Kdo nedosáhl na přídavky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80153
3.9.25 12:06

@Snopy123 samozřejmě najdeš i tyto případy. Všude se da najít něco. Ale rikat mame hodně peněz a já chci taky dávky, není to na hlavu? Celý systém, kde jsou takové dávky, vždycky někdo zneužije. A stát místo kontrol, které by byly zřejmě náročné, nad tím přivírá oči. Místo co by třeba lzaplatil víc logopedie, kvalitních. Dejme tomu. Když se dívám na současný návrh rozpočtu a očesání zdravotnictví, co bude příště? Budou dávky na soukromé lékaře? Já nevím. Ale celkově souhlasí s dávkami ve hmotné nouzi. Duchod za dávku nepovazuju my jsme ho platili svým rodičům, teď ho platí naše děti nám u nás.
Ještě bych platila rodičák, ale maximálně rok. Musely by být jesle skupiny zkrácené uvazky. Anebo být doma zadarmo.Ale to je prostě nemozne to žádná vláda u nás neudělá.

Příspěvek upraven 03.09.25 v 12:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
3.9.25 12:09

@inkakřivák Pak je otázka, zda ta dávka je nastavená dobře.
V Tebou uvedených případech jistě je, to nepopírám. A ano, měla by sloužit potřebným.

• Citovat
  • Upravit
1468
3.9.25 12:23

@inkakřivák Protože mám děti? Neměly by být přídavky pro DĚTI, pro všechny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
3.9.25 13:11

@Pitřice ne neměly. Měla by to být opravdu cílená pomoc rodinám, které to potřebují. Třeba by se mohly za ty peníze platit potřebným dětem obědy. Anebo papuče do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
3.9.25 16:21

@inkakřivák Přídavky pro děti, by měly být pro rodiny s dětmi. Ne pro lidi, kteří se množí, jako krysy aby žili s podobných dávek. Znám jednu, co má pět dětí a v životě nebyla v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
3.9.25 16:33
@Pitřice píše: Více

A i když ty to tak nevidíš, je to rodina s dětmi. Nebo co jiného? Autobus s cestujícími?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
3.9.25 18:44
@inkakřivák píše: Více
:mrgreen: autobus… :palec:
Pravdu máš. Za mě dávky jen ostře hlídáné. Jen opravdu nemocným, postiženým. Zbytek snížit daně pro pracující. Já mám daně jako krá… Jakmile se mi povede měsíc, tak hrubá mzda krása a pak když vidím danění, tak bych brečela. Jsem poměrně závažně chronicky nemocná, invalidní důchod nemám a ani jsem nežádala. Myslím, že daňové úlevy jsou skutečně i administrativne jednoduší. Takto platíme
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
3.9.25 18:49
@alisekR píše: Více

Souhlas, davky jen pojistné (nemocenska, materska, důchod, podpora v nezamestnanosti) nepojistne jen nemocnym (prispevek na peci apod. ) ostatnim na kratkou dobu pro preklenuti problemu, na pár měsíců ci pul roku a pro opakovany narok nutno x odpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
3.9.25 18:54
@Pitřice píše: Více

právě proto by bylo spravedlivější a lepší - hlavně pro nás stále pracující - zvýšit ještě výrazněji daňové odpočty na děti! a těm, kdo nepracuje a nikdy nepracoval, ani kačka, leda tak hmotka, aby bídně nezhynuli, ať si bydlí v parku, mám tohoto sociálního bordelu plné zuby, když pracující nedostane nic, bydlení si složitě hradí sám včetně často hypoték a úvěrů na reko, a taková nefachčenko s 3 dětmi, každé s jiným fotrem, žádný neplatí aloše, a z pracáku vytáhne desítky tisíc měsíčně (bere na bydlení úplně vše, na děcka taky a ještě i ty obědy do škol apod.) neskutečné prostě :zed: proč by makala, když se svým IQ by vydělala minimální mzdu a takhle je na tom nesrovnatelně líp a ještě vyhuluje celé dny na balkoně :zed: (zajímavé - na krabku denně prachy má..) - s tímhle by měla nová vláda zatočit.. a dávky nikoliv v hotovosti či na účet, ALE hodit na kartu, ze které nejde kupovat chlast a cigára, jednoznačně!!

Příspěvek upraven 03.09.25 v 18:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
3.9.25 18:56
@Lucy75 píše: Více

ale nezatočí, bohužel, nikdo nikdy, žádná vláda na to nebude mít koule, a kdyby i nakrásně měli, tak na ně naběhne EU, ochránci lidských práv, Rowlingová a kdoví kdo ještě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
3.9.25 19:01

@stinga škoda no… mně se otvírá na tohle kudla v kapse, hlavně když vidím, že děcko dostane obědy od státu a matka si rovnou před družinou zapaluje jednu od druhé a jde zas dom chrápat, páč makat nebude. Se divím, že jsme ještě nezbankrotovali úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
3.9.25 19:05

@stinga nikdo na ně nemusí nabíhat. Žádná vláda to neudělá, protože každá chce být zvolena opětovně. A tohle by zlomilo vaz každé vládě. To by musela být fakt vláda kamikadze, která by řekla šlápneme do toho. Musíme. A nazdar. Vždyť to vidíš zde - máme velké platy, máme hodně peněz, ale chceme přídavky na děcka. Protože ta tisícovka nebo kolik to je, tu potřebujeme úplně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
3.9.25 19:07

@inkakřivák Jinak já nechci plošné přídavky. To je nereálné. Chtěla bych podporu zkrácených úvazku, možný návrat dřív rodičů do zaměstnání, atd… A hlavně tedy asi by bylo fajn, aby ty dávky byly opravdu pro potřebné :kytka:

• Citovat
  • Upravit
32186
3.9.25 19:14

Tak přídavek na dítě by měl být plošně, stejně jako to bylo kdysi a byl by klid od dokládání kdečeho a mohlo by ubýt úředníků, kteří to klikají do počítačů a vypočítávají. V Německu jsou taky třeba plošně a v daleko jiné výši než tady. Zrušila bych příspěvky na bydlení a jiné podobné, nechala jen hmotnou nouzi pro lidi v opravdové nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
3.9.25 19:25
@inkakřivák píše: Více

no přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...