého fanouška,,, ![]()
A u broušeného jsem se párkrát setkal s tím, že třeba sadu broušených 6 skleniček na víno za 200,–Kč mi ve frcu někdo vyfoukl těsně před nosem, protože „Vypadají hezky, líp než ty obyčejný z Ikey a jsou o hromadu levnější“… ![]()
Je možné to darovat do reuse centra pokud máte nějaké poblíž. Ohledně prodeje si jistá nejsem, ale můžete zkusit, třeba to někdo koupí. Spíš je toho všude přebytek.
@Agnes86 píše: Více
Než by to dávala do reuse centra zadarmo, to ať raději věnuje mně…
Pokud to neprodá za nějakou svojí požadovanou cenu, já bych se toho ujal, vybral si, co mě zajímá a pak zbytek posunul do toho reuse… A aspoň něco bych za to dal, alespoň nějakou flašku nebo čokoládu…
![]()
@bse.pedro píše: Více
no přesně tak, takové sklo asi máme - měli jsme pro prarodičích všichni, je toho mraky a žádné uplatnění to nemá