Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj..prosim o laicky nazor.. vzdy jsem si kupovala podprsenky v beznych obchodech, H&M, Lidl..velikost 80B. Nyni pri tehu pri ztezknuti prsou potrebuji zrejme novy strih podprsenky se sirokymi raminky, nyni trpim na bolesti krcni patere a svalu v mistech raminek podprsenky.. Ale zduvodu corona viru jsou obchody zavrene, koukla jsem na net a dle kalkulatoru velikosti jsem nyni v soku
dle navodu mereni my vyslo 70F nebo 70E.
Je pravda ze obvod podprsenky asi mam zbytecne vetsi..ale co ta velikost kosicku? Vzdy mi prislo ze B odpovida..ikdyz nyni me nektere me starsi podprdy kosnicemi rezaji a delaji otlaky do prsou u podpazi… Prosim nemate nekdo zkusenost s temito kalkulatory nebo s tim ze ve specializovanym obchode Vam rekly uplne jinou velikost kosicku nez jste byly zvykle? Dekuji za reakce…
@Sfigi píše:Ženy obecně kupují větší objem a malé košíky. Jestli tě tlačí kostice, větší objem potřebuješ. Měla bys tam strčit jestě dva prsty. Jestli tě od prsou bolí krk, tak béčka nemáš. Nebo zkus bezkosticovou.
Ahoj..prosim o laicky nazor.. vzdy jsem si kupovala podprsenky v beznych obchodech, H&M, Lidl..velikost 80B. Nyni pri tehu pri ztezknuti prsou potrebuji zrejme novy strih podprsenky se sirokymi raminky, nyni trpim na bolesti krcni patere a svalu v mistech raminek podprsenky.. Ale zduvodu corona viru jsou obchody zavrene, koukla jsem na net a dle kalkulatoru velikosti jsem nyni v sokudle navodu mereni my vyslo 70F nebo 70E.
Je pravda ze obvod podprsenky asi mam zbytecne vetsi..ale co ta velikost kosicku? Vzdy mi prislo ze B odpovida..ikdyz nyni me nektere me starsi podprdy kosnicemi rezaji a delaji otlaky do prsou u podpazi… Prosim nemate nekdo zkusenost s temito kalkulatory nebo s tim ze ve specializovanym obchode Vam rekly uplne jinou velikost kosicku nez jste byly zvykle? Dekuji za reakce…
Kalkulátory jsou povětšinou hodně mimo. Spacializované obchody, které ti nabízí výazně větší košíček, než si věřila že máš (80B je tak na hubeného zápasníka sumo) ti většinou nakonec najdou podrsenku, která ti bude skutečně sedět, prsa budou skitečně držet, nic nebude tlačit a píchat, ramínka nebudou padat a především se uleví zádům a krku a ty prožiješ ahamoment a naučíš se kupovat si podprsenky, které skutečně sedí.
A chce to na nějaký ten brafitting skutečně zajít - spíše do menšího krámu, kde mají podprsenky jako je curvy cate, panache a podobně - tyhle fimy navíc umí i velmi pohodlné kojící podpsnekny. Triola to částečně umí, ale hodně závisí na tom, kdo ti to zrovna bude dělat.
Osobně mi nejlepší přijdou v caesse - především proto, že nejsou při braffitignu vlezlé, umí komunikovat i se stydlivými zákaznicemi a podobně. NAvíc teď nabízí brafitting on-line.
https://www.caresse.cz/
když už vím jaký střih a jaká velikost od jaké fimy mi sedí (je to dost variabilní), tak pak většinou nakupuju slevněné přes brastop.co.uk
Kdyz jsem byla mladsi, tak me prodavacky neustale cpaly do malych kosicku, protoze vetsi neprodavaly. ![]()
jesteze se doba postupne zmenila a mame specializ. obchody. Za ty leta jsem to dotahla na 75 J.
Pokud mas obvod podprsenky mensi, nez jsi mela doted, tak velikost kosicku jde automaticky nahoru, tak se to proste pocita. Ten kosicek je porad stejne velky, ale u kazdeho obvodu ma jine znaceni. cim mensi obvod, tim je kosicek znacen vetsi velikosti. nevim, zda to vysvetluju srozumitelne.
U mě ten kalkulátor odpovídá. Zkus si objednat podprsenku podle toho, vrátit jí můžeš vždycky. Já jich objednávám třeba pět najednou, jednu si nechávám, zbytek vracím.
@Jana525 píše:
Kdyz jsem byla mladsi, tak me prodavacky neustale cpaly do malych kosicku, protoze vetsi neprodavaly.
jesteze se doba postupne zmenila a mame specializ. obchody. Za ty leta jsem to dotahla na 75 J.
