Kdo nedosáhl na přídavky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
My přídavky nedostáváme co máme holky. Manžel vydělává hodně takže smůla. Hlavně ať mají socky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My nikdy. Máme moc peněz. To mě fakt štve protože si myslím že by měl přídavky na děti dostávat každý kdo je má. My se snažíme, dřeme jako blázni na službách, dítě má všechno, nikdy jsme nebyli nezaměstnaní, pro dítě jsme připravili nějaké zázemí než jsme ho měli a něco vydělali. A za to nedostaneme nic. Těm co nic nedělají bych žádné přídavky nedala, protože je to nebude motivovat k tomu aby se konečně zvedli a začali něco dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitřice píše: Více
No tak přídavky a dávky jsou primárně uvažovány jako pomoc potřebným. Proč bys ji měla dostávat ty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Švédka87 proč myslíš, že nic nedělají? Můžou dělat špatně placenou práci, která se dělat taky musí - pomocná kuchařka ve škole, v nemocnici, uklízečky, atd. Takových je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Švédka87 píše: Více
A proc by mel dostavat přídavky každý? Ja bych je naopak zrusila úplně a pokud neco, tak zvysit slevu na danich, jednoduché, nepotrebuje to zadne uredniky na zpracovani a dostanou to jen ti, co pracují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 přesně tak. Na jedné straně stát ty peníze vybírá a pak složité rozdává. Zrušit a zvysit odečet na dítě a je vyřešeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy ač živíme 4 děti.
Jinak asi došlo k nějaké úpravě, když vám je nepřiznali. ![]()
- Citovat
- Upravit
@inkakřivák Jenže se snaží obě ty strany. Jen jedna za to nic moc nedostává. Dala jsem dítě do soukromé školky a šla místo RD do práce dřív a tak zrušili odečet v přiznání na soukromou školku / školkovné. Takže ani to minimum se nevrátilo zpět. Letos nám opět zvedli školkovné ve státní školce, atd… (Ti co pobírají dávky mají školkovné zdarma). Aktuálně mě státní školka stojí 3 000 Kč jen na jídle a školkovném. Kdo by se divil, že školka chce jistiny za stravu, protože tam byly děti, co neměly zaplaceno a školka je bez jídla ze dne na den nenechá že.
Dětem roky platím soukromého logopeda, ergoterapii - protože dobrý odborník u nás není.
a měli smůlu na těžké VD. Když jsem hledala logopedickou školku tak smůla. U nás žádná není. Nejblíž ZŠ 45 km, tak jsme se přestěhovali, aby naše dítě mohlo navštěvovat logopedickou třídu na ZŠ, protože ji bude potřebovat a ona tu v okolí nikde není.
Když jsem hledala odborníka pro dítě a potřebovala jsem ho hned, všude „máme pořadníky, musíte počkat…“
A nešlo o ploché nohy a podobnou kravinu.
Našli jsme, kdo by se divil, že opět soukromého.
Někdy mě to nebaví. A taky nám ty peníze neskáčou na účet samotné.
- Citovat
- Upravit
@Snopy123 no ale pořád ty peníze máš. Stát musí primárně dávat těm, kteří nemají. Jak by sis poradila být třeba v situaci tě pomocné kuchařky? Vzdělání bys neměla, protože bys na to neměla mozkovou kapacitu, muž by dělal podobné,, dobře " placenou práci ze stejných duvodu, a měli by dítě se stejnými potížemi jako ty. Chápeš? Znovu - dávky mají pomáhat lidem v nouzi, kteří si sami pomocí nemohou. Třeba jsem viděla dokument o neslyšící matce. Nebo znám rodinu, kde otec je plně nevidomý, matka vidí tak, že není schopna na vzdálenost dvaceti cm rozlišit osoby podle obličeje. Pro tyhle jsou ty dávky. Jo a děti mají dvě a zdravé.
To jen u nás by chtěl dávky každý, protože když soused, tak já taky. Peněz máme hodně, ale státě sypej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Jo stat dava penize na bydleni, ktery bydli ve celkem byte a nemaji, ze mohou kladne pronajimat garsonku nikomu zily netrha, takze ta podrebnost je dost diskitabilni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za tuhle dávku by naše vláda zasloužila pár facek. A ještě vyzývat lidí, ať si pro ni jdou.
Ale určitě limity tam jsou, bez obav. Rozhodně si někdo nemuze pronajmout RD sám pro sebe a chtít to dorovnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák No kdybych je neměla, tak bych si je musela vydělat.
Ano, budou případy kdy je to bez diskuze viz Tvoje příklady. Ale opravdu jsou všichni tak potřební?
Uvedu příklad známá - která dělá pomocnou kuchařku, protože chce. Holka s maturitou. Protože ráno brzo vstávat nee (někde na směny), chodit na noční nee, dojiždět nee, krátký a dlouhý týden nee. Dělá ji několik let a nakonec ji to vlastně vyhovuje - školku měla částečně zadarmo, práci za barákem - ušetří za dojíždění a ještě něco dostane od státu… A soukromou školku by její manžel nikdy prý neplatil, na to by nepřistoupil - má se postarat stát. To bylo v době, kdy ji v prvním kolo nevzali dítě do stání školce a ona byla hotová co bude dělat. Naštěstí jí dítě vzali pak. Vše jsou to její argumenty, které jsem z jejích úst slyšela.
Naše sousedka, která měla tak ZŠ a i na Sunar pro dítě si musela chodit půčovat. Ale hlavně že měli 3 děti. A samozřejmě každé dávky na co se podívala.
Naše sousedka z druhého baráku. Nikdy nepracovala, protože ona je samoživitelka a má 2 děti. A to přeci dá rozum, že plně pracovat nemůže, kdo by pečoval o ty děti. Z každé práce ji časem vyhodili, nebo to nezvládala a odešla.
Pořádně nepracovala co ji znám 17 let. Ty děti jsou dávno dospělé, aktuálně ji to 1 dítě živí - zůstalo doma, má práci a brigádu a maminka - nepracuje. Občas si hodí nějakou brigádu, ale nic trvalého. A klidně Ti do očí řekne, že v létě přeci nebude chodit do práce, když je venku tak hezky. Nebo v zimě dojíždět (na vesnici dojížděl každý druhý), to ona nechce. A pak Ti mávala složenkou před nosem, jak ta podpora a dávky jsou super - to jsem opravdu zažila. A zároveň každá položka ve škole pro ni na třídních schůzkách byl problém - bohužel moje dítě chodilo s jejím do třídy. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, letos poprvé jsme nedosáhli na přídavky na děti. Přesáhli jsme o 50 Kč.. při výpočtu za poslední 3 měsíce mám nižší příjem než to bylo za předchozí období. Čím to může být? Vrácení daní jsem také připočítává, ale pořád je příjem nižší než za předchozí období leden, únor, březen kdy jsme na dàvku měly nárok.. je na tom někdo stejně?