Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, Vojtovku nedávám, mám do začátku zkusit aspoň Bobatha. Máte někdo tip nebo i os. zkušenost, kde ho v Brně cvičí? Děkuji. ![]()
Taky o tom uvažuju, Vojtu jsme cvičili, pak nás vyřadili, že je to ok a mě se teď zdá, že by to ale zase chtělo něco dělat..jenže malýmu už je skoro 10m a nějak není v mých silách se s ním prát, tak jsem si právě říkala, že zkusím Bobath a včera jsem na to koukala a hodně si chválí Petru Mikeskovou.. ![]()
Já chodila s malou na rehabilitaci na Obilňák a Bobatha jsem tam s ní cvičila. ![]()
Dobry den,
s dovolenim se pridam k vam do diskuze. Cvicili jsme vojtovku (na obilnaku), ale dite je prilis aktivni, neudrzi jej ani rehabilitacni sestra. Chteli bychom zkusit Bobatha, ale vubec nevim, kam se obratit. Rehabilitacni sestra z obilnaku rikala, ze ona to cvicit neumi, a ze v Brne jsou jen dva cvicitele, z toho jeden soukromy. Prijde mi to trochu malo. Mate prosim nejake kontakty?
Dekuji
Batist
aha, tak ten Obilňák nemá význam ani zkoušet?
![]()
mám kontakt na MUDr. Vorlová, ale ta nemá smlouvy s pojiš´tovnami, ale že cvičí Bobatha, to na webu má ![]()
kdo je teda ten druhý?
a dělá přes pojiš´tovnu? ono je to jinak docela pálka… ![]()
@IvčaIva Díky za reakci. Prý někdo v dětské nemocnici. Musím to zjistit. Jen mi nejde na rozum, že je toho v Brně tak málo.
Díky
Tak ještě paní petra mikesková na lazaretní, ale též placeno - 50 min./480,– kč
Já jsešm našla na netu tohle, tak mrkni, třeba Ti to pomůže
! http://www.cadbt.cz/…jihomoravsky
Ahojte, zkusim ozivit diskuzi, nevite, kdo aktualne cvici detskeho Bobatha v Brne? koukala jsem, ze p. Mikeskova je momentalne nekde ve Skotku… zatim cvicim s malym Vojtu, ale ma problemy s hlasivkama (na Vojtu pekne pitome
), tak hledam alternativu.. p. Vorlovou jsem tady sice cetla, ale neni uvedena v Bobath terapeutech, tak nevim… budu rada za jakykoliv tip ci zkusenost! dekuji ![]()
Připojím se s dotazem. Kde na Bobath cvičení co nejblíž hlavního nádraží Brno? Nezná někdo Bobath cvičení v Jihlavě (našla jsem jen jeden kontakt na cvičitelku Horská Dana)? Jak dlouhé je čekací doba, než vás vezmou?
A ještě dotaz, jak často se tam musí jezdit? Kolikrát týdně nebo jak to je. Představuji si to tak, že mě naučí cviky a já budu cvičit doma s dítětem a občas jezdit tam. Za rady děkuji.
Mate nekdo zkusenost s bobath terapeutem v Brne? Koho vybrat?
Ahoj, chodíme k Mgr. Gocové
Nemám u ní zkušenost přímo s bobath terapií, ale vím, že je bobath terapeut.
Edit adminem: smazaný odkaz
Já jsem vyzkoušela soukromou fyzioterapeutku na Hybešce FyzioHelp, která měla dělat Bobatha a nebylo to špatný, ale je to ve sklepním prostoru kam vedou jen schody, takže mi paní fyzioterapeutka musela pomáhat kočárek snášet z těch schodů, což bylo na prd. Dceři se tam vůbec nelíbilo, takže celou tu hodinu proplakala. I tak jsme se dozvěděly nějaký základ a určitě to nebylo zbytečné, dozvěděla jsem se hlavně jak malou držet, nosit a přetáčet na bříško tak, aby u toho posilovala. Myslím, že takovou hodinu by automaticky měla absolvovat každá nová mamina, škoda že v porodnicich na taková školení není moc čas. No, ale problém s pasenim koníčků to nevyřešilo. Pak jsem byla s dcerou ještě i v Bílém domě u paní Mgr. Kateřiny Bušinové, která sice nedělá Bobatha, ale teda můžu ji doporučit vsema deseti! Je naprosto úžasná. Jedná s miminkem neuvěřitelně citlivě a nenutí hned do Vojtovky. Viděla, že se malá snaží a tak nám dala další týden čas na trénování jednoduchého cviku na posílení bříška a opravdu nám to pomohlo. Moc ji všem maminkám doporučuji, protože je k miminkům opravdu něžná a to se dnes tak často nevidí. Dcera za celou rehabilitaci neplakala
, takže mega úspěch ![]()