Pokud mas obvod podprsenky mensi, nez jsi mela doted, tak velikost kosicku jde automaticky nahoru, tak se to proste pocita. Ten kosicek je porad stejne velky, ale u kazdeho obvodu ma jine znaceni. cim mensi obvod, tim je kosicek znacen vetsi velikosti. nevim, zda to vysvetluju srozumitelne.
To je blbina. Jsou hubené holky s obřími umělými. Ty mají třeba 70 G. Ale dá se koupit o 70 A.
@Russet píše:
To je blbina. Jsou hubené holky s obřími umělými. Ty mají třeba 70 G. Ale dá se koupit o 70 A.
samozrejme, ze da. Ale jde o to ze 70A neni ta sama velikost kosicku jako treba 75 A. Kosicek je oznacen stejnym pismenem, ale realna velikost kosicku je jina.
@Jana525 píše:
samozrejme, ze da. Ale jde o to ze 70A neni ta sama velikost kosicku jako treba 75 A. Kosicek je oznacen stejnym pismenem, ale realna velikost kosicku je jina.
To je blbost. A je vždycky A. Jen se mění obvod. Nebo střih.
@Russet píše:
@Russet píše:
Prosim te, nech si vyjet na internetu jakoukoliv tabulku damskeho pradla a premyslej. Vzdycky me udivovalo kolik zenskych takovouhle zakladni vec nevi.
Tady jednu mas, tak se podivej, ze u kazdeho obvodu je kazdy kosicek na jinou velikost na cm prres prsa.
https://www.tabulkavelikosti.cz/podprsenky
Příspěvek upraven 17.04.20 v 10:31
Takze tam asi jasne vidis ze 65 cm obvod kosicek AA je na miru pres prsa 75-77 cm
kdezto treba obvod 100cm kosicek AA je na miru pres prsa 98-102cm
@Russet Úplně špatně to není, protože velikost košíčku se mění podle obvodu podprsenky, takže když na sebe položíte košíček 70 A a 85A, tak košíčky budou mít různou šířku kostic a podobnou hloubku.
@Sfigi ono na tom něco bude, já si vždycky kupovala 85-90C (ono v té době nic jiného na můj objem hrudníku tady nebylo k sehnání) a trpěla jsem bolestmi hlavy a ramen. Potom jsem jednou v zahraničí vlezla do obchodu s prádlem a odcházela jsem s 5 podprsenka o velikosti 70E a úplně jinou siluetou. Po dětech jsem tedy musela přejít na velikost 80 a košíčky velikosti F/G podle střihu. Mě třeba ty kalkulátory velikosti vždycky házely hrozná hausnumera na velikost košíčků, protože mám velká, ale hodně měkká prsa, takže bych se do jimi navrhovaných košíčků vešla 2× a obvod musím brát o jednu menší než to spočítá program (posledně mi astratex spočítal velikost 85J a plavala jsem v tom jako v bazénu) takže já to dělám tak, že koupím třeba 8-10 podprsenek, vyberu třeba 2-3 střihy a ty koupím každý v několika velikostech, doma to 2× vyzkouším a co nesedne, vrátím třetí den zpátky a do týdne od doručení zboží prodejci mám peníze zpátky na účtu. Asi „nejhorší“ byl můj nákup svatební podprsenky, to jsem udělala objednávku za 10 tisíc a nechala si zboží za 1500 ![]()
@Russet píše:
To se pleteš. Skutečně se mění i velikost košíčků. Mám to odzkoušeno, vždycky objednávám dvě velikosti, 80F a 85E, a vybírám, kde mi líp sedne obvod, protože ho mám na hraně.
Tomu Ecku bych se nedivila. Ja taky mela v tehotenstvi 70 e misto klasiky 75 b. A porad to byla relativne mala prsa. Soucasne 65 d jsou vylozene „lentilky pod kobercem“
Zkuste eshop spravna podprsenka. Pry maji vyborne vysledky s poradenstvim na dalku v soucasne dobe. Ja opakovane dobre nakoupila v jejich obchode.
@Jana525 píše:
Prosim te, nech si vyjet na internetu jakoukoliv tabulku damskeho pradla a premyslej. Vzdycky me udivovalo kolik zenskych takovouhle zakladni vec nevi.
Tady jednu mas, tak se podivej, ze u kazdeho obvodu je kazdy kosicek na jinou velikost na cm prres prsa.
https://www.tabulkavelikosti.cz/podprsenkyPříspěvek upraven 17.04.20 v 10:31
Ale mě moje podprsenka sedí. Tak si asi vybrat umím ![]()
@Russet píše:
ale. kosicek je prostě větší ![]()