Kdo proplácí karanténu?

53
13.7.21 11:55

Kdo proplácí karantenu?

Ahoj, mám otázku, byl jste někdo v karanténě od 1.3.2021? Jak se proplácela mimořádná izolačka? Kdo tu mimořádnou izolačku proplácí? Dnes mi přišla výplata od zaměstnavatele a na výplatnici mám proplaceno 60% ze mzdy. Tak jak to teda je? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4889
13.7.21 12:28
@Lenca13 píše:
Ahoj, mám otázku, byl jste někdo v karanténě od 1.3.2021? Jak se proplácela mimořádná izolačka? Kdo tu mimořádnou izolačku proplácí? Dnes mi přišla výplata od zaměstnavatele a na výplatnici mám proplaceno 60% ze mzdy. Tak jak to teda je? Děkuji za odpovědi.

A kdy jsi v té karanténě byla? Pokud vím, platilo to jen do konce června. Pokud to souhlasí, měla ti izolačka přijít normálně ve výplatě, zaměstnavatel příspěvek k náhradě mzdy si sám odečte od povinného odvodu na sociální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.7.21 12:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.7.21 12:30
@vedma007 píše:
A kdy jsi v té karanténě byla? Pokud vím, platilo to jen do konce června. Pokud to souhlasí, měla ti izolačka přijít normálně ve výplatě, zaměstnavatel příspěvek k náhradě mzdy si sám odečte od povinného odvodu na sociální.

přesně tak.. viz. odkaz co jsem vložila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
13.7.21 12:37

V karanténě jsem byla za měsíc červen. Takže je možné, že to spletl zaměstnavatel? A vůbec nemám ve výplatě ten mimořádný příspěvek na den 357 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.7.21 12:39
@Lenca13 píše:
V karanténě jsem byla za měsíc červen. Takže je možné, že to spletl zaměstnavatel? A vůbec nemám ve výplatě ten mimořádný příspěvek na den 357 Kč.

tak tak to vypadá, obrať se na zaměstnavatele, na mzdovou účetní. Jestli jsi měla od lékaře vystavenou opravdu karanténu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
13.7.21 14:42
@Lenca13 píše:

Mohl to splest doktor nebo zamestnavatel, nebo to mohla byt karantena po příjezdu ze zahraničí a na tu se to nevztahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
13.7.21 14:47

Tak už to mám vyřešené. Zadrbala to sociálka. Už se to řeší. Všem moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.10.21 10:29

Akutální stav a podmínky k proplácení karantény po 11.10.21

Dnes jsem byl s 8-letým klukem u doktorky (byl nachlazený a tudíž nebyl ve třídě, která nyní padla do karantény), je již zdravý a má negativní test, stejně tak jako já a moje žena. Bohužel ale bude muset do karantény. Paní doktorka mi řekla (vyrozuměl jsem), že snad nyní jsou nově upravené podmínky nucené karantény. Nedaří se mi to ale dohledat. Mohl by někdo krátce shrnout jak je to s proplácením karantény (kdo a kolik, co přesně musím oznámit zaměstnavateli, atd.). Děkuji za pomoc. Pavel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
11.10.21 13:46

Proc by musel do karanteny, když ve třídě nebyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.10.21 16:56
@j.a.n.i1 píše:
Proc by musel do karanteny, když ve třídě nebyl?

Protože berou snad 2 dny zpětně od začátku karantény, a to tam ještě byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
11.10.21 17:29
@Paul74 píše:
Protože berou snad 2 dny zpětně od začátku karantény, a to tam ještě byl.

Berou spis 4-5 dnu pred pozitivnim testem, takze tam byl a ne ze nebyl. Takze pak by detska doktorka mela vystavit ocr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.10.21 08:30
@j.a.n.i1 píše:
Berou spis 4-5 dnu pred pozitivnim testem, takze tam byl a ne ze nebyl. Takze pak by detska doktorka mela vystavit ocr.

OČR vystaví doktroka, ale musím ukázat potvrzení o předepsané karanténě mému dítěti (to musí vystavit škola). Jaká je výše OČR, stále těch 60%, nebo je tam za Covid nějaký příspěvek navíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
13.10.21 13:52
@Paul74 píše:
OČR vystaví doktroka, ale musím ukázat potvrzení o předepsané karanténě mému dítěti (to musí vystavit škola). Jaká je výše OČR, stále těch 60%, nebo je tam za Covid nějaký příspěvek navíc?

Skola nic nevystavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.10.21 15:33
@vokishka píše:
Skola nic nevystavuje.

Nemáte pravdu, dnes mi to ze školy přišlo. Škola mi vystavila „žádost o ošetřovné při péči o dítě do 10 let z důvodu uzavření školského/dětského zařízení (školy)“. Já jako žadatel o ošetřovné vyplním další údaje a předám zaměstnavateli. Ten to předpokládám postoupí na ČSSZ. Vypadá to podobně jako formulář na OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí