Kdy do školy po salmonele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
75
7.9.16 07:58

Kdy do školy salmonele

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou zda má někdo zkušenosti se salmonelou u dítěte. Dcera minulý týden průjem, křeče, horečka, z výtěru potvrzena salmonela. Teď už jsme bez průjmu, bez teplot, je živá až až. Na kontrolní výtěr jdeme 19.9., zajímá mě jestli pokud bude negativní pustí nás dr. do školky nebo jestli kontrolních výtěrů musí být víc? Děkuji za vaše rady a zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
7.9.16 08:02

Pokud se dobře pamatuji, tak musí být tři vytery za sebou negativní. Ze školy jsem chyběla myslím dva týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
7.9.16 08:08

3 negativní výtěry po sobě, dříve ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.9.16 08:25

A ty výtěry jsou s jakými mezistupy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.16 09:08

Pokud bude výtěr negativní, pustí vás hned. Syn měl salmonelu v prosinci a v únoru po negativním výtěru mohl do školky. Když jsme se ptala doktorky, říkala, že tři kontrolní výtěry už se dávno nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
7.9.16 09:24

Stačí jeden negativní výtěr a může jít, my jsme na ně chodili po týdnu. Ale syn měl salmonelu asi měsíc, i když teploty a průjem měl jen týden a pak byl v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
7.9.16 09:30

S dovolením se vtirnu s dotazem. Pokud jde o malé dítě +- 3 roky, které bylo hospitalizováno v nemocnici se salmonelozou, tak druhý den po propuštění je už neinfekční a může mezi lidi? Nikdy jsme naštěstí salmonelu řešit nemuseli, tak nevím kdy končí doba infekcnosti.

Příspěvek upraven 08.09.16 v 15:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
7.9.16 09:36

Já myslím, že je infekční pořád. Propustí ho proto, že už v sobě udrží jídlo a tekutiny. Přece tam nebude ležet třeba měsíc, když už je v pohodě, ale toho bacila v sobě pořád má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
7.9.16 09:39

Známá měla salmonelu z kuřete, byla asi tři dny na kapačkách a celkem týden v nemocnici.Pak ji propustili. Ale musela držet dietu a chodit na výtěry, dokud ty nebyly ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.9.16 10:12

Právě jsem všude četla, že je potřeba tři negativní výtěry, to by jsme byly doma ještě minimálně další měsíc. I když to, že je jí dobře, neznamená, že salmonelu v sobě může mít ještě dlouho. Dáváme probiotika, tak snad i ty nám pomohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.9.16 10:50

@Špuntice1986 Takže u vás trvala nemoc 2 měsíce než byl čistý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
7.9.16 12:36

@Tichopredbouri Infekční je. Ale mezi lidi bez problémů může, musí se jen dávat pozor na stolici, která je infekční - tj. pořádně umývat ruky. Moje děti měly salmonelu půl roku, normálně fungovaly. Jen jsem po nich dezinfikovala záchod a koupila antibakteriální mýdlo. A nenechala bych je pít/jíst od jiných dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.16 12:47

@Lendy123 Ano, chytnul to v polovině prosince a v polovině února byl čistý…dávali jsme Hylak. Teploty vůbec neměl a průjem měl jen 4 dny. Jo a probiotika jsme myslím dávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
7.9.16 22:04

Přidávám se s dovolením k tématu, pro nás aktuální az moc, syn 7 let je právě hospitalizován 3 den, výsledky ještě nejsou ale příznaky prý jasne na Salmonelu - má třetí kapacku a stále průjem. Taky jsem moc zvedava, kdy ho pusti do školy (domu zrejme zitra)a taky jak to bude s jídlem..mate někdo zkušenost, že jste dítě vozili ze školy domu na oběd a pak třeba zpět na kroužky? Ještě to rozdychavam… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.16 11:16

@Majka24 domů ho sice pustit můžou, ale do školy půjde až bude negativní, syn měl příznaky (průjem jen pár dní), ale bakterii měl v sobě 2 měsíce a po tu dobu byl v karanténě - žádné návštěvy, žádná školka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí