Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim. Dcera nikdy netrpela na bolest v krku. Zacla chodit do skolky od ctvrtka, vcera byla u babicky. Dnes mi zacla odpoledne rikat ze ji boli v krku a nechce jist poradne ani pit. Volala mi do toho mama ze ji take boli v krku. Teploty zatim nema. Dala jsem ji vlazny kapesnik na krk a zabalila satkem ale vydrzela pul hodiny a dala ho dolu. Nemam tu nic na bolest v krku tak nevim zda vyckat do zitra nebo skocit na pohotovost…
Jak rikam, nemam zadnou zkusenost stimto. Diky
Může být taky začínající angínka..určitě bych tam zašla pokud, nežijete někde kde jste odřízlý a bez spoje tak bych nečekala do zítřka a vyrazila, než jí bude krček festovně bolet a vyskočí teplotky ![]()
Koukla bych ji do krku a kdyby nebyly cepy a nemela by teplotu, pockala bych do zitra. Ale je to mozna ovlivneno zkusenostmi s mistni pohotovosti…
Pokud nema horecku, urcite bych na zadnou pohotovost nejezdila a zitra k dr.
Ahoj, jdu se zeptat. Dcera (skoro 3 roky) měla 3 dny teploty 38-39, žádné jiné příznaky a teď je už 2 dny bez teploty, ale přijde mi že (hlavně v noci) těžce polyká, v krku má sem tam červený flíček ale žádná hrůza, říká že ji nic nebolí a jí a pije normálně.
Mně začlo bolet v krku když měla ty teploty, tak se bojím že máme nějakého bacila (já si do krku stříkám Stopangin a už je to skoro dobré).
Myslíte že se s tím nějak popere když už nemá teploty? Nebo to mám nějak řešit? Vzít ji k doktorovi na výtěr? Moc se mi nechce ji tahat k doktorovi když ji třeba nic není…
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu se zeptat. Dcera (skoro 3 roky) měla 3 dny teploty 38-39, žádné jiné příznaky a teď je už 2 dny bez teploty, ale přijde mi že (hlavně v noci) těžce polyká, v krku má sem tam červený flíček ale žádná hrůza, říká že ji nic nebolí a jí a pije normálně.
Mně začlo bolet v krku když měla ty teploty, tak se bojím že máme nějakého bacila (já si do krku stříkám Stopangin a už je to skoro dobré).
Myslíte že se s tím nějak popere když už nemá teploty? Nebo to mám nějak řešit? Vzít ji k doktorovi na výtěr? Moc se mi nechce ji tahat k doktorovi když ji třeba nic není…
nejpravděpodobněji je to virová angína, buďte doma v klidu, stříkej Stopangin - to bude dobré
@stinga píše:
nejpravděpodobněji je to virová angína, buďte doma v klidu, stříkej Stopangin - to bude dobré
A z toho se malá dostane bez nějakých léků? Jí do krku těžko něco stříknu..
Nemám s tím vůbec zkušenost
@Anonymní píše:
Ano, s virovou anginou si organismus poradi sam (pokud se k ni neprida nejaka bakterie, ale nejspis ne). Stopangin neni treba. Hlavne at je v klidu.
@Anonymní píše:
Stopangin stříkej sobě, ne dceři, tak jsem to myslela ![]()
dceři max nějaké vitamíny