Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Krasavicaa s Černé hoře jsem ty psy nějak vůbec neregistrovala, zato v Srbsku jich byly mraky…
@Regina Hero píše:
@Krasavicaa s Černé hoře jsem ty psy nějak vůbec neregistrovala, zato v Srbsku jich byly mraky…
No tam je to úplnej masakr ![]()
Také jsme byli, tehdy ještě jen s přítelem, už je to pár let zpátky. V Sutomore, tam to žilo
Ceny suprový, jídlo taky, ale ten nepořádek - no jako na Balkánu. Ale myslím, že teď už tam začíná být přelidněno jako v Chorvatsku.
@Krasavicaa píše:
Jo a ubytovaní jsme si našli až tam. Teda spíš si nás našlo samo… Platili jsme za obří apartmán pro 4, samostatné ložnice plus velký obývák s klimou 30 euro na noc. A šel by i níž, ale nesmlouvali jsme.
Kde se dá takové ubytování sehnat? nemáš kontakt? A šlo by i více lidí naráz, cca 3 rodiny po 4 lidech?
@pannda my jsme vlezli do první hospody, kterou jsme potkali a zeptali se… a chlap nám zavolal někoho, kdo měl apartmány volné… ale my potřebovali jen jeden pro čtyři osoby…
@pannda píše:
Kde se dá takové ubytování sehnat? nemáš kontakt? A šlo by i více lidí naráz, cca 3 rodiny po 4 lidech?
Nikam jsme ani chodit nemuseli. Lidi nám sami lezli až do aut… Tak dopředu bych nic nedomlouvala, to je zbytečný
A ceny perfektní ![]()
@Krasavicaa píše:
Nikam jsme ani chodit nemuseli. Lidi nám sami lezli až do aut… Tak dopředu bych nic nedomlouvala, to je zbytečnýA ceny perfektní
No, to právě naši chlapi chtějí, ale já mám obavy aby se našli apartmány pro tolik lidí, tedy 3 rodiny se dvěma dětma, a ještě pohromadě…Proto se ted rozhodujeme, jestli jet JEN TAK, nebo shánět ubytování. Ani nemám páru, kolik stojí apartmán na den?? a další problém je to, že chceme jet v sezonu, tedy červenec-srpen. Proto poprosím o každou zkušenost. Ani nechápu, proč chtějí tak daleko, je to přes 1400km?
@pannda třeba proto, že je tam krásně? Nebo že do Chorvatska jezdí všichni, tak proto?
@pannda presne, je tam krasne, levno, zadnej Cech… Ja pohledam vizitku a napisu ti kontakt. Bydleli jsme v krasnych apartmanech, co jsme chteli splnili… Super lidi. A za dospeleho 7 euro na noc. Sel by niz, ale nesmlouvali jsme. Proc… 7 euro je nic.. Byli jsme srpen a zacatek zari. Kdyztak vic napisu do Sz
klidne se ptej co by te zajimalo ![]()
@Krasavicaa píše:
@pannda presne, je tam krasne, levno, zadnej Cech… Ja pohledam vizitku a napisu ti kontakt. Bydleli jsme v krasnych apartmanech, co jsme chteli splnili… Super lidi. A za dospeleho 7 euro na noc. Sel by niz, ale nesmlouvali jsme. Proc… 7 euro je nic.. Byli jsme srpen a zacatek zari. Kdyztak vic napisu do Szklidne se ptej co by te zajimalo
Děkuji ![]()
@Krasavicaa píše:
@pannda presne, je tam krasne, levno, zadnej Cech… Ja pohledam vizitku a napisu ti kontakt. Bydleli jsme v krasnych apartmanech, co jsme chteli splnili… Super lidi. A za dospeleho 7 euro na noc. Sel by niz, ale nesmlouvali jsme. Proc… 7 euro je nic.. Byli jsme srpen a zacatek zari. Kdyztak vic napisu do Szklidne se ptej co by te zajimalo
Zajímalo by mě taky, jak dlouhá cesta, kde možné přestávky, páč můj muž nemá řidičák, takže mě nikdo nevystřídá, ale už jsem bez střídání jela do TUčepi a Vodice, tak snad bych zvládla i dál…Víš, včera to tak padlo u piva, najednou jsme všichni přiklepli to, že bysme jeli 3 rodiny s dětma, blázni chtějí přinejhorším brát stan, ale já si vůbec nemyslím, že by bylo kde přespat, kfdyby došlo na nejhorší, ani si to nedokážu představit v horách, na samotě, strach z krádeže apod. Ikdyž jsme pojezdili u nás celou republiku s rodinným stanem po kempech.
No, hlavně se chci přiklonit k tomu, aby se něco objednalo dopředu, rezervace, než jet jen tak, pak v sezonu bude těžké hledat něco, děcka otravná, unavená a ještě s požadavkem všichni pohromadě..
Kolik je to km?? A doporučení na nějakou oblast??
Cesta nám trvala skoro 17hod. A to musím říct, že jsme se nijak moc neflákali. Řidiči jsme byli 3 a střídali jsme se. Já jsem zvyklá jezdit dálky, najezdím okolo 4tis km měsíčně. A upřímně jako o těch 1400 bych byla úplně hotová… Jeli jsme přes Slovensko, Maďarsko ( to bylo super ) pak kousek Chorvatska, to bylo taky ok, a pak přes Bosnu. V Bosně je dálnic málo, takže hodně po okreskách. Černá hora taky okresky. Celkem náročné to bylo na řízení.
Nicméně Černá hora je nádherná, rozhodně doporučuji. A doporučuji se vyhnout přímo Ulcinj… Ubytovat se pod ním pár km… Není tam přelidněno a je tam super 16km dlouhá písečná pláž. Často jsme jezdili až úplně nejjižněji, vlévá se tam do moře řeka Ada Bojana. A tam jsme byli často úplně sami
![]()
Jinak na to přespání se dá vždy něco najít.
Ono se dá jet i Chorvatskem a tam si třeba udělat jeden den, ale mě to přišlo zbytečně drahý… Přece jen to jejich mýto je masakr.
Jinak mě teda uchvátila Bosna… Chtěla bych ji procestovat víc
Doufám, že se mi podaří chlapa přemluvit, jelikož příští rok bych chtěla nejen zopakovat MNE, ale taky bych se chtěla mrknout do Albánie a možná i Řecka… autem samozřejmě ![]()
Jen zkontrolujte zelené karty… musíte mít na zelené kartě, že platí i pro MNE… pokud by to tam nebylo, tak nechat od pojišťovny vystavit novou. Bezplatně ![]()
Jinak jsme vyjížděli okolo 16.hod odpoledne. To nám přišlo jako taková ideální doba.
Doporučuji ten Ulcinj… byli jsme ve všech letoviscích se podívat, ale největší kouzlo měl ten Ulcinj, a nebyla tam hlava na hlavě hlavně. To auto je tam obrovské plus. Nemohla bych tam letět letadlem, jelikož bych se tam unudila…
Je tam levno, mají dobré potraviny, restaurace super a oběd vyjde levněji jak u nás.
Pokud pojedete 3 auta, tak bych to asi taky řešila dopředu, to ubytko… Ale my jsme žádné dopředu neměli. Fakt lidi nám na křižovatkách lezli do auta a nabízeli…
Akorát sakra tu vizitku nemůžu najít ![]()
Do toho Ulcinj je to okolo 1400… Zhruba okolo těch 16hod. My jeli 17, ale samí dospělí… nevím jak na tom jsou vaše děti, ale asi budete zastavovat častěji…
![]()