Kdy jít do práce po RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kdy jít do práce po RD
Ahojte holky, prosím poraďte. Malý je narozený 7.5.2012, dnes jsem si volala na sociálku a rodičovský příspěvek budu pobírat do června 2015. Paní na sociálce mi řekla, že 1.7.2015 je nástup do práce. Nějak se mi to nezdá, není to už dřív? Hned den po 3tích narozeninách dítěte? Když jsem se jí na to zeptala, řekla mi, že nezná zákoník. Tak nevím co dělat, obrátit se na zaměstnavatele? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nástup do práce je den po třetích narozeninách. Paní se zjevně vyzná. Délka pobírání příspěvku s tím nesouvisí, záleží, jak to máš nahlášeno v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že ti poradila pěknou blbost. Domnívám se, že nástup je den po 3.narozeninách. A každopádně by tomu měla předcházet nějaká domluva se zaměstnavatelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nástup do práce víš jen ty a zaměstnavatel, kterýmu jsi při nástupu na rodičovskou posílala snad oznámení o nástupu a do kdy na ní budeš, pobírání rodičovského příspěvku je věc druhá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasné, nastupovala jsem hned druhý den po 3. narozeninách, pokud se nedohodnete se zaměstanavatelem jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, den po narozeninách. Přízpěvek máš až do června, protože se vyplácí zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak zaměstnavatel ti musí držet místo do třech let dítěte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danulkah Zakladatelko, přesně jak tu bylo psáno, nástup je den po třetích narozeninách, pokud se nedohodnete jinak, ale asi to nechodí tak, že tam jen tak naklusneš. Ty ještě nejsi v kontaktu se zaměstnavatelem? Já bych měla nastupovat 28.7. a už v prosinci jsem to řešila, každopádně já nastupuju už v dubnu, nechci přijít o super flek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jopo píše:
@danulkah Zakladatelko, přesně jak tu bylo psáno, nástup je den po třetích narozeninách, pokud se nedohodnete jinak, ale asi to nechodí tak, že tam jen tak naklusneš.
Tak pokud by se to vzalo čistě podle zákona, tak tam klidně můžeš jen tak naklusat… jasně, slušné, ani vhodné to není, ale možné ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nastupit k zamestnavatelovi mozes kedykolvek aj zajtra
.
Zo zakona mozes byt s dietatom doma tusim do jeho 7 rokov…samozrejme RP poberat nebudes.
Tj. kedy pojdes do prace je len a len na tebe a tvojom zamestnavatelovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monika123 píše:
Zo zakona mozes byt s dietatom doma tusim do jeho 7 rokov…samozrejme RP poberat nebudes.
No, doma může být klidně celý život, ale pokud nechce nejpozději den po 3. narozeninách nastoupit zpět do práce, tak se musí dohodnout na ukončení pracovního pomeru nebo žádat o neplacené volno, ale to ji zaměstnavatel nemusí schválit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tys neudávala ještě před MD, kdy se vrátíš do práce? Já když odcházela na MD, tak jsem už podepisovala papír, že se toho a toho dne vracím. Volala jsem si cca 2 měsíce předem, jestli to platí a kdy se mám přijít zase zaučovat. Musím si převzít agendu, přepsat techniku, přístupy do programů, podpisové vzory, to všechno trvá zařídit a nelze tam jen tak přijít a nic nemít hotovo. Něco málo mi za to zaplatí, ale většinu času jsem tam zdarma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lerista Ale jde… stejně jako když někdo nastoupí, tak se tohle všechno taky zařizuje během pracovního poměru a nechodí tam před nástupem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lerista píše:
A tys neudávala ještě před MD, kdy se vrátíš do práce? Já když odcházela na MD, tak jsem už podepisovala papír, že se toho a toho dne vracím. Volala jsem si cca 2 měsíce předem, jestli to platí a kdy se mám přijít zase zaučovat. Musím si převzít agendu, přepsat techniku, přístupy do programů, podpisové vzory, to všechno trvá zařídit a nelze tam jen tak přijít a nic nemít hotovo. Něco málo mi za to zaplatí, ale většinu času jsem tam zdarma.
Taky nevím, proč bych se měla jít zaucovat ještě před nástupem do prace, vracím se do práce dřív na částečný úvazek a zaucovat se budu až po nástupu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit