Kdo platí poslední nájem u přepisu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
63
11.5.15 08:47

Kdo platí poslední nájem u přepisu

Zdravím,

s přítelem bydlíme v bytě, ve kterém nejsme nahlášeni. Člověk, který nám byt pronajímá ho nemá ve vlastnictví, byt patří firmě, ve které pracuje. Rozhodli jsme se pro přepis. V práci to už má přítel i ten pán schválene. Jen nevíme kdo bude platit nájem v květnu, když ten pán který tu byl nahlášený, je odhlášený k 1.5. a naše smlouva je platná až k 1.6. Nikdo nám zatím nic neřekl. Jeden příteluv kolega, říkal, že by neměl platit nikdo, že když dostal byt on, tak se mohl nastěhovat skoro o měsíc dříve, než měl smlouvu a neplatil. JE tu někdo kdo mi poradí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
11.5.15 08:57

Jestli jsem to správně pochopila, tak v tom bytě bydlíte pořád vy, ne? Tak byste to taky měli zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
11.5.15 09:11

@SimaaIsa tak snad ten kdo v bytě bydlí, ne?

• Citovat
  • Upravit
1118
11.5.15 09:22

Řekla bych ze ten, kdo v bytě bydlí. Jinak nájem se zpravidla platí za mesic zpětně (tzn v květnu se platí za to, ze jsem tam bydlela cely duben atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.15 09:35
@Melliska.M píše: Řekla bych ze ten, kdo v bytě bydlí. Jinak nájem se zpravidla platí za mesic zpětně (tzn v květnu se platí za to, ze jsem tam bydlela cely duben atd)

Já se tedy setkala s tím že se nájem platí dopředu - v dubnu dám peníze abych mohla bydlet v květnu… jaký promajímatel nechá někoho měsíc bydlet zadarmo aby mu pak podnájemník řekl že peníze nemá a stěhuje se o dům dál, to jsem nezažila

Musíš se podívat jak to máte ve smlouvě vy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
11.5.15 10:14

Pro majitele bytu jste uživateli až od 1.6, tudíž budete platit od té doby. Předpokládám, že o vás nevěděli a a starý nájemnce má ukončení k 1.5.15 Jenže ten byt nebude prázdný, takže myslím, že pokud o vás neví, tak asi ne, ale pokud mají přehled, co se děje v bytě, nájem mohou vyžadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
11.5.15 10:26

@ElisabethaElsa já to beru tak, jak nás to učili v právu ve škole. Je tam, že se nájmy platí zpětně, ale je možné vybírat zálohu (to je to co zaplatíš než se tam nastěhuješ) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.5.15 11:46

Ano v tom byte bydlíme, jen tam nejsme nahlaseni a ví o tom, že tu jsme, ale nejak si to nikdo v te praci nedokaze zapamatovat, tak zalohu jsme neplatili, ale kauci ano, penize po nas prave zatim nikdo nechce za najem a po byvalem najemnikovi taky ne, teoreticky by ten byt mel byt prazdny, ale prakticky to tak neni. Tak prave nevime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
11.5.15 12:18

@SimaaIsa tak máte asi dvě možnosti - zaplatit, s tím že vám to možná vrátí, ale nejspíš ne.
nebo neplatit a oni se ozvou sami… já bych asi radši zaplatila, už jen proto, že tam bydlím, tak abych měla jistotu, že mě třeba nevystěhují jako neplatiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí