Od kdy jet s dítětem busem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
19.3.26 13:37

Od kdy jet s dítětem busem?

Ahojky,
od kdy jezdíte s dítětem meziměstským busem? Dcerka už je větší, kočárek už jsme zrušily, a já bych s ní chtěla jet do Prahy, ale auto máme v servisu. Do Prahy od nás jezdí bus, jede hodinu. Mám z toho obavy, hlavně z bezpečnosti. Sedačku těžko vezmu a bojím se, že na ten pás je ještě malá. Navíc je to hodina, co když bude chtít čůrat, nebo tak… Co myslíte vy?
Díky, snad to není moc hloupý dotaz. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35430
19.3.26 13:45

Dala bych ji pro jistotu plinku a jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
19.3.26 13:46

No pokud nepojedeš nějakým Regiojetem nebo Flixem, tak o pásech si asi můžeš nechat zdát, v běžných linkových autobusech jsem je nikdy neviděla. A jaké nebezpečnosti se bojíš? vybourat se můžeš s autem stejně jako s autobusem.
Já jsem jezdila běžně autobusem i s kočárem, pak s miminem v šátku (nehrozilo, že mě nevezme kvůli obsazenosti), i s batolaty, děti běžně jezdí o 6let třeba do školy samy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
19.3.26 13:47

V pohodě za mě. Dám třeba plínu. Já dávala plínu i do auta. A hodina je v klidu. Já jezdila i na 4-5hodin ale teddy vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2807
19.3.26 13:51

Za mě tedy naprosto v pohodě.
Na čůrání jsem brala plenu.
Hodina není žádná mega dálka. Já tedy nenutila dítě sedět v sedačce a vlastně ji ani nikde po nás nikdo nechtěl. Ještě abych sebou tahala sedačku.
Zažila jsem vlastní zvracející dítě a to byla horší liga, ale jinak klid. :kytka:

Poprvé jsem jela se synem Praha - Brno v 6 měsících vybírat štěně - proto si to pamatuji. To jsem tedy tehdy ukecala nějakého dopravce na golfáč do zavazadlového prostoru - je to 20 let :-)

Příspěvek upraven 19.03.26 v 13:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.3.26 13:52

@Terapeutka Tady u nás mají pásy v busech, teda v těch meziměstských. V autě přeci jede v autosedačce, ale takhle když třeba ten bus prudce zabrzdí, tak může spadnou na zem, o to mi jde… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2807
19.3.26 13:54

@Luzzzieeen Co to je meziměstský bus?
U nás to je i autobus co je rámci PID, protože jede třeba z města do města :-) A považ najíždí i na dálnici :-) Jezdí s ním mraky lidí denně do práce a tedy nepoutá se tam snad nikdo, jezdí s ním maminky s kočárky, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2807
19.3.26 13:57

@Luzzzieeen Spadnout může i v MHD v Praze, když prudce zabrzdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.3.26 14:14

@Snopy123 No bus mezi naším městem a Prahou. Taky jede na dálnici a ano, ráno tam taky jede spousta lidí. Mně spíš jde o tu bezpečnost, protože dospělý se udrží, ale dítě na sedadle ne a já nemusím tak rychle zareagovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.3.26 14:16

@Snopy123 Jasný, ale zdá se mi, že na dálnici ten bus má tvrdší zabrždění, než tramvaj. Navíc tam jezdí na klíně a já mám jednu ruku, nebo koleno jako zarážku na protější sedačce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2807
19.3.26 14:16

@Luzzzieeen Dospělý co to nečeká se kolikrát neudrží, navíc pokud stojí.
Tak pokud se bojíš, tak tím spojem nejezdi.
Děti jsem viděla jet (a tedy i moje jely) několikrát.
Ale tak to je na zvážení každého rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.3.26 14:22

@Snopy123 Spíš nemáš nějakou vychytávku? Nebo je to prostě posadit dítě a doufat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
19.3.26 14:33

A kolik ji je? Ja jela busem s dvouletakem z Plzně na Slovensko 😅 takze nějaké mezimesto neresim, to jezdím od mimin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.3.26 15:09

@Kriss Tina Jsou jí tři, skoro čtyři.
A jak to děláš? Já jsme viděla vždycky jen děti v kočárku, nebo už školáky s mobilem v ruce, ale děti mezi nějak ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
19.3.26 15:20

@Luzzzieeen jestli jsou v busech pásy, tak dvoubodové, ještě jsem neviděla 3 bodový, jen na předních sedadlech u řidiče, ale třeba ve Flixbusu požadují u dětí do tří let autosedačku, bez ní do busu nepustí, dříve to šlo nebo šla i do busu objednat..Každopádně řidič pak už nekontroluje, jestli v ní dítě skutečně sedí, ale je to dost nepraktické, my vajíčko zavěšovali na kočárek a měli jsme pak o něco větší úložný prostor, ale dítě, kterému budou skoro 3, už bych do lístku postaršila, aby s tou autosedačkou řidič neprudil, protože u dvoubodového pásu fakt nevidím důvod, aby tu sedačku dítě mělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí