Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Praxe bývá i taková, že svobodná žena zapíše do RL jako otce toho vyhlídnutého muže
a pak už se řeší svěření do péče a případně pěstounství-adopce jeho partnerkou
stojí to v ČR celé pořád celkem v šedé zóně
my dali nakonec přednost radši právní jistotě a legitimnímu způsobu přes OSPOD, KÚ a soud..
už jen kvůli tomu, že u přímé adopce se každý ještě na poslední chvíli může rozmyslet, cuknout (většinou tedy bio-matka) a je to celé v háji..
Takže jediná možnost, pokud nechci náhradního otce uvést do na matrice je přes OSPOD?
@Anonymní píše:
Takže jediná možnost, pokud nechci náhradního otce uvést do na matrice je přes OSPOD?
a proč je problém uvést náhradního otce do RL?
situaci by vám to usnadnilo…
@Keyllah píše:
a proč je problém uvést náhradního otce do RL?situaci by vám to usnadnilo…
Třeba je paní vdaná či čerstvě rozvedená.
@meduzza píše:
Třeba je paní vdaná či čerstvě rozvedená.
aha, ale to by se taky dalo vyřešit popřením otcovstvím
pořád mi to přijde rychlejší…
@Anonymní píše:
Ahoj. Rozhodli jsme se dát miminko do přímé adopce, rodinu již máme vybranou, ale pořádně nevíme, kde vyřídit veškeré potřebné papíry. Dříve to dělal Fond ohrožených dětí, kontaktovali jsme je a už to bohužel nevyrizuji. Nemá někdo zkušenosti? Děkujia ještě otázka, myslíte že by mi někde vyhověli a udělali na přání CS, i kdyby to mělo být zaplacené?
Na to mám papíry, a nemusíte ani udávat otce náhradního.
@Nikkike
prosím tě, na co přesně „máš papíry?“… s uvedením otce je celý postup neskonale jednodušší, vždyť jsem to x let řešila, než jsem se k dětem dostala..
a Poslední slovo má stejně SOUD! takže „papíry“ má v ruce on…
@Lucy75 A jeje zase je tu někdo moc chytrý 🤦
A za další nikdo se neptal vás, ale odpovídala jsem zadavateli, díky že umíte číst! No a co že poslední slovo má ospod, upřesnila bych to tak že u PA má poslední slovo soud a ten přihlíží na to co chce bio matka. A na pa jsou dokumenty! A vím o čem píšu když sem tím prošla třikrát a procházím tedkom po čtvrté. Nemusíte dělat ze sebe extra chytrého člověka.
@Nikkike tu si tykáme
takže dáváš čtvrté dítě na kšeft do přímé adopce?
to pak ten ton opravdu chápu
nech si pomoct, děvče, a už to fakt nedělej.
Dle tvých starších příspěvků si tím vyděláváš
jednou bych to pochopila
ale co děláš ty, je HNUS
a začni se sakra v životě chovat zodpovědně, začni chodit do práce a přestaň ze sebe dělat inkubátor.. mrkni na youtube, jak vypadají množírny na psy, makáš na tom, že..
je mi z tebe na blití, po hodně letech na tomto serveru asi nejvíc
a pokud jsi to udělala po čtvrté, tak pro tebe nemám ani slov
já na děti čekala bolestných 13 let, ale naše bio-máma to udělala z lásky k nim a v rámci systému!!
Ne jak ty - na kšeft! ![]()
@Lucy75 tvl. Pardon ale já nikomu své čtvrté dítě nedávám. Ja je mám z po, celý postupem jsem si prošla tři krát a teď jim procházíme s partnerem po čtvrté. Naucte se normálně chápat a neotacet to co kdo píše. Navic své děti milují, jsem za pa ráda, že existuje, všechny tři maminky byly super a s jednou jsme v kontaktu. Teď máme pár dní nového člena rodiny opět stejný postup tak jako co to tu píšete. A pak kdo blbě chápe
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Rozhodli jsme se dát miminko do přímé adopce, rodinu již máme vybranou, ale pořádně nevíme, kde vyřídit veškeré potřebné papíry. Dříve to dělal Fond ohrožených dětí, kontaktovali jsme je a už to bohužel nevyrizuji. Nemá někdo zkušenosti? Děkujia ještě otázka, myslíte že by mi někde vyhověli a udělali na přání CS, i kdyby to mělo být zaplacené?
Ono je to tak, že oficiálně to je nezákonné. Někdo to obchází tak, že otce z nové rodiny uvede do rodného listu jako biologického, pak se biologická matka dítěte vzdá, dítě je automaticky bez problémů klidně už po porodu v péči otce a druhá matka si dítě adoptuje normální cestou. Nemyslím si, že by vám ospod s přímou adopcí pomohl. Tam by to muselo proběhnout klasicky, před porodem sepsat souhlas s adopcí, pak tam je nějaká doba, kdy si to může biologická matka rozmyslet a dítě je zatím třeba u přechodných pěstounů. A až po nějaké době je dítě právně volné a může jít do adopce. Ale nelze říct, ke komu do adopce půjde. Jediný kdo má přednost jsou příbuzní apod..
@Lucy75 píše:
@Nikkikeprosím tě, na co přesně „máš papíry?“… s uvedením otce je celý postup neskonale jednodušší, vždyť jsem to x let řešila, než jsem se k dětem dostala..
a Poslední slovo má stejně SOUD! takže „papíry“ má v ruce on…
Naposled:Já odpovídala paní, ne vám a laskavě mi přestaňte nadávat!
@Nikkike takže kšeft naopak. Ne, to mne fakt nedojme a dle předchozích diskusí je to velmi nejednoznačné, stačí mrknout na profil…
@Lucy75 no a co? To že tu nejsme a nebyvam tu dlouho je jako špatně???Heledte nechte mě být, přestaňte mě nadávat! Odpovidala jsme zadavateli a ne vám. A nic o mě nevíte, tak laskavě mlcte!
Ahoj. Rozhodli jsme se dát miminko do přímé adopce, rodinu již máme vybranou, ale pořádně nevíme, kde vyřídit veškeré potřebné papíry. Dříve to dělal Fond ohrožených dětí, kontaktovali jsme je a už to bohužel nevyrizuji. Nemá někdo zkušenosti? Děkuji
a ještě otázka, myslíte že by mi někde vyhověli a udělali na přání CS, i kdyby to mělo být zaplacené?