Usne při silném zážitku

14
2.9.16 14:23

Usne při silném zážitku

Ahoj,

mám dceru, dva roky a devět měsíců. Je zcela zdravá a vývoj odpovídá věku. Ale všimla jsem si jedné věci, která mi hlodá v hlavě. Pokud nastane situace, kdy se ji něco moc líbí, tak usne. Uvedu příklad. Soused má traktor a nabídl se, že by dceru svezl. Ta byla nadšená, moc se těšila. Ale když jsme nastoupily, usadily se, tak místo aby koukala co a jak a užívala si jízdu, tak mi během cca dvou minut usnula v náručí. To se opakuje pokaždé, když ji chceme svézt. Stejná situace je, když například dostane zabalený dárek. Než se nám společnými silami podaří ho otevřít, sedí někde v koutku a spí. Dá si půl hodinky a vzbudí se a už je normálně schopná se dál věnovat činnosti.

Může to být nezralostí nervového systému a vyroste z toho? Nebo mám plašit a jít s ní k lékaři? Děkuji za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
584
2.9.16 14:40

@Kudrinka no ja bych se asi minimalne zminila pediatrovi…nemyslim si ze by to bylo neco vazneho..mozná jí ta radost tak vyčerpá, že si musí dát šlofíka…ale prijde mi to dost neobvyklé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
2.9.16 15:07

@Kudrinka asi bych to taky raději řekla dětské doktorce, je to neobvyklé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.9.16 15:41

Jak usne? Jako z nicehonic? Je to zvlastni a ja bych plasila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
2.9.16 15:49

8o s tím jsem se ještě nesetkala, minimálně bych si sháněla informace, rozhodně bych to řekla doktorovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
2.9.16 17:45
@Jana525 píše:
Jak usne? Jako z nicehonic? Je to zvlastni a ja bych plasila.

Ano, zničehonic usne a spí.
K lékaři jdeme v úterý, už jsem nás objednala. Hledala jsem už po internetu, ale moc toho není. Proto jsem zkusila dotaz tady, kde je hodně maminek a zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
2.9.16 20:38

@Kudrinka můj syn taky usínal - třeba uprostřed karnevalu, mám fotky, jak děti tancujou apod. a on u mě vytuhl. Bylo to tak ve věku 2-4 roky. Doktorce to asi pro klid řekni, ale skoro určitě to bude nezralostí nervového systému. Mně se to stalo jednou taky, usnula jsem na konzertu Rolling Stones :pankac:, strašně složitě jsme sháněli lístky, šíleně jsem se těšila - a najednou jsem prostě úplně vytuhla (nebyla jsem opilá nebo tak něco). Asi je to pro tělo způsob, jak ulevit napjatým nervům, no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.9.16 07:56

U dospelych bych rekla narkolepsie, coz neni zadna hruza, jen to obtezuje a je treba se s tim naucit zit a poucit okoli. U deti nevim, mozna je to normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.9.16 11:21

Dnes jsme byli u dětského lékaře a dostali jsem žádanku na neurologii, pro jistotu.
@Petula111 fakt na koncertě? No to je teda síla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+