Kde prodat poděděné sklo?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17864
4.8.25 18:42

Kde prodat podedene sklo?

Ahoj, po (pra)rodicich nam zustalo dost skla, nevyuzijeme, je lepsi to dat na Aukro ap., nebo spis starozitnikovi? Byva to vubec prodejne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13102
4.8.25 18:43

Broušené jo. Odnesla bych to do antiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
4.8.25 20:08

To se da prodat klidne i na Vinted nebo Bazosi.
Aukro taky…
Ono tyhle klasicky retro veci jsou zas v kurzu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
4.8.25 23:12

Je otázka, co je to za sklo. Je opravdu broušené nebo je lité? Jestli broušené, tak ručně nebo strojově? Jak je staré? Jestli je to lité sklo z období komunismu, je cena v řádu stokorun, nevím, zda to vezme nějaký antik a jaká je šance to udat na Aukru. Spíš malá až menší. Opravdu broušené sklo by bylo něco jiného… Já podobný litý košík nedávno nabídla v místní fb skupině za 20 Kč, nikdo to nechtěl, skončil v kontejneru na sklo. tohle má doma po babičce skoro každý a nikdo to nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76005
4.8.25 23:16

Na aukru je méně propracovaný košíček za 360 kč,
ale také jsme podobné věci vyhazovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
5.8.25 10:00

Skusil by som to vystavit na Aukro, ale poriadne nafotene a popisane vsetko co vies… mozno sa niekto najde.
Ja som na na aukru nieco predaval, nepredalo sa, vyhodil som a asi za pol roku mi pisal nejaky zberatel ze by to chcel do zbierky kedy moze prist - pekne sme si pokecali, ale bohuzial uz to bolo vyhodene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23887
5.8.25 17:48
@Eliška píše: Více

Spíš zkusit Aukro, Bazoš, Sbazar, facebookové skupiny… Starožitník ti dá prd, možná tě i vypoklonkuje, o sklo není extra velký zájem… Je málo nás, cvoků, kteří to sbíráme… 8)
A pak je to taky o ceně… Spousta lidí má přemrštěné představy a na internetových bazarech vidím opakované inzeráty ležíků od stejných majitelů třeba 3, 4 roky… 8)
Já třeba jezdím mj. ke Kuřeti do vetešnictví a některý věci se mu tam taky válí dlouho a jsou na tom tuny prachu… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23887
5.8.25 17:53
@stinga píše: Více

Jako je to krásná věc, ale málokdo to ocení a ta cena na bazaru je spíš vlhký sen prodávajícího… 8) Pro mě přijatelná psychologická hranice by byla cca 200,– /podle velikosti/, ale shodou šťastných náhod a skvrn na měsíci se může najít zájemce i za tu cenu, ale pak by měl prodávající okamžitě vsadit Sportku, nebo zajet do LasVegas do kasína, protože má obrovskou kliku… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17864
5.8.25 17:59
@moofy píše: Více

sklo je Bohemia Crystalex, lepenky uz nema
ja asi lite nepoznam :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23887
5.8.25 18:13

Z těch fotek to nejde úplně poznat, ale košíček je skoro určitě broušený, miska vypadá spíš na lisované nebo lité sklo… :think: :think: :think: :nevim: :nevim: :nevim: 8)
Ono teda i to obyčejné, staré lisované sklo má semtam nějakého fanouška,,, 8)
A u broušeného jsem se párkrát setkal s tím, že třeba sadu broušených 6 skleniček na víno za 200,–Kč mi ve frcu někdo vyfoukl těsně před nosem, protože „Vypadají hezky, líp než ty obyčejný z Ikey a jsou o hromadu levnější“… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
5.8.25 18:19

Je možné to darovat do reuse centra pokud máte nějaké poblíž. Ohledně prodeje si jistá nejsem, ale můžete zkusit, třeba to někdo koupí. Spíš je toho všude přebytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23887
5.8.25 18:52
@Agnes86 píše: Více

Než by to dávala do reuse centra zadarmo, to ať raději věnuje mně… :pankac: :pankac: :pankac: 8) Pokud to neprodá za nějakou svojí požadovanou cenu, já bych se toho ujal, vybral si, co mě zajímá a pak zbytek posunul do toho reuse… A aspoň něco bych za to dal, alespoň nějakou flašku nebo čokoládu… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17864
5.8.25 18:58
@Agnes86 píše: Více

ti to nechteji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76005
5.8.25 19:05
@bse.pedro píše: Více

no přesně tak, takové sklo asi máme - měli jsme pro prarodičích všichni, je toho mraky a žádné uplatnění to nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76005
5.8.25 19:05

to se nedivím, co by s tím proboha dělali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...