Vyzvracený nurofen, můžu dát něco jiného?

211
4.9.16 17:55

Vyzvracený nurofen, můžu dát něco jiného?

Ahoj holky, potřebuji radu, malá (17 měs) má horečku dala jsem jí cca před 30 minutami Nurofen (má necelých 9 kg, tak jsem jí dala 2,5 ml), jenže ho hned vyzvracela. Předpokládám, že v ní tedy nic nezůstalo :nevim: Můži jí dát něco jiného před spaním, tj v 19:00? Když Nurofen a Paralen se střídá do 4 hodinách? Uvažuji nad čípky, když sirup vyzvrací…

A ještě jeden dotaz k čípkům, mám doma jen jedny a zjistila jsem, že jsou do 8/2016, nemohou jí něco udělat? Nebo raději nedat, i když je terve 4.září?

Bojím se jí dát ten sirup aby ho nevyzvracela. Ještě tu mám Paralen 125, ten jedině kousek rozdrtit, ale jak to do ní dostat když se jí ze všeho zvedá žaludek? Jediné co je schopná udržet je Sunar. :think:

Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
584
4.9.16 17:59

@edyta dala bych ten čípek..maximalně to může mít menší účinost i kdyz pochybuju:-).a klidne hned jestli to opravdu hned vsechno vyzveracela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
4.9.16 18:01

Dala bych ten čípek, je prošlý teprve pár dní. Nebála bych se ho dát klidně teď, pokud sirup hned vyzvracela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7216
4.9.16 18:01

Dala bych čípek. Ono je dost nejisté kolik toho v ní zůstalo, vždy je to risk a dala bych nejnižší možnou dávku. Střídá se po 4 hodinách jen a pouze pokud to po tom první podání nejde dolů. Pokud to klesne nervi do ní hned další. Možná pak na spaní, ale jenom pokud bude mít problém s usnutím, bude nevrlá apod.

Záleží taky jakou má teplotu, do 39 bych byla v klidu, dala menší dávku a počkala. Ono to snižování teploty chemicky není pro tělo nic moc.

Příspěvek upraven 04.09.16 v 18:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
4.9.16 18:02

Podej paralenovy čípek, klidně hned at se ji uleví…zvrací asi z teploty, dobre by bylo zajet si i pro nurofenovy čípek pred nocí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
4.9.16 18:04

A čípku určitě nic nebude…jinak muzea ještě chladit kdyby neklesalo, nejlépe hlava, zapěsti a třísla, jsou tam největší tepny, tak to rychleji klesne. At je dobre…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
4.9.16 18:08

Moc děkuji za rady :palec: Já se vždycky bojím něco podat, abych jí nepředávkovala, dr mi pak zase říká že to co je v příbaláku je většinou poddávkovaný, ať se nebojím. 5ekla bych že vyzvracela vše, protože to letělo okamžitě i s jogurtem, která měla předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21728
4.9.16 18:20

Klidně čípek dej, doktor má pravdu ;-) a jinak jak vysokou teplotu má? do 38,5 ze zadečku po odečtu bych nic nedávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.9.16 18:28
@Aletheia píše:
Dala bych čípek. Ono je dost nejisté kolik toho v ní zůstalo, vždy je to risk a dala bych nejnižší možnou dávku. Střídá se po 4 hodinách jen a pouze pokud to po tom první podání nejde dolů.Pokud to klesne nervi do ní hned další. Možná pak na spaní, ale jenom pokud bude mít problém s usnutím, bude nevrlá apod.

Záleží taky jakou má teplotu, do 39 bych byla v klidu, dala menší dávku a počkala. Ono to snižování teploty chemicky není pro tělo nic moc.

Příspěvek upraven 04.09.16 v 18:02

tak nějak. Navíc bych zkusila tu tepotu srazit i nějak fyzikálně, třeba vlažnou sprchou, zábalem nožiček (pokud je nemá studené, i to někdy bývá), vyvětrat a obléct jen lehce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
4.9.16 18:35

Mě to kluk taky hned vyhodil, takže už dávám čípky - a tehdy jsem dala hned, ale měl 39, takže jsem nečekala. Jestli má míň, zkus spíše zábal, jestli ti to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
4.9.16 18:49

Dej čípek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
4.9.16 19:02

Ja bych po pul hodine nedavala nic. Ty rozestupy leku v pribalovem letaku nejsou pro nic za nic. Nejake male mnozstvi se do tela urcite dostalo a to uz je ted chemicky uplne nekde jinde, nez dalsi davka leku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí