Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký den,
mám tu takové dilema.
Plánuji cestu do Disneylandu, akorát se nemohu rozhodnout kdy. Potřebuji poradit, kdy za vás je to nejlepší, podle vašich zkušeností. Rozhoduji se mezi září, říjen a březen.
Má to být dárek pro dceru k šestým narozeninám, ale ty má až v prosinci. Proto nevím, zda by to byl předčasný dárek a nebo dárek na který si bude muset nedočkavě počkat.
Cenově lépe vychází březen. Ale počasí je nevyzpytatelné, asi jako každý měsíc. ![]()
Děkuji za vaše zkušenosti. ![]()
@MalaEm
Konec zari, prvni polovina rijen vsedni den.
My byli loni na podzimky a dle ocekavani lidi plno, jinak to bylo fajn, ale je to videt na cenach. MAji tam kluzne ceny vstupenek a ty nase byly v topu, o par tydnu drive ceny o desitky eur nizsi.
Příspěvek upraven 25.03.26 v 07:50
Byla jsem přelom března a dubna. Počasí super, lidí plno. Za mě už nikdy více.
My byli loni o jarních prázdninách a bylo to super. Lidi tak akorát, počasí vyšlo hezké, většinu atrakci jsme si vyzkoušeli. Používali jsme hodně jejich aplikaci, kde je vidět případná doba fronty, aby jsme se nevrhali někam kde budeme stát nesmysl času. Mladší dceři bylo v té době osm a neměla na některé akrakce výšku, ale už si nepamatuju kolik přesně to bylo a dcera je navíc prcek, takže to se vas týkat nemusi.
Já bych hlavně nedávala dárek o tři měsíce předem šeštiletému dítěti… My ani dopředu nepřejeme… co pak v prosinci jak bude mít ty narozeniny…?
Byli jsme listopad, květen a únor, masakr vždy, jen ten únor kdy chumelilo to byl nejmenší masakr. Vždy jsem řekla nikdy víc a zase jsme stejně jeli. V zimních měsících bude """nejmíň""" lidí, ale opravdu v největších uvozovkách. V létě bych nejela i kdyby to bylo zadarmo. Hodinové čekání je úplně to nejkratší. Jeden den je tam málo, ale pokud už jen na jeden den, tak jděte opravdu hned na otevíračku a dobře si to rozvrhněte ať určitě něco stihnete, stáhněte si aplikaci a na té uvidíte jak dlouho se kde čeká. Není to jen Disneyland, ale taky Walt Disney studia (tam se mi osobně líbilo víc), ale každý park se platí zvlášť, pokud zvolíte kombinaci obou v jeden den, něco uvidíte, ale moc se nepovozíte. V Disneylandu jsme poprvé zažily šok z šílených cen.
Navštívili jsme i Disney v Kalifornii a Orlandu, do toho v Kalifornii jsem ještě šla, ale Orlando jsem už odmítla. A cena lístků je tak přehnaná, že se nám to zdálo, že je to nějaký fór, že to není možné… ![]()
Tak my byli podzimni prazdniny 2025. A stihli jsme vse co jsme chteli. Pocasi dobry. Jediny kde jsme opravdu vykysli skoro hodinu byl Frontierland. Dali jsme oba parky najednou. Po seste vecer se to zacalo vyprazdnivat a na horske drahy v WD Studiu skoro nebyly fronty, takze se dala dat i nekolikrat za sebou. Ale mam vetsi deti (9,11) a zajimaly je vetsi horske drahy, netravili jsme cas nejakym predstavenim, detskyma “kolotocema” atd., ale vsechny silenosti s loopama apod jsme obehli, nektere vickrat. Bylo to tedy umorny, nachozeno asi 20km ten den. ![]()
Jo a neco chodili vlezem “pro jednoho”, aby necekali, treba ty parasutisty dali nekolikrat vchodem pro jednoho. ![]()
Plánujeme oba parky.
Dva dny. Navíc teď jak otevřou Ledové království, tak to bychom za jeden den nestihli.
Samozřejmě by to nebyl jediný dárek, určitě v prosinci by něco dostala.
Jde mi to o, kdy si to nejvíc užije a bude mít z toho víc než jen stát ve frontách.
Aplikaci už mám nainstalovanou, tak sleduju už teď jak to tam vypadá. ![]()
Takže asi moc nezáleží, lidí bude vždy hodne - což je jasný. Jen lepší všední dny asi.
My byli teda s manželem, ještě před dcerou, v červenci. A to už nechceme, takhle v létě no. Březen vychází levněji, ale počasí je loterie. ![]()
@MalaEm
Ja bych brala spis babi leto. Dle me ty vsedni dny, kdyz je cela Evropa ve skole to bude dobry (zkontrolovat skolni prazdniny, v DE maj rizne i podzimni prazdniny a nekde zacinaj uz zacatkem rijna. Nebo bych sla do jara, ale spis az duben, kdyz je tepleji.
Jedni známí byli v dubnu - počasí luxus a podle fotek co se lidí týče, ještě větší luxus, až jsem se musela zaptat, zda měli bloklý celý areál jen pro sebe.
Ale tohle fakt asi těžko cíleně vychytat. ![]()
Druzí známí byli v září, měli teda ještě docela teplo, ale taky skoro bez front, začal už školní rok.
Akorát to načasování dárku je fakt buď hodně dopředu nebo hodně pozdě. Ale tak snad díky (snad) silnému zažitku si uvědomí, že to už byla součást oslavy narozenin… ![]()
@IvčaIva no právě. A zas jet v prosinci - přesně - je to dost blbý.
Ona o Disneylandu mluví pořád, má i kasičku, kam si šetří na útratu. Je dost chápavá, takže to že jde o dárek k narozeninám, pochopí a pak dostane už menší dárky. ![]()
No tak asi bereme to září, lidí bude asi furt dost. To si člověk nevybere. ![]()
Jeli jsme loni začátkem září od neděle do úterý. A na zážitek z Disneylandu to bylo docela klidné (zvlášť v neděli!).
Chci říct, že tam bylo hodně španělských návštěvníků a nechci házet stín nebo říkat, že jsou všichni stejní… ale jsou to specifický druh davu, takže musíte mít vysokou úroveň tolerance. Byli hluční a často přeskočili frontu. Nikdy v životě jsem nezažil takovou míru přeskakování front. A taky se za to neomlouvali. Ale pokud to zvládnete, z mé zkušenosti to byl dobrý moment jet. Vstupenky se vyplatí koupit přes internet, jsou o trochu levnější, než kdybyste je kupovali na místě - https://tiqets.com/…ka-p1111509/