Dvojité vidění na dálku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4066
31.8.16 19:51

Dvojite videni na dalku

Potrebovala bych radu. Muj sestilety syn mi dnes rekl ze vidi veci na dalku dvojmo. Bylo to po ranu tak jsem si myslela ze to nic neni a ze se jen jeste poradne neprobudil. Trvalo to ale tri hodiny nez mu to zmizelo…mela bych s nim nekam zajit? ma s tim nekdo zkusenost? pred tydnem jsme byli na obvykle kontrole u ocniho pred 1 tridou a vse mel v pohode…Tak nevim, delam z toho zbytecnou vedu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3030
31.8.16 19:53

Neurologie, dvojité vidění nemusí být oční problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16397
31.8.16 21:24

@wewik Urcite zitra rano zavolat destke a domluvit se, jak postupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.18 14:44

Dvojité vidění na levém oku

Dobrý den,

chtěl bych se s Vámi poradit o zdravotním stavu mé maminky (ročník 1970), která už posledních 6 měsíců trpí dvojitým rozmazaným viděním na levém oku a točením hlavy, které přestane, pokud se zdravé - pravé oko zakryje.

Nejprve podstoupila vyšetření na neurologické ambulanci(Res:paresa n III. vlevo) , kde bylo doporučeno kontrolní oční vyšetření a rozbor diplopie, MR mozku. Vyšetření MR mozku bez nálezu-oboustranné orbity bez patologie.

Na oční klinice zjistili, že postavení víček je správné, bez známek edemu či zarudnutí, spojivek s lehkou smíšenou injekcí a lehkou chemózou, karunkula klidná, rohovky transparentní, PK čirá, duhovka klidná, zornice okrouhlá, volná, fotoreakce přímá i nepřímá výbavná, čočky in situ, čirá. Byl zjištěn deficit zvedačů vlevo,patologie vyloučena - MR negativní, myositida a pseudotumor očnice vyloučen.

Také podstoupila vyšetření na revmatologii, kde IgA,IgG a IgM protilátky v normě, KO v normě, biochemie v normě, ANA, WENA anti dsDNA negativní, ANCA negativní, HLA B27 negativní, borrelie negativní. Endokrinologické vyšetření - dle parere hashitoxikóza, TRAK lehce pozitivní, celkové nasazen Tyrozol.

Dále se již od března 2017 podstupuje endokrinologické vyšetření:

3/2017:THS-0,005,FT4-16,77,ANTI-TPO-24,6,ANTI-Tg-0,9,TRAK-1,22
6/2017:THS-0,006,FT4-23,6,FT3-8,0
8/2017:THS-0,004,FT4-15,4,FT3-4,8
5/2018:THS-0,524,FT4-15,4,FT3-5,1

Na základě těchto vyšetřeních se obracíme na Vás, zda nevíte co může být příčinou nemoci a na koho by se dále měla obrátit.

Předem moc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
7.10.20 09:57

DVOJITÉ VIDĚNÍ - PRVŇÁČEK S BRÝLEMI NA DÁLKU

Krásné dopoledne všem,
prosím o radu - dcerka nosí brýle na dálku cca od 4,5 let, začala u 1,5 dioptrie na každém oku, po cca 1/2 roce jí to zvedli na 2 dioptrie na každém oku.
Kvůli covid omezením jsme dostali termín na „předškolní“ kontrolu až na listopad. Nyní jí dceři 6, nastoupila do 1. třídy a od konce minulého týdne si stěžuje na dvojité vidění na obou očích, dokonce i při zakrytí jednoho nebo druhého oka. Zatím to bylo vždy po škole, tak jsme mysleli, že je jen unavená, dnes si stěžovala už ráno cestou do školy.
Sháním samozřejmě co nejdřívější termín u očního lékaře, ale mám strach, protože s očními problémy nemáme žádné zkušenosti. Tuší někdo z vás, co by mohla mít za problém? Může to být např. tím, že má brýle už dost poškrábané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
7.10.20 09:59
@wewik píše:
Potrebovala bych radu. Muj sestilety syn mi dnes rekl ze vidi veci na dalku dvojmo. Bylo to po ranu tak jsem si myslela ze to nic neni a ze se jen jeste poradne neprobudil. Trvalo to ale tri hodiny nez mu to zmizelo…mela bych s nim nekam zajit? ma s tim nekdo zkusenost? pred tydnem jsme byli na obvykle kontrole u ocniho pred 1 tridou a vse mel v pohode…Tak nevim, delam z toho zbytecnou vedu? :nevim:

@wewik, mohla bych se zeptat, co lékaři u tvého syna zjistili za problém? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
7.10.20 10:05

Nejsem oční lékař, ale řešila jsem něco podobného u sebe. Dioptrie nemám, ale astigmatismus. Není to žádná věda, pokud by to bylo tohle tak se nestresuj.

• Citovat
  • Upravit
495
7.10.20 10:30

@Altavista Děkuji, už brouzdám, abych zjistila o astigmatismu víc. Rozhodně to vypadá méně hororově, než jiné možnosti, které se mi začaly rodit v hlavě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
7.10.20 10:35

@nani77 pokud máš doma tlakoměr, není na škodu ho zkusit.

Osobně brýle nemám, ale dvojité vidění mám při špatném tlaku. A pak logicky jsem i unavená.

To jen tak pro doplnění..nemusí za tím být oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
7.10.20 10:45

@Liška2014, děkuji, tlakoměr mám, vyzkouším. To mě nenapadlo. Musím nastudovat, jaký tlak je u takto starých dětí v normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
7.10.20 10:59

Zavolej očnímu, když mu řekneš o dvojitém vidění, vezme vás hned. A většina očních má i nějaké ordinační hodiny pro akutní případy, kam můžeš přijít bez objednání, je samozřejmě nesmysl, že by se někdo třeba s akutním zánětem objednával za 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
7.10.20 11:27

@ZuzaM, aha, já myslela, že bez objednání nebo ve velmi krátkých termínech lze řešit jen úrazy nebo náhlou slepotu… zavolala jsem našemu očnímu lékaři a na základě popisu potíží posunul termín z listopadu na konec října… tj. ještě 3 týdny… i to mi připadá dost dlouho, takže jsem rozhodila sítě a sháním ještě dřívější termín na soukr. klinikách :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.10.20 21:19

Asi bych zítra zasla k dětské, popsala bych problém a nechala se se synem hospitalizovat. Dvojité vidění není normální…
Tak mu udělají všechna vyšetření téměř hned…Já jsem docela plašan a měla bych strach z nejhoršího :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
8.10.20 07:22

@nani77 zkusilas ten tlak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.10.20 12:28

Když je to při pohledu samotným jedním okem (nebo i druhým, ale izolovaně), tak to bude astigmatismus - vyřeší to nové brýle.
kdyby každé jedno oko vidělo normálně, ale dohromady dvojitě, tak je to na rychlé vyšetření neurologem.
je to srozumitelné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+