Od kdy jet s dítětem busem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76304
19.3.26 17:20
@jita555 píše: Více

tak nejlepší je zůstat doma, vlastně - taky ne, můžeš spadnout ze schodů, z židle, ze schůůdků, říznout se, proletět skleněnými dveřmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
19.3.26 17:33

Dítě ve 4 letech nikdy nejelo busem? Moc to hrotis, to uz není normální. Obal dite do bublinkové folie a vystav do vitríny. Víš, jak nebezpečný je treba hriste? Do skolky chodí? Tam nikdy na vylet nejeli? To nebezpečí je vsude, to by se clovek musel fakt nekde zavřít… neres to a jeďte. Ve skoro 4 letech jiste zvládne hodinu necurat, plínky jsem brala do budu detem tak do dvou let. Sedět taky zvládne, navíc to neni mimino, rozumí a mělo by poslechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
19.3.26 17:36

Neridim, se synem jsem se vzdy presouvala hromadnou dopravou, pas kolem pasu ji muzes normalne dat, velka je na to dost, hodinka nic neni. Jestli bych se neceho bala, tak zvraceni, vem si pytliky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1771
19.3.26 17:49
@Snopy123 píše: Více

Jo ja minulý týden v tramvaji, modřinu mam přes rameno a jednu paní po pádu odvezla záchranka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
19.3.26 18:21

Čtyřletá jela se mnou přes noc busem do Caorle 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5120
19.3.26 18:59

Proste ji posad k oknu, sedni si vedle ni, a muses ji pridrzovat, kdyby byly nejake prudke zatacky. Hodinu vydrzi, vem s sebou nejakou knizku, koukejte z okna. Vycurat pred cestou, a vzit s sebou nahradni obleceni kdyby nahodou byla nehoda (+at moc nepije cestou). Zas tak bych to nehrotila :nevim: Nebo pockej az budete mit auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2906
19.3.26 19:08

Ach ty úzkosti… chtělo by je to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76304
19.3.26 19:37
@MacyBlack píše: Více

moje se mnou jela do Rimini v roce a půl, nicméně to měla ještě plenku, jezdili jsme každý rok, takže ve 2 a půl bez pleny, a když měla tři a půl letěly jsme z Vídně do Valencie, tam se pozvracela až po výstupu z letadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
19.3.26 20:53

Zapřená noha a ruka kolem dítěte jsou jen takové legrácky pro dobrý pocit, které v případě opravdu prudkého brždění nebo nedejbože nárazu nic nezmůžou.
To jen ať si to moc nemaluješ.
Abych odpověděla, jezdím s dětma busem tak od dvou let a vlakama od pár měsíců.
Pytlíky, vlhčené ubrousky, svačina, hračky a celá sada oblečení včetně bot s sebou, jelikož jsem už zažila ledacos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
20.3.26 04:49

My jezdíme běžně.
Pásy jsou už i v běžných meziměstských busech. U nás nikdy neexistovalo dítě lítající po autobusu. Všichni musí sedět. I kdyby to měl zajistit mobil s pohádkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
20.3.26 06:11
@1Pears1 píše: Více

U nás pásy v mezimestu fakt nejsou. A to ty busy jezdí do krajského města, ty z mé zkušenosti. Žádné vesnické couraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.26 07:11

Moc to hrotis. Ja mam dvouletou bezne jezdime v Praze v mhd, a sedi sama na sve sedacce, pokud je dost mista. Ve vlaku to same, mezimestskym busem jame jeste nejely, ale nebala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
20.3.26 07:41
@vokishka píše: Více

Asi jak kde. Ja posledni dobou jela Praha-Sumava i Praha-Krkonose a pásy vždy byly. A bylo to asi 20 zastavek, takze za me tedy „vesnicky courak“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3529
20.3.26 08:55

Nejhorší je smrt z vyděšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3015
20.3.26 08:59

U nás i školka jezdí vlakem :D A jezdí tedy i PID, kde se tedy děti nepoutají ani omylem.

Ale omlouvám se, řešit 4 leté dítě, které by mělo jet nějakým spojem jako hodinu mi přijde hodně úsměvné.
Navíc dítě ve věku 4 roky má asi sedačku 15-36kg. Jak by jsi ji chtěla tahat sebou?
Vždyť je to za mě hloupost.
Navíc i to čůrání hodinu snad vydrží ne? Tak se vyčůrá před. Přeci ve školce taky někam jedou nebo tak ne? Pro případ mega nouze bych vzala plenu.

A já tedy malé děti věku školka potkávám ve spojích naprosto běžně. Potkávám je ve vlaku, MHD, PID, atd… Sedí někde u rodiče, většinou kde je místo a povídají si nebo koukají z okna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí