Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky co máte vyzkoušené že zabírá na záhyby? Malá atopik mastičku co máme zabírá ale ne na záhyby. Hodně ji to svědí až si to škrábe do krve. Nechci ji to stále mazat kortikoidy. Vyzkoušela jsem Sudokrem, vitella ictamo přímo k tomu určené a další mastě, ale prostě na ty záhyby nic nezabírá. Čím mažete prcky? Děkuji za odpověď
@Charlotte 29 Mame od kozarky chladivy synderman. Neni to takova vazelina jako klasickej synderman.
Máme od doktorky Protopic, imunomodulátor. Když nemám, mažu Mixou, krémem na ruce. Obsahuje nějaký výtažky z ovesných vloček a malýmu to kupodivu zabírá.
A-derma exomega, pokd je to jakoby socené, mokré tak zinkovku…
@Muchitos je to spíše suché jakoby to má tendenci praskat a zinek vůbec nepomáhá ![]()
@Charlotte 29 No zinek to ještě víc vysuší, ne?
By se to mělo spíš promašťovat… ![]()
@Black Cat určitě zinek vysuší
a tu mast Protopic je na předpis nebo volně prodejná?
@Charlotte 29 píše:
@Black Cat určitě zinek vysušía tu mast Protopic je na předpis nebo volně prodejná?
Ta je na předpis. Ale nejsou to kortikoidy.
Zkus tu Mixu zatím…
Tak pokud je to suché tak v žádném případě ne ten zinek, ani sudokrém… v tom případě promazávat a promazávat… asi bych nehledala zázrak… spíš bych šla do něčeho přírodního, zkoušeli jsem kokosový olej? Ten nám hooodně pomáhal…
Dneks aho kokosákem mažu po koupání, ještě na mokrou pokožku a moc mu to pomáhá…
@Muchitos přírodní léčbu jsem zkoušela, ale bez výsledku
kokosak s bambuckym používáme a pomáhá ale na ty záhyby bohužel prostě ne ![]()
Já na promazávání používám biodermu a ještě jsme měli jeden krém a ten si nevzpomenu. Měla jsem nabraných kvantum vzorků a zkoušeli jsme co bude sedět nejlíp. Jinak já mám na okně rostlinky aloe vera a vždy ulomím a natřu tím-hodně to pomáhá a malé se to hodně zlepšilo před pátým rokem a taky jsme vyřadili potraviny co zhoršovaly.
@Charlotte 29 Na suché je třeba promašťovat. Nám funguje vazelína s propolisem (stojí pár korun), dubová mast Dědka kořenáře nebo teď zkoušíme modrou indulonu. Držím palce na pokusy - jinak než metodou pokus omyl to bohužel nejde
(Krom kortikoidů.)