Kdy do sportovního kočárku?

pkz
4491
20.1.15 10:03

Kdy do sportovního kočárku?

Maminky, kdy dát dítě do sporťáku? Máme zatím 6,5m, ale hluboká korbička začíná být těsná, měří 72cm, korbička má 78cm a s tím fusakem, zimním oblečením se tam skoro nevleze :) Taky už tak dlouho nespí a když jsme někde dvě hodiny, tak spí třeba jen hoinu a pak se vzteká, že tam nechce být. Ještě samozřejmě nesedíme, jen se přetáčí na bříško a snaží se vyhoupnout na kolena, ale to zatím moc nejde. Tak zvažuju, aby jsme záda nějak nenamáhali a taky, že v hlubokém je více chráněný před zimou. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
20.1.15 10:08

Záleží jak moc jde sportak do lehu. Správně by melo dítě do sportaku sedět. Nás jde hodně do lehu, byl tam od 7 měsíců ( a týden na to se sam posadil ), takže pak už jsme to neresili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
20.1.15 10:09

Položíš-li sporťák výhradně do lehu, třeba hned, byť to pro mimi není tak pohodlné jako korbička.
Pokud chceš polohovat, pak počkej, až mimi bude samo od sebe sedět bez jakékoli opory (což bývá někdy cca kolem půl roku věku nejdřív leze, pak teprve sedí, u nás to bylo někdy na tři čtvrtě roce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
20.1.15 10:12

Kilem sedmi nesicu sel do sportaku, taky uz se mi nevesel do korby. Bylo teda tepleji, takze chlad jsem neresila. Nesedel, sportak nam jde do lehu, takze tam lezel, kdyz jecel, malinko jsem ho prizvedla.
Kdyz se ti do korby nevejde, stejne ti nic jineho nezbyde, nez ho dat na sportak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
20.1.15 10:12

Jinak mě první dítě bojkotovalo kočár zhruba od dvou měsíců, protože se v něm nudilo. Řešila jsem to tak, že jsem korbu vyložila dekou, dno vyšroubovala (měla jsem hlubokou korbu s nastavitelnou hloubkou dna), sundala boudičku a dítě jezdilo vleže na bříšku. Takže páslo koníky a koukalo hlavičkou ven, co se děje. Musela jsem jezdit po hlavní třídě, aby kolem nás bylo co nejvíc aut a ruchu - pak byl junior spokojen :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
20.1.15 10:26

Dítě jsem dala do sporťáku, když se mi do korbičky už moc nevešel a hodně se mrskal a přetáčel, tak jsem se bála, aby nevypadl. Ale sporťák nám jde do plného lehu a vozila jsem ho výhradně vleže. Když se mu to nelíbilo, přendala jsem ho do šátku, aby viděl. A před tím, než jsem ho dala do sporťáku, v korbičce také hodně jezdil na bříšku a koukal. Ale to bylo v létě, teď s fusakem by to šlo asi hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
20.1.15 10:35
@pkz píše:
Maminky, kdy dát dítě do sporťáku? Máme zatím 6,5m, ale hluboká korbička začíná být těsná, měří 72cm, korbička má 78cm a s tím fusakem, zimním oblečením se tam skoro nevleze :) Taky už tak dlouho nespí a když jsme někde dvě hodiny, tak spí třeba jen hoinu a pak se vzteká, že tam nechce být. Ještě samozřejmě nesedíme, jen se přetáčí na bříško a snaží se vyhoupnout na kolena, ale to zatím moc nejde. Tak zvažuju, aby jsme záda nějak nenamáhali a taky, že v hlubokém je více chráněný před zimou. Děkuji za názory.

my přešli na sporťák něco po 7 měsíci, až syn krásně sám seděl:) dřív bych nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
20.1.15 10:37

@pkz Taky jsme dlouhý..a šli jstme až ted před vánocmea takže 8,5 m…náš jde krásně do lehu a stejně bych jí tam nedávala dokud jistě nesedí..což v 6,5 pochybuju..ještě vydržte..my taky poseldní měsíc jezdii na tesno… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
20.1.15 10:48

Pokud jde sportak uplne do lehu nevidim duvod proc by dite muselo sedet. Je prece jedno kde lezi. Oba kluci sli do sportaku cca v pul roce u mladsiho to bylo kolem Vanoc a zadny problem nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
20.1.15 10:49

Ahoj, mám nesedící 10m dítě. Má 77 cm a korba 80 cm. Takže to máme jentaktak. Ale do sportáku ji dát nechci, ačkoliv sporták jde položit do úplnýho lehu. V kočáru mi vůbec nespí a pokud bych jí dala ve sportáku do lehu - bude se vztekat. Vozim v korbě na bříšku se zvednutou boudou. Tak posiluje, vidí a je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
20.1.15 10:56
@Kacka2 píše:
Pokud jde sportak uplne do lehu nevidim duvod proc by dite muselo sedet. Je prece jedno kde lezi.
:palec:

Syn šel do sporťáku v půlroce (na den přesně). ne, že by se nevešel do hluboké korby, ale řval v ní jako tur, že nevidí. Ve sporťáku byl spokojený (vozila jsem ho v leže, max. ho trošinku přizvedla, aby viděl ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.1.15 11:01

Ahoj, já dala dceru do sportaku někdy před 6 měs. a to z důvodu že v hluboké řvala a už se ji to tam nelíbilo( a to jezdila na bříšku, nebo jsem ji korbu zvedla). Ve sportaku mírně sedo- ležela a najednou byl klid. Sedla si o 6 týdnů později. Pokud ti jde sportak do lehu, klidně bych ji tam dala.
Mě zas udivují kojenci co ještě 9, 10 měs. jezdi v hlubokým kočárku. Já si tu mou dračici tam neumím představit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
20.1.15 11:17

Nas sel do sportaku ve 4,5 mesicich. Vozi se v lehu, kdyz mel rymu tak jsem ho malinko prizvedla. Mam polohovani na pasky takze nejsem omezena nejakym polosedem apod. Muzu si dat sklon jaky chci. Nevidim rozdil mezi tim kdyz maminky vozi deti v korbicce kde jim zvedaji polohovani nebo ve sportaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.1.15 12:07

@pkz oba moji kluci šli v 5 měsících, a moje neteř taky.
KOčár ani nešel do úplného lehu. ale rozhodně to nebyl sed ani polosed, ale lehce přizvedlá poloha..(byl plynule polohovatelný..) (mladší měl stejně reflux a nemohl by jezdit dál na placato.. )

když bude mít pořádný fusak, zima mu nebude ani náhodou, a když nebude ležet na 180°placce, taky se mu nic nestane. za předpokladu, že chodíš ven klasicky, na hodinku až hoďku a půl, a vyžití (pasení, plazení atd. ) má doma..

(btw moji kluci byli v těch 5m na kolínkách a museli by do sporťáku i kdyby jim korba byla dost velká, bála jsem se, že mi vyskočí, a kšírky přidělat moc nešly, navíc by je tlačily..
a pak, v 6m mladšího jsem mu koupila kočár BJ.. má vzadu síťku a on si ležel na bříšku a pásl koně a díval se tou síťkou na mě a bráchu,.. a byl spokojeny jako želva.. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.9.18 10:02

Dobrý den, mám dceru 4,5 měsíce a v korbičce sice vydrží, ale když se nudí, tak mi často skoro vyleze ven, jak sebou hází. Kočárek jsme dostali, takže není nejnovější a korbička má sice rovné dno, ale okraje jsou mírně propadlé. Bojím se, aby mi z té korbičky nevylezla úplně. Je možné jí dát do sporťáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí