Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Beru poprvé měsíc HA, mám 24+4 a dnes jsem měla poslední aktivní pilulku a zítra začínám neaktivní. Cyklus před HA byl 27-28 dní výjimečně 29-30 dní. Zítra s první neaktivní pilulkou to bude 25 den cyklu. Kdy mám očekávat MS? Přijde dřív než bez HA? Jak to máte vy? Děkuji za odpověď
Budeš krvácet z vysazení. Není to menstruace. Já měla poslední pilulku v pondělí, většinou krvácení přišlo v pátek a v pondělí byl konec. Nemusíš krvácet vůbec nebo jen velmi slabě.
Ms nikdy, od toho ta ha je, abys neměla ovulaci a nasledne ms. Krvácet bys měla v té pauze ( s neaktivní pilulkou), ale nemusíš krvácet vůbec.
Já mám teda ten systém 21 tbl a týden bez. Poslední mám v neděli a začne to většinou st/ct a skončí ne/po. Je slabší než normální ms.
Většinou při braní těch neaktivních tablet. Je to menstruace jen na oko. Z vysazení estrogenu. Nemusíš ale dostat vůbec.
Já beru Ha 24/4a teď jsem zkusila ty placebo pilulky nebrat, někde jsem se dočetla, že se brát nemusejí… protože Jsou neaktivní…ale MS zatím nikde…tak mám obavy, že jsem je asi měla brát…
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Beru poprvé měsíc HA, mám 24+4 a dnes jsem měla poslední aktivní pilulku a zítra začínám neaktivní. Cyklus před HA byl 27-28 dní výjimečně 29-30 dní. Zítra s první neaktivní pilulkou to bude 25 den cyklu. Kdy mám očekávat MS? Přijde dřív než bez HA? Jak to máte vy? Děkuji za odpověď