Kde skončí plod po miniinterupci?

Anonymní
6.1.11 22:09

Kde skončí plod po miniinterupci?

Dobrý den,
chtěla bych se prosím zeptat, kde skončí plod po miniinterupci. Je to blbá otázka, já vím, ale i tak děkuji za odpovědi .

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
6.1.11 22:11

Hodí ho do pytle a spálí se v krematoriu jako jiný biologický odpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
6.1.11 22:12

řekla bych, že v biologickém nemocničním odpadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
6.1.11 22:12
lemaz píše:
Hodí ho do pytle a spálí se v krematoriu jako jiný biologický odpad.

Přesně tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
6.1.11 22:20

Jako sestřička-žákyňka jsem u pár miniinterupcí byla, tak vím,že se zjednodušeně řečeno vše z dělohy odsávačkou odsaje.Takže veškerý obsah z dělohy skončí v láhvi u odsávačky.
Nic se do pytle neháže ani nepálí.
Miniinterupce se provádí do 8tt.Embryjko je tak malé,že by ho těžko někdo vydoloval z dělohy a házel do pytle a pak se vezlo do krematoria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
6.1.11 22:24

Kam pak přijde ten obsah lahve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
6.1.11 22:29

taky jsem byla coby žákyňka u mininterupcí… podle mě to pak skončilo jednoduše ve výlevce.. myslím, že tam snad ani nebylo nic speciálního na to zlikvidování..ale nemůžu to tvrdit s jistotou… jestli chcete, můžu se zeptat kamošky, dělá na gyndě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
6.1.11 22:32
alvapinka píše:
taky jsem byla coby žákyňka u mininterupcí… podle mě to pak skončilo jednoduše ve výlevce.. myslím, že tam snad ani nebylo nic speciálního na to zlikvidování..ale nemůžu to tvrdit s jistotou… jestli chcete, můžu se zeptat kamošky, dělá na gyndě…

To snad radši ani ne.Tohle docela stačí…Já jsem po ZT a revizi,takže to moje skončilo na histologii a kde dál,to už snad ani nechci vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
6.1.11 22:56
chocholka píše:
Jako sestřička-žákyňka jsem u pár miniinterupcí byla, tak vím,že se zjednodušeně řečeno vše z dělohy odsávačkou odsaje.Takže veškerý obsah z dělohy skončí v láhvi u odsávačky.
Miniinterupce se provádí do 8tt.Embryjko je tak malé,že by ho těžko někdo vydoloval z dělohy a házel do pytle a pak se vezlo do krematoria.

Ale do krematoria sevozí biologický odpad z nemocnic a ta se pálí, krematoria nejsou jen od pálení lidí jako takových…

• Citovat
  • Upravit
9096
6.1.11 23:02

Kde to přesně skončilo,to nevím.Ale vzhledem k tomu,že nádoba se používá znovu,tak obsah v láhvi nikam nepřenáší ani nepřelívají aby se to někde zlikvidovalo.
My v práci obsah z odsávaček vylévali do odpadu.Ale to bylo po odsávání z dýchacích cest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
6.1.11 23:08
Michaelakkk píše:
chocholka píše:
Ale do krematoria sevozí biologický odpad z nemocnic a ta se pálí, krematoria nejsou jen od pálení lidí jako takových…

Ale lahev s tekutým krvavým obsahem asi do krematoria nepovezou ke spálení.
Sice jsem ze zdravotnictví ale přesně takhle dopodrobna jsem se nikdy neptala.Tak snad nepíšu bláboly.To bych nerada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
6.1.11 23:25

Jako Chocholka přesně nevím, kam to přijde, ale taky si myslím, že vývozem tekutiny někam na spálení se asi špitály moc nezabývají… KOnčetiny po amputacích, apod „odpad“ po operacích už řeší,ale tady fakt nevím… nikdy mě nenapadlo se po tom pídit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
7.1.11 00:11

Alvapinko, myslím si to stejně.Končetiny a tak se vozí ale tekutiny z lahví těžko.
Já jdu ve středu zase do nemocnice na kontrolní utz,tak se budu stavovat za holkama z práce a poptám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
7.1.11 00:35

a placenta? Do krematoria?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
7.1.11 00:40

Já bych řekla že u nás v nemocnici se to vozí do spalovny přímo v nemocnici.Nic ze špitálu neodvážejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